Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Міжнародний день анімації

Міжнародний день анімації можна святкувати щорічно 28 жовтня. Це свято з'явилося з ініціативи Міжнародної асоціації анімаційного кіно. У 2002 році французьке відділення цієї асоціації запропонувало заснувати свято на честь столітнього ювілею анімаційної технології.
Мультфільмами, мультиками або просто мультами – скорочено називають мультиплікаційні фільми.
Термін “мультиплікація” (у дослівному перекладі – розмноження) вживається в нашому кіно як синонім терміну “анімація”. У перекладі з латинської – “anima” означає “душа”. Значить “анімація” не що інше, як “відживлення душі” або ж “одухотворення”.
Мультфільми виходять за рамки окремого жанру чи напряму, це – цілий світ. Світ безмежних можливостей і дивовижних втілень будь-яких, навіть найскладніших і хитромудрих ідей та фантазій. Сучасні мультиплікаційні фільми вже давно вийшли з традиційних вікових рамок, і сьогодні доросла глядацька аудиторія дивиться їх із не меншим захватом аніж діти. Для когось – це спосіб зняти стрес, для когось можливість покращити настрій і, безумовно, для всіх нас, ультиплікаційний фільм – це не просто послідовна зйомка яскравих картинок. Це історія, над якою працює творчий колектив, сценарист, режисер, художник,аніматор, її детально продумують і розробляють для  цікавого перегляду вдячними глядачами. Розвиток мультиплікаційного мистецтва (як і будь-якого іншого виду творчості) напряму залежить від глядача та його підтримки.
Сімейний перегляд мультфільмів – це найкращий спосіб весело та з користю провести вільний час. Мультики бувають не лише розважальними, а й розвиваючими та пізнавальними, наприклад мультики загадки, мультики для вивчення літер та цифр, а також мультики для ознайомлення з представниками фауни та флори нашої планети, тому при перегляді цих мультфільмів, маленькі дітки окрім задоволення отримують ще й певні знання.

Немає коментарів:

Дописати коментар