Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 12 лютого 2017 р.

Японія: цікаві факти

 Японія — одна з найбільш загадкових і захоплюючих країн світу. Її культура, звичаї і народ сильно різниться з нами. Цю країну варто відвідати, вона приверне кожного мандрівника і дуже гостинна для всіх туристів. Японію часто називають Країною висхідного Сонця. В ній стільки незрозумілої чарівності, тут унікальне все, починаючи від сучасних міст, закінчуючи культурою. Японці завжди вміли у всьому знайти гармонію. Попонуємо Вам деякі цікаві факти про Японію: 
  • Економіка Японії є третьою за величиною і поступається лише Китаю і США.
  • З територією в 372,2 тис. км., А з цього числа 70% займають гори, і виходить, що на території, що залишилася проживають 127 мільйонів людей. Завдяки цьому факту, тепер зрозуміло чому японці хочуть забрати у Росії Курильські острови.
  • Токіо, столиця Японії, а також найбільше місто. Інші великі міста Осака, Нагоя і Саппоро.
  • Токіо так само є найдорожчим містом для життя в світі.
  • Японія складається приблизно з 6800 островів. Чотири головні острови - Хонсю, Кюсю, Сікоку і Хоккайдо - включають 97% від загальної площі земель Японії.
  • Японія — досить маленька країна, але тут знаходиться багато найбільше. Приміром, тут
    розташований найдорожчий парк з розвагами в світі Disney, де знаходяться чотири з десятка найвищих гірок. У столиці знаходиться найрозвиненіша система гілок метро на планеті Земля, а також найбільше змішане перехрестя і ж / д хаб.
  • У квітні 45 року минулого століття була опублікована декларація від імені США, яка вимагала припинення військових дій з боку Японії. Японці проігнорували цю заяву, позбавивши себе можливості мирного вирішення цієї суперечки. 6 серпня 1945 американські військовослужбовці скинули атомну бомбу на Хіросіму. Після закінчення трьох днів ще одна бомба впала на місто Нагасакі. Застосування таких дій було здійснено в основному для демонстрації світові переваги Сполучених Штатів в галузі озброєння.
  • Більшість ієрогліфів складаються з пари складів, але є разючі винятки. Приміром, ієрогліф 砉 являє собою слово з тринадцяти складів — «ханетокаватогаханареруото» — і описує звук, який видається під час відділення плоті від кісток. Також в цій дивовижній мові практично відсутні займенники. Деякі слова іноді використовуються як займенники, але вони мають ще як мінімум одне значення.
  • Японія єдина країна в усьому світі, яка зберегла титул Імперії, а династія імператорів ніколи не переривалася протягом всієї історії. На сьогоднішній день править імператор Акіхіто, який є прямим нащадком першого імператора, який заснував Японію. Цього року цій країні виповнилося 2673.
  • В Японії дуже популярний міф, що японський сніг сильно відрізняється від снігу інших
    країн. На початку 80-х років минулого століття під цим приводом влада обмежила імпорт лиж, щоб захистити вітчизняних виробників. Існує навіть новорічна японська пісня, де йде мова про лижника з Японії, який не може рушити з місця на іноземних лижах, тому як вони не їдуть по японському снігу.
  • У Японії сніговиків будують з двох великих сніжок, а не з трьох.
  • Японська мова відрізняється відсутністю лайок. Сильніше, ніж «дурень» або «ідіот» не почути від цього народу. Потужність всіх емоцій виражається гучністю і інтонацією, чого так не вистачає нашим співвітчизникам.
  • Народ країни висхідного Сонця також надзвичайно чесний. Якщо людина забула в транспорті парасольку, вірогідність, що її повернуть власникові, складає 99%, якщо в свою чергу він звернеться в бюро знахідок.
  • Японці дуже бояться подорожувати світом, тому як вважають його дуже небезпечним. Найнебезпечнішою країною, на їх думку, є Сполучені Штати.
  • Японські бджолярі розводять в основному європейських бджіл, тому як ці медоносні кращі, ніж їхні японські родичі. Але дуже часто вулики піддаються нападу азіатських шершнів, рій яких здатний за хвилину знищити кілька сотень бджіл. Місцеві ж особини навчилися протистояти цим «вбивцям». Кілька роїв збирається навколо нападаючого в один клубок і починають працювати м’язами, тим самим нагріваючи повітря до 47 градусів за Цельсієм, в той час, коли шершень витримує максимум 46 градусів.
  • Японія є батьківщиною різних видів бойових мистецтв, таких як карате, дзюдо, сумо, ніндзюцу, Кендо, Дзю-дзюцу, айкідо та інших.
  • Стародавні воїни Японії були відомі як самураї. Вони були дуже досвідчені у бою, їх головною зброєю був катана - гострий меч з невеликим вигином.
  • В Японії не прийнято залишати чайові. Віддавна вважається, що коли клієнт платить встановлену суму, він залишається на рівних з продавцем. Якщо покупець залишає зайві гроші, то він цим знецінює послугу або товар і зводить обмін до подачки.
  • В Країні висхідного Сонця дуже дешеве м’ясо і риба, але неймовірно дорогі фрукти. Одне яблучко коштує близько двох доларів, а зв’язка бананів — не менш п’яти. Диня — найдорожчий фрукт, деякі сорти обходяться в двісті доларів.
  • В метро існують окремі вагони тільки для жінок. Це створено для того, щоб вранці ніхто до них не приставав, адже для японця обмацування жіночого тіла в набитому транспорті — майже національний спорт.
  • У квітні 45 року минулого століття була опублікована декларація від імені США, яка вимагала припинення військових дій з боку Японії. Японці проігнорували цю заяву, позбавивши себе можливості мирного вирішення цієї суперечки. 6 серпня 1945 американські військовослужбовці скинули атомну бомбу на Хіросіму. Після закінчення трьох днів ще одна бомба впала на місто Нагасакі. Застосування таких дій було здійснено в основному для демонстрації світові переваги Сполучених Штатів в галузі озброєння.
  • У японців існує особлива традиція, присвячена милуванню червоними кленовими
    листями (момидзи). Це явище має майже таку ж популярність, як і весняна традиція милування квітами сакури. Ханами - це японська національна традиція милування квітами, яка виникла при імператорському дворі. Придворні проводили годинник під квітучими деревами, насолоджувалися спілкуванням, легкими напоями, салонами іграми та складанням віршів.  Свято цвітіння сакури проводиться в Японії протягом багатьох століть, і сьогодні святкується в безлічі державних і приватних парків і садів.


Немає коментарів:

Дописати коментар