Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 20 червня 2024 р.

Світлішає на світі, коли малюють діти

Наша бібліотека запросила учнів гімназії №178 та гімназії біотехнологій №177 прийняти участь в святкуванні першого червня- Всесвітнього дня захисту дітей через малюнок. Дякуємо організаторам гімназій: Фурто Наталії Владиславівні, Гурай Анжеліні Анатоліївні та Виноградовій Ірині Валеріївні за сприяння в організації творчості учнів. Результатом спільних зусиль є дві чудові виставки: "Кольорове дитинство" та "Стежинами казок". Яскравий тематичний плакат учнів 4-В класу та ціла купа малюнків учнів молодших класів: 1-А, 3-А, 3-В, 3-Г, 4-А створили яскраву виставку "Кольорове дитинство". А 12 малюнків учнів гімназії біотехнологій №177- Іщенко Мілани, Ряполової Ганни, Москалюк Дарини,Тягун Ганни, Левченко К., Момот Руслана, Терещенко, Можаровська Анна, Коваленко Артем, Гордій Олексій утворили казкову витавку "Стежинами казок". Працівники бібліотеки, наші користувачі щиро вдячні за можливість милуватись вишими малюнками!

Творчість Марії Примаченко

Чергове заняття співробітники Го Всесвіт у Тобі присвятили творчості Марії Примаченко-українська художниця, представниця «наївного мистецтва». Роботи Марії зачаровують неймовірно доброю фантазією, точним, своєрідним колоритом і таємничою майстерністю. Чуттєві й невимушені, її картини — це самовираження підсвідомого, обрамлене в дитячу форму, яка ніколи в її творчості не була покинутою. Вона надихалася вишивками і довкіллям, вона була селянкою, яка обожнювала Україну та ніколи не покидала рідний дім. Навіть під час аварії на ЧАЕС, коли рідне село потрапило у 30-кілометрову зону евакуації, вона залишилася із сином і намалювала картину, на якій корова в бахілах їсть отруєну радіацією траву. Прослухавши інформацію про художницю наші особливі користувачі взяли в ракм пензлики , щоб відтворити шедеври на папері. І в них це вийшло.

середа, 19 червня 2024 р.

Творчість Енді Воргола

На черговому занятті співробітники Го Всесвіт у Тобі ознайомили наших особливих користувачів з творчістю американського художника Енді Воргола-один із головних ідолів стилю поп-арт. Окрім живопису займався фотографією, режисирував і знімав фільми, був продюсером рок-гурту Velvet Underground, випускав журнал Interview. Воргол не просто художник, він експериментатор, який не боявся божевільних задумів і не боявся показати себе світові. Для когось його творчість незрозуміла, нецікава, але для тих хто не боїться ламати стереотипи, закладати новий фундамент мистецтв – він геній. А зазвичай саме вони залишаються в пам’яті поколінь. Прослухавши інформацію про Енді юні таланти під звуки заспокійливої музики робили картини за мотивами художника. Чудове поєднання музичної терапії та малювання дало неперевершені результати.

понеділок, 17 червня 2024 р.

Катерина Кулик "Татків день"

В рамках міні-проєкту "Українські письменники-сучасним дітям" до вашої уваги відеочитання книги Катерини Кулик "Татків день". Чудова історія про дитячу турботу й безпосередність.

Чарівна квітка Петриківки

За вікном було холодно, одноманітно і похмуро. І так хотілося сонечка- царину тепла і яскравих кольорів. Тому ми з дітками мандрували у чарівний світ тепла. Допомогла нам у цьому чарівна квітка Петриківки - саме так називався черговий майстер-клас з Петриківського розпису з майстринею-Остроухова Людмила Макіївна. Юні художники старано вчилися малювати новий елемент. Малювання розвиває зорову пам'ять, образне мислення, фантазію, дрібну моторику; виховує любов і бережливе ставлення до квітів, до людської праці. Долучайтеся до нас!

Петриківський розпис

Петриківський розпис – це декоративно-прикладне візерункове народне малярство України, яке зародилося в с. Петриківка, що на Дніпропетровщині.Свою назву петриківський розпис отримав від назви села Петриківка. Художню основу петриківського малярства склали традиції декоративного розпису внутрішніх приміщень селянських хат. Декоративний стінопис був поширений в багатьох регіонах України. На Дніпропетровщині існувала традиція декорувати стіни хат багатим рослинним орнаментом. Особливими художніми якостями відзначалися стінописи в селі Петриківка. Малюнки на стінах хат не були довговічними. Цим видом декоративно-прикладного мистецтва займалися переважно жінки.Петриківський орнамент став художньою візитівкою Україні. До вашої уваги роботи Людмили Остроухової-майстрині з розпису у стилі петриківки.

 

неділя, 16 червня 2024 р.

Красуня і зла баба

Сьогодні на недільних читаннях "Відчиняє двері казка" тітонька Наталка прочитає українську народну казку "Красуня і зла баба".

вівторок, 11 червня 2024 р.

Абстрактний живопис

Абстрактий живопис-відмінний спосіб відпустити все і розслабитись. Традиційно цей стиль претендує на вираження не так матеріальної, зовнішньої, дійсності, як внутрішньої, духовної. Але як висловити духовне матеріальними засобами? Чи можна зобразити незображуване? В епоху Середньовіччя люди вірили, що духовне може бути втілено в образах. Тому деякі експерти пропонують оригінальну ідею трансцендування образу, щоб вийти за його матеріальні межі до духовного начала. Співробітники Го Всесвіт у Тобі ознайомили наших особливих користувачів з нетрадиційною технікою малювання. Ось такі чудові вийшли шедеври.

понеділок, 10 червня 2024 р.

Гарний чи хороший

На черговому занятті клубу української мови "Про цікаве і корисне-калиновою звучить" дітки дізналися коли потрібно вживати слово "гарний", а коли "хороший". Вживати ці слова варто у різних контекстах. "Гарний"-значення "красивий", "вродливий", а "хороший"- значення "добрий". Прослухавши оповідання Генадія Меламеда "Найкращий татусь", дітки приступили до виготовлення листівки для тата. Зробивши подарунок для тата, награвшись у ігровій кімнаті та обравши книжечку додому дітки залишили стіни бібліотеки.

четвер, 6 червня 2024 р.

Рукавичка

Сьогодні працівники нашої бібліотеки розпочали літні читання "Читалочка з виходом" завітавши до наших користувачів з дитячого навчального закладу №76 . Зручно вмостившись на ковдрах малюки слухали українську народну казку "Рукавичка". Розібравши ролі, маленькі актори приступили до відтворення казки. На завершення зустрічі дітки ознайомилися з книжечками серії "Виховання казкою". Літні читання – чудовий метод зацікавити дітей читанням та зробити так, щоб діти полюбили книгу.