Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 25 квітня 2016 р.

Планету треба захищати

Люби природу не як символ
Душі своєї, 
Люби природу не для себе, 
Люби для неї. 
М. Рильський 
"Щоб катастроф не допустити, Планету треба захистити", під таким гаслом минулого тижня в нашій бібліотеці  проходили зустрічі з сучасною українською письменницею Оленою Крижановською, яка презентувала свої книжечки для дітей молодшого шкільного віку. Головними героями усіх книжок є тваринки та їх пригоди. Пані Олена вчила дітей помічати спостерігати за тваринками і любити живу природу. Але для правильного спостереження потрібні певні знання, які є в самої авторки. Адже вона крім того, що пише дуже цікаві і захоплюючі книжки, ще є провідним фахівцем з екологічної освіти, географом, екологом, працівником Національного природного парку «Голосіївський», автором статей в журналі «Колосок».
По одному примірнику  своїх книжечок пані Олена подарувала бібліотеці. То ж, найближчим часом , ще більше наших користувачів зможуть ознайомитися з ними.
Нашу голубу планету часто порівнюють з величезним космічним кораблем, який летить просторами Всесвіту. А людство – екіпаж цього корабля. Красиве і мудре порівняння. Але ми всі повинні осмислити, що у нашого космічного корабля немає аварійного виходу. Велика загроза висить сьогодні над планетою. Стогне наша земля, плачуть ріки… Вже сьогодні постає питання питної води, на планеті з’являються нові пустелі, що утворюють суховії, які знищують рослинність. Атмосфера перенасичена аерозолями, оксидами азоту, вуглецю, сірки, хлором, йонами важких металів. Іде знищення озонового шару. 22 квітня на планеті святкують Міжнародний день Землі. Його започатковано з метою об'єднати людей усіх країн щодо захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарує нам життя, є унікальною, але потребує нашої турботи і захисту. Проблема збереження довкілля не має територіальних кордонів та мовних бар'єрів. Про це розповідала нашим користувачам співробітник НПП "Голосіївський" Крижановська Ольга Тимофіївна, кандидат філологічних наук, що має й екологічну освіту. В рамках акції "Збережемо первоцвіти" Ольга Тимофіївна презентувала фотоальбом "ПЕРВОЦВІТИ: тендітна усмішка весни", який теж бібліотека отримала в подарунок.
То ж давайте поміркуємо, що ми можемо зробити усі разом, щоб земля була родючою, вода – прозорою, повітря – чистим. Бо як видно людині потрібна земля і все, що на ній є, так і людина потрібна землі, як її господар, що підлікує їй рани, захистить і прикрасить.

Немає коментарів:

Дописати коментар