Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділя, 15 вересня 2024 р.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

Гратаж

На черговому занятті особливі користувачі разом зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі опановували техніку малювання- гратаж. Вона містить в собі чарівні елементи, тому діти її просто обожнюють. Дана техніка надзвичайно розвиває фантазію та творчі здібності. А ще вона має психотерапевтичний ефект, оскільки сюжет дитина придумує самостійно, отже і на малюнок вона проектує власні переживання, думки, почуття.

Ведмідь наступив на вухо

На черговому занятті розмовного клубу української мови "Про цікаве і корисне-калиновою звучить" Наталія Антонівна разом з юними мовознавцями  розбирали фразеологізм "Ведмідь на вухо наступив". Кумедна історія "Соліст смарфонський" закріпила життя фразеологізму. Поповнювали словниковий запас такими словами: квадрокоптер, кетяг та імпровізований. На майстер-класі разом з Тетяною Петрівною робили паперовий шкільний органайзер у стилі орігамі. Награвшись у дитячій кімнаті та обравши книжечку додому дітлахи побігли на дитячий майданчик. Гарним світлинам завдячуємо Оксані Володимирівні. Наші заняття пізнавальні та цікаві приєднуйтесь до нас.

Вook breakfasts

На дворі осінь, а це означає, що розпочався освітній процес та бібліотечні зустрічі "Вook breakfasts" у дитячих дощкільних закладах. П'ятого вересня працівник бібліотеки Снісаренко Наталія завітала до вихованців ДНЗ №712. Малюки з радістю зустріли знайомого бібліотекаря та уважно слухали оповідання, які читала пані Наталія: Кетерини Єгорушкіної "Пічка" та Геннадія Мелемеда "Мій супердідусь". Слухаючи літературні твори, діти вчаться радіти, співчувати та сумувати. Художня література та дитяча книжка є потужними засобами формування фонематичного слуху та правильної звуковимови, збагачення словника дитини, розвитку зв’язного мовлення. Любов до бібліотеки та книги починається змалечку.

неділя, 1 вересня 2024 р.

Здрастуй осінь, здрастуй школа

Початок осені пов'язаний з чудовим святом 1 Вересня – день знань . Це свято, яке нагадує нам про важливість навчання, освіти та співпраці в суспільстві. Це час для нових початків, для відкриття нових горизонтів і для росту як особистості. Він несе в собі підтримку для всіх, хто вірить у важливість освіти і знань у нашому житті. До цього чудового свято в нашій бібліотеці підібрана виставка "Здрастуй осінь, здрастуй школа!". Ознайомившись з книжечками виставки ви знайдете відповіді на різноманітні запитання, які пов'язані з школою та шкільним жтиттям.

Правда і кривда

Сьогодні на недільних читаннях "Відчиняє двері казка" тітонька Наталя прочитає українську народну казку "Правда і кривда". Ця казка є дуже повчальною, вона вчить нас того, що з будь-якого становища є вихід, що зло завжди буде покаране, а добро нагороджене. Але добрі справи треба робити не задля нагороди, а від щирого серця, тільки тоді ти зможеш вважати себе доброю і чесною людиною, таким тебе вважатимуть і оточуючі. Гарного перегляду.