Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 17 лютого 2022 р.

Коти-для примноження доброти

17 лютого — святкується в Європі.Популярність свята пояснюється тим, що коти споконвіку були найпопулярнішими домашніми улюбленцями людини. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, і більше половини обрали саме котів.До цього свята в різних країнах влаштовують спеціальні виставки, відкривають котячі парки, де можна вигулювати своїх улюбленців, дизайнери навіть шиють колекції одягу для пухнастиків. Також цього дня заведено привозити їжу в котячі притулки, і не просто корм, а всілякі делікатеси на зразок м’яса або риби. До вашої уваги цікаві факти про котів та книжкова котовасія "Коти-для примноження доброти".

Цікаві факти про котів 👀
  • Кішки унікальні, як відбиток пальця у людини.
  • Коти ніколи не нявкають один з одним. Цей звук спеціально для людини.
  • Кішка не бачить нічого прямо у себе під носом. Ось чому вона не відразу знаходить на підлозі ласий шматочок, який ви їй дали.
  • Кішка може стрибнути у висоту, що в 5 разів перевищує її зріст.
  • Кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят. Одна пара кішок і їх нащадки за 7 років можуть дати життя 420 000 кошенят.
  • Скільки мишей може зловити одна кішка? 28899! Саме стільки шотландський черепаховий кіт Towser (1966 - 1987) за 21 рік свого життя відловив. Це приблизно по чотири миші на день.
  • Кішки - найбільш ледачі ссавці. Вони сплять 16-18 годин на день
  • Єгиптяни голили брови на знак трауру, коли втрачали улюблену кішку.

Немає коментарів:

Дописати коментар