Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

середу, 22 липня 2015 р.

Від карбованця до гривні

Ти даруєш добробут, надію,
Ти - подяка старим і турбота малим.
Українська натруджена гривня
Хай проллється на Вкраїну
Життєдайним цілющим дощем золотим.

Не дивлячись на те, що знову в обіг гривня увійшла порівняно нещодавно, вона є справжнім символом української державності. 
Так, історичний шлях гривні не можна назвати легким. Але вона була символом достатку і національної приналежності. 
Наявність власної грошової одиниці завжди вважалася символом державності, атрибутом визнання країни серед інших держва. Цей факт цілком підтверджує історія українських грошей, яка є документальним доказом багатовікового прагнення нашого народу до національного й економічного суверенітету.
Змінюючи свій облік, гривня з кожним роком удосконалюється. Хочеться вірити, що отримавши нове обличчя, вона закріпиться у своєму положенні і стане стабільною українською валютою, яка виведе нас на більш високо розвинуту ступінь розвитку.
До вашої уваги виставка "Від карбованця до гривні", з якою ви можете ознайомитись в нашій бібліотеці. На ній можна побачити як видозмінювалась наша грошова одиниця протягом років незалежності.  

Немає коментарів:

Дописати коментар