Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 19 травня 2020 р.

Зупинись на хвилинку, подивись...

Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нещодавно наша бібліотека поповнилася новими книжечками. Це й сучасна художня, краєзнавча, галузева, дитяча література, цікаві серії.
До вашої уваги-новинки для користувачів середнього шкільного віку, які з'явились у фонді нашої бібліотеки.

Біденко, С. Книга юного підприємця: 9 детальних планів своєї справи для підлітків / С. Біденко, І. Золотаревич. - Харків: Видавнича група "Основа", 2019. - 144 с. : іл.
Дана книга, яка має назву "Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків", яку написали тандем авторів Сергій Біденко та Ірина Золотаревич, є справжнім підручником, якій в цікавій формі зможе дати базові теоретичні та практичні знання майбутнім бізнесменам, адже прочитавши та вивчивши цю книгу діти будуть мати уявлення як заробляти великі гроші, навчаться формувати бізнес-ідеї, складати справжні бізнес-плани, будуть розуміти як взагалі влаштований бізнес, в книзі є шаблони, які покажуть як вести облік доходів і витрат, адже саме від цьтого залежить успіх будь-якого бізнесу. Прочитавши книгу, діти зрозуміють, що насправді ведення бізнесу це велика відповідальність, тому в ідеалі потрібно притримуватися почуття відповідальності починаючи з шкільних років, відповідно дитина буде звикати робити все якісно, дотримуючись певних вимог чи правил, й зі шкільних років автоматично буде формуватися її успішність. Ще мені дуже сподобалось, що автори закликають не тільки читати книгу, але й намагатися втілювати та реалізовувати отриману інформацію в житті, таким чином, майбутній бізнесмен не буде відчувати складнощів у веденні бізнесу в дорослому житті.

Відверта розмова про"це": перший підручник із статевого виховання дитини / пі заг ред. П. Ф. Кабре. - Київ: Країна Мрій: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 207 с.: іл.
Головні герої – Марія і Сергійко – знайомляться із поняттями статі й сексуальності, будови статевих органів, статевої зрілості. Звісно, не обійшлось без змалювання стосунків між жінкою і чоловіком, почуття дружби, кохання, розлуки та розлучення, сексуального потягу, спільного життя чоловіка й дружини, вагітності. Один розділ присвячений сексуальному насиллю, про що мовчати ніяк не можна. Окрім основної частини, книжка містить ще й інформаційні тексти, виділені на білому тлі, що включають основну інформацію про сексуальне та емоційне виховання, а також нотатки, що містять основні положення, необхідні дитині під час процесу навчання. Між оповіданнями та інформаційними текстами є сполучна ланка: герої читають книжку про сексуальне та емоційне виховання. Тобто йдеться про «книгу в книзі». Також видання має розділ «На закінчення», що підсумовує увесь інформаційний матеріал. Особливо корисним є розділ «Поради для батьків і вихователів», у якому йдеться про способи прочитання книги, а саме: читати лише інформаційні тексти, читати лише оповідання, читати за порядком. А також цілком аргументовано автори доводять потрібність емоційного, сексуального, естетичного виховання. Ілюстрації у книжці – добрі, дитячі, цікаві, і це не повинно відштовхнути дитину від читання. 

Дікінз, Р. Scratch. Кодування майбутніх програмістів: зрозуміле програмування для початківців / Дікінз, Розі, Мелмот, Джонатан, Стовел, Луї; пер. з англ. Н. Гордієнка. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 96 с.: іл.
Ця книга допоможе ознайомитися з основами безкоштовної онлайн-програми і комп'ютерної мови програмування Scratch, розробленої спеціалістами Массачусетського технологічного інституту (США). Мова Scratch широко вивчається і використовується не лише у школах, а й у багатьох університетах світу. За її допомогою можна створювати власні інтерактивні історії, анімації, ігри, музику та твори мистецтва, ділитися своїми роботами з друзями та знайомими в інтернеті. У простий і дотепний спосіб, однак цілком серйозно та професійно, крок за кроком викладаються основи програмування Чіткі і зрозумілі пояснення супроводжуються ілюстраціями, що дають повне уявлення про те, якого вигляду на кожному кроці створення програми повинен набувати екран і як має виконуватися код. Вивчаючи основи програмування зі Scratch, дитина дізнається про найважливіші концепції програмування (зокрема, про вхідні дані, параметри, повторювані структури тощо) та способи розробки алгоритмів, а отримані теоретичні знання одразу зможе використовувати для створення власних програм. У книзі міститься чимало корисних порад і рекомендацій стосовно способів виявлення та усунення помилок у власноруч створеному коді. Таким чином, дитина не лише зможе ознайомитись із принципами та прийомами програмування, а й здійснити перший крок на шляху до майбутньої професії, в якій можуть знадобитися знання та навички програмування.

Ролінг, Д.К. Гаррі Поттер: історія магії / Д. К. Ролінг; пер. з англ. В. Морозова; іл. Д. Ролінг, Д. Кея, О. Гілл. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 255 с.: іл.
Якщо ви шукаєте ідеальний подарунок для вашого друга-поттеромана, тоді книжка "Гаррі Поттер. Історія магії" ідеально підійде. Кожен, хто захоплюється історією хлопчика-чарівника, неодмінно зацікавиться цією книжкою, яка така ж яскрава, як і її обкладинка. На честь двадцятиріччя виходу першого романа "Гаррі Поттер і філософський камінь ", у 2017 році у Нью-Йорку організували величезну виставку, приурочену до цією події. Відвідувачі мали змогу побачити більше ста п'ятдесяти магічних артефактів зі світу Гаррі Поттера, побачити ранні рукописи романів самої Джоан Роулінг, а також унікальні ілюстрації до книжок, створені Мері Ґрандпре, Джимом Кей та Браяном Селзніком. Чудова можливість ще раз зазирнути в дитинство, яке нам подарувала британська письменниця, знову відчути себе у світі, де панує магія і чари. Якщо ж ви не мали можливості потрапити на виставку, тоді ви можете переглянути все у цій чудовій книжці, я якій зібрані чудові фотографії, так що виникає відчуття, що ви там насправді були, а отже нічого не пропустили.

Стоуел, Л. Python. Кодування для майбутніх програмістів: зрозуміле програмування для початківців / Стоуел, Луї, Дікінз, Розі; пер. з англ. Н. Гордієнка. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 96 с.: іл.
Книга «Python. Кодування для майбутніх програмістів» — це простий і водночас досить повний вступ до програмування із використанням мови Python, яку швидко опанує будь-який читач навіть без досвіду програмування. Основи кодування — від використання простих понять (змінна, умова тощо) до застосування складних концепцій (цикли, підпрограми і т. п.) — подано в зрозумілому форматі, виклад теоретичної частини супроводжується безліччю ілюстрацій і пояснень того, яким чином і завдяки чому працюють створювані коди. У книзі також описані принципи реалізації більш складних проектів, що розвивають логічне й інженерне мислення, потребують застосування дизайнерських рішень, прищеплюють навички проектування і кодування, виховують наполегливість при пошуку помилок та їх усуненні. В рамках цих проектів школярі в ігровій і доступній формі на прикладі простих анімацій та ігор навчаються визначати проблеми, генерувати ідеї для пошуку шляхів їх розв’язання й аналізувати і вдосконалювати власноруч розроблені проекти. Таким чином, школярі опановують основи програмування із застосуванням популярної мови Python шляхом занурення у цікавий і захоплюючий світ створення комп’ютерних програм. Книжка розрахована на дітей від 10 до 15 років.

Штоєрнагель, У. Дитячий університет: дослідники пояснюють загадки світу. Кн. 1 /  Штоєрнагель, Улля, Янссен, Ульріх; пер. з нім. В Литвиненка. - Київ: Новий Самокат, 2019. - 223 с. іл.
Діти повсякчас запитують «чому», «звідки», «як», «навіщо», часто-густо спантеличуючи дорослих. Німецькі журналісти — популяризатори науки Улля Штоєрнаґель та Ульріх Янссен разом із науковцями прийшли їм на допомогу й зорганізували в місті Тюбінгені перший Дитячий університет, де найдопитливіші можуть отримати відповіді на будь-які складні запитання. Заняття проводять професори Тюбінгенського університету, одного з найстаріших та найшанованіших навчальних закладів Німеччини. І щоб якомога більше дітей дізналися, що вивчає сучасна наука, вони видали свої лекції декількома книжками. У першій книзі автори розповідають чому рицарі будували замки, чому ми бачимо блискавку та чуємо грім, чому хлопчики бешкетують, а дівчата капризують, чому кажани бачать вухами, чому математикові не обов’язково рахувати, чому ми оповідаємо історії, чому лікарі вміють лікувати та чому спортсмени демонструють дедалі кращі результати. Серйозно, одначе зовсім не нудно! Якщо дитину ваблять наука, експерименти та відкриття, продовжити читання можна на сайті Німецького дитячого онлайн-університету. Захопливі лекції на трьох факультетах — «Людина», «Природа», «Техніка» — та інтерактивні завдання до них допоможуть дізнатися багато нового про навколишній світ, а ще зазнайомитися з німецькою мовою. Навчання безкоштовне, і розпочати його можна будь-якого дня. Лекції презентовано двома мовами — німецькою та українською.

Серія книг Джона Щєшка про Франка Енштейна.
Вітайте нового героя – Франка Ейнштейна! Поки батьки подорожують світом, Франк із головою поринає в науку. Воно й не дивно, адже дідусь цього хлопчини – відомий на весь Мідвіл винахідник Ал Ейнштейн. Чого тільки не попридумував юний винахідник разом зі своїм вірним другом Вотсоном! Майже самозбірних роботів, здатних розвиватися, двигун, який працює на антиматерії, електропалець, турбомозок, евобластер… Франк всерйоз захопився наукою, але його аж ніяк не назвеш нудним ботаном, бо хіба ж можна так сказати про хлопчика, який ганяє не на звичайному велику, а на летючому ровері?! На сторінках книжок цієї серії Франкові довелося пережити стільки захопливих, а часом і небезпечних пригод, що їх вистачило б на сотню його однолітків.

Немає коментарів:

Дописати коментар