Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

середу, 23 березня 2016 р.

Квітограй

З настанням весни природа оживає. Весна пролітає садками, полями, лісом, заквітчує все вривається потужно до міста, бере владу у свої теплі руки. Блакитними очима дивиться на все весна. Вона ще молода, ніжна, святково усміхнена. Ще так недавно холодно дихала зима, а вже сьогодні — лагідне повітря весни огортає землю. Навесні зацвітають усілякі квіти - спочатку проліски, потім кульбаби та конвалії, тюльпани, нарциси, а в травні розпускаються пишні півонії та розкішні троянди. Більш того, цвітуть у садах дерева й кущі, що влітку й восени радуватимуть нас стиглими та смачними плодами. Весняним настроєм пройнялися і наші юні майстрині, які виявили бажання виготовляти весняну квітку.

понеділок, 14 березня 2016 р.

Чорний понеділок: 55 років тому

55 років тому, березневого понеділка 1961 року кияни, щулячись від пронизливого вітру та поглядаючи на кошлате незатишне небо, добиралися до роботи. Для сотень цей день став останнім у житті: вони були заживо поховані під товстим шаром селю, який затопив Куренівку, ще сотні померли в лікарнях. За ними не служили панахиди, їх зумисне ховали на різних цвинтарях. Влада всіляко намагалася применшити масштаби трагедії, яка увійшла в історію як Куренівська. Довгі роки спомини про куренівську катастрофу жили лише в народі – влада воліла не згадувати про сотні жертв свого нехлюйства. Тільки з 1991 року почали проводитися цивільні панахиди за загиблими. Пам`ять не можна замовчати чи вбити. Кияни бережуть спомини про найбільшу техногенну катастрофу XX століття і докір владі, яка не змогла ані врятувати їх рідних і близьких, ані розповісти правду про незмірну трагедію. До Вашої уваги пропонуємо тематичну викладку "Куренівська трагедія."

Он де, люде, наша слава

Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу, який зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. У своїй творчості митець сягнув на світовий рівень. Його довершені твори сіють зерна світла й добра, палахкотять незгаслим полум’ям безкомпромісної справедливості, проникливої мудрості. Творчість Тараса Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами. В нашій бібліотеці, День народження великого Кобзаря, відзначили по своєму. Діти - семикласники гімназії біотехнологій №177 та спеціалізованої школи №7 ім. М. Рильського розділившись на команди змагалися в інтелектуальному бібліо-квесті по творчості поета "Он де, люде, наша слава". Як не намагались ми заплутати їх, діти показали свою велику обізнаність і доказали, що про життєвий шлях Тараса Шевченка вони дуже багато знають.
Нагородою за  участь стали дипломи учасників та невеликі сувеніри на згадку.
Також коритувачі могли ознайомитись з виставкою-портретом "Поет абсолютної правди".

середу, 9 березня 2016 р.

Подарунок найріднішій людині в світі

Кожен з нас дуже любить свою маму - людину, яка - дала йому життя, яка любить його незважаючи ні на що. Мама готова віддати своє життя за життя дитини, допомогти їй в будь-який момент. Не завжди ми справедливі в своєму ставленні до батьків, не часто згадуємо про те, як вони нам дорогі. Але про це потрібно пам'ятати завжди і доставляти радість найріднішій людині - мамі.  Про це діти подумали напередодні Міжнародного жіночого дня. Вони дуже хотіли привітати своїх рідних - не тільки мам, але і сестер, і бабусь. Як же бути? Адже самі грошей вони ще не заробляють, а просити у мами на подарунок  їй же - не  годиться! І вони вирішили зробити подарунки своїми руками в нашій недільній студії практикуючих кутюр'є.
 І працівники бібліотеки не залишились без уваги нашої майстрині. Ось які подарунки ми отримали до свята.

пʼятницю, 4 березня 2016 р.

Руслан Горовий і "Укропи Донбасу"

Старшокласники школи №7 познайомились із Русланом Горовим, українським журналістом, режисером короткометражного кіно, прозаїком та поетом, та переглянули його фільм "Укропи Донбасу". Затамувавши подих, боячись поворухнутись, їхні обличчя були направлені на екран, де лунала сповідь подружжя із Луганщини. Розповідь про життя на окупованій території, про допомогу солдатам на передовій, про полон, а насамперед, незламність наших патріотів, наших українців змусила багатьох задуматись, і можливо, поставити себе на їхнє місце. А це багато чого вартує.

вівторок, 1 березня 2016 р.

Дарунок мамі

Рік за роком прихід весни стає справжнім святом для всієї природи, коли все живе бурхливо відзначає своє нове народження, радіючи можливості свіжого та бездоганного оновлення. Початок весни буває настільки багатоликим: він пестить світ першим трепетним сонечком або обливає жорсткою прохолодною зливою, він стає подарунком або суворим випробуванням. Але, так чи інакше, очікування тепла і світла, пробудження юного листя та квітів зігріває душу, дарує їй прекрасну надію. Сірою і сльотавою з’явилася весна у наше місто, але лише розступиться щільний купол сірих хмар, лише проб’ється на землю перший промінчик сонця, як все навколо, немов за помахом чарівної палички, перетворюється, відкрито насолоджуючись новим етапом року, завжди довгоочікуваним і прекрасним. І тоді швидко висихає асфальт, залишаючи на радість голубам лише рідкісні калюжки, і діти, що поспішають зі школи, весело біжать підстрибом, немов намагаючись обігнати стрімких сонячних зайчиків, пустотливими зигзагами снують по бруківці. З таким прекрасним настроєм, в переддень маминого свята, до нас завітали учні 5-го класу гімназії №178, щоб власноруч виготовити листівку-витинанку для своїх матусь.
Подивіться, що з цього вийшло.