Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

Гей, ви, преславні козаченьки!

Козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Історія України - це значним чином історія визвольних воєн запорозького козацтва. Запорозька Січ - це легендарне явище в історії України. Це символ мужності й незламності українського народу. З незапам'ятних часів в Україні козаки славилися силою, спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови.
Які ж вони були і як виглядали, чим харчувались і де жили, дізнались учні 2-го класу гімназії №178, завітавши до нашої бібліотеки на народознавче свято "Гей, ви, преславні козаченьки!". Поринувши в історію того часу, дітлахи неначе побували за козацьким столом, взявши участь у конкурсі "А що ж у скринці?" та відповівши на низку запитань бліц-турніру. Закріпили набуті знання у конкурсі "Передача козацького пакету".




Всі користувачі, що завітали до нашої бібліотеки з 6 по 18 жовтня, мали змогу пройти шляхами майже трьохсотрічної історії козацької минувщини, ознайомившись з виставкою "Хай козацька мудрість воскреса щоднини" в читальній залі.


А дізнатись як козаки з честю виходили з найскладніших ситуацій, коли небезпека чекає на кожному кроці, коритсувачі могли ознайомившись з виставкою "Подорож козацькими стежками".



Немає коментарів:

Дописати коментар