Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 1 вересня 2016 р.

Цікаво про школу

Школа – це не тільки місце , де ми отримуємо нові знання , але й місце , де знаходимо нових друзів. Кожна людина пам’ятає свій перший день у школі . Цей день – перше вересня. Хвилюючий , святковий , гарний день. Саме з того дня ми розуміємо слово «школа» , як цікаву захоплюючу подорож у світ знань . Багато близьких і дорогих для себе друзів ми знаходимо в цьому місці. На кожній перерві спілкуєшся , на кожному уроці дізнаєшся все більше нового і цікавого. А чи знаєте Ви, що: слово "школа" походить від грецького слова "сколе", що означає "дозвілля". Таких шкіл, які ми звикли бачити зараз, в Стародавній Греції не було. Філософи та їх учні збирались у вільний час разом і сперечалися з різних питань.
До Вашої уваги цікаві факти про школу:
-У 325 році Костянтин Великий вирішив починати новий рік з 1 вересня. В кінці XVстоліття православна Русь перейняла цю традицію, вперше рахувати початок року з початком осені стали з 1492 року. Оскільки в той час усі школи були при церквах, навчання в них починалося з церковного нового року — з 1 вересня.
-У 1565 р. з'явився перший буквар для навчання дітей, виданий першодрукарем Іваном Федоровим.
-1 вересня йдуть в школу діти ще 122 країн – вся Америка і Європа. 1 січня навчальний рік починається в 43 країнах. У 16 країнах він починається в березні, а в 10 – в серпні.
-У Японії навчальний рік триває з 1 квітня по 1 березня. Діти відпочивають всього один місяць. Один місяць відпочивають також в Індонезії (у січні) та в Індії (у квітні). У Норвегії та Мозамбіку канікули тривають 2 місяці. У Аргентині, Еквадорі, Панамі, Сіднеї учні відпочивають аж 4 місяці.
-У різних країнах існують різні системи оцінки знань учнів. Якщо в Росії, Угорщині і Югославії 5 – найвища оцінка, а 1 – найнижча, то в Чехії все навпаки. У школах Голландії та Румунії ставлять оцінки від 1 до 10. У Франції в ліцеях введена 20-бальна шкала оцінювання.
-У Сіднеї відкрита перша в світі школа англійської мови для папуг та інших птахів, що говорять. Їх навчають вимовляти вітання, жарти і навіть вірші. 
Першокласники Німеччини відрізняються тим, що у День Знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровими пакетами. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі; вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.
-У школах Великобританії дітям віку 11-18 років заборонено розмовляти сленгом. Обов'язково слід вимовляти офіційну версію «доброго ранку» і «до побачення», замість звичного нам «привіт» і «поки». Забороняється так само вимовляти будь-які скорочення. Вважається, що в такому навчальному закладі, як школа, допустимим є тільки стандартний, літературну мову. Підстави для цих правил дуже прості - влада таким чином сподіваються на поліпшення культури мови, а так само розширити словниковий запас учнів.
-Школи Франції дуже виділяються тим, що несуть на собі яскраві національні кольори. Перша школа називається «материнська школа». У ній готують 2 - 3 однорічних малюків. З 5 років діти обов'язково вчаться читати. Французька початкова школа має 5-річну освіту, потім 4-річне навчання в коледжі. Після цього вони переходять на 2 або 3 роки в старшу школу, або ж в ліцей. І ось тоді тільки учні отримують можливість самостійно вибрати подальшу спеціалізацію. Французькі школи по праву вважаються кращими у всій Європі.
-Директор школи в Швеції може перевести талановитого учня в наступний клас, не чекаючи кінця навчального року, щоправда, для цього потрібна згода батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар