Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 29 серпня 2024 р.

Тукан

На черговому занятті особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі знайомилися з птахом Туканом. Одні з найяскравіших тропічних птахів, що мешкають в Америці. Їх найхарактернішою рисою є величезний дзьоб, розміри якого, часом, майже зрівнянні з розмірами самого птаха. Ознайомившись з особливостями птаха діти намагалися намалювати його спеціальними олівцями.

середа, 28 серпня 2024 р.

День Незалежності України

Чергове заняття розмовного клубу української мови "Про цікаве і корисне-калиновою звучить" було присвячене Дню Незалежності України. Дітки ознайомилися з книжковою виставкою "Історія України в дитячій літературі", потім слухали легенду про Батьківщину, розповідали вірші., розв'язували мовні головоломки. Плідно попрацювавши на занятті маленькі мовознавці вибрали книжечку додому і побігли гратися у дитячу кімнату.

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Історія України в дитячій літературі

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. До Дня Незалежності в нашій бібліотеці була створена книжкова виставка "Історія України в дитячій літературі". Ця добірка книжок для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Люди споконвіку цікавилися минулим. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях. Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.

Листівки незалежності

До Дня Незалежності особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі робили патріотичні листівки. Елементи листівки підібрані невипадково. Соняшник – один із символів України, бо він символізує собою Батьківщину. Як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Як Сонце для соняшника – єдиний і незамінний орієнтир, так і для людини Батьківщина – єдина і найвища цінність. Серце-любов до України. Листівки вийшли чудові.

середа, 21 серпня 2024 р.

Пуантилізм

Пуантилізм — стиль письма в живопису, який використовує чисті, незмішані на палітрі фарби, які наносять маленькими мазками прямоугольної або круглої форми. Наприкінці 19 ст. у Франції, художники відкрили новий унікальний спосіб створювати картини. При розгляданні, вони представляли собою велику кількість переплутаних крапочок різних кольорів. Якщо розглядати картину на відстані, то ці крапочки перетворюються на чарівні образи, що оживляють полотна пуантилістів. Вчора наші особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі робили яскраві роботи у техніці пуантилізму, формували зображення за допомогою крапок. Потім читали чергову книжечку в дитячій кімнаті.

понеділок, 19 серпня 2024 р.

Теорія кольору

На черговому занятті наші особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі знайомилися з творчістю українського художника Анатолія Криволапа. Перш ніж відшукати власну творчу неповторність, Анатолій Криволап пройшов складний шлях випробування формою та експериментів з кольором. Після закінчення Київського художнього інституту, вів непублічний спосіб життя, шукаючи себе у мистецтві й не бажаючи творити в єдиноприйнятому радянському стилі соцреалізму. Надихнувшись роботами художника діти створили власні кольорові роботи.


вівторок, 13 серпня 2024 р.

Метелик-символ душі

Метелик – символ душі, безсмертя, відродження і воскресіння, здатний до перевтілення і трансформації, так як ця крилата небесна істота з’являється на світ, перевтілюючись з гидкої гусениці. На черговому занятті наші особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі виготовляли у техніці торцювання цих прекрасних створінь. Під час майстер-класу діти слухали заспокійливу музику. Заняття завершилися читанням книги у дитячій кімнаті.




Мальовки

Одним з етапів розвитку декоративного розпису стало виготовлення декоративних композицій на папері (мальовки). Вони імітували стінний розпис і наклеювалися на стіни відповідно до правил оздоблення оселі. На черговому занятті з петриківського розпису дітки спробували створити власні мальовки і в них це вийшло. Техніка малювання пензлем розвиває різноспрямовані, злиті, плавні рухи руки, зоровий контроль за ними; вчить передавати композицію в сюжетному малюнку; формує вміння підбирати кольори.


четвер, 8 серпня 2024 р.

Перо-це справжнє чудо

Люди часто захоплюються яскравими кольорами пташиного пір’я. Перо — це справжнє інженерне чудо. На черговому занятті наші особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі, малювали перо, хтось робив його в патріотичному стилі, комусь до вподоби казковий або стиль "Барбі" , але всі вийшли класні та унікальні. Продовженням занять є читання книги в дитячій ігровій кімнаті і сьогоднішній день не став винятком.