Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

суботу, 19 листопада 2022 р.

Книжкові новинки для кожної дитинки

Шановні наші маленькі читачі! Запрошуємо вас у нашу бібліотеку ознайомитись з новими книжечками та вибрати декілька для читання в задоволення. Круті історії, неймовірні комікси, унікальні ілюстрації, книжки, які знають все про ваші інтереси та навчають того, чого не вчать у школі.


Андрієнко, В. Шалені пригоди папуги Флінта / В Андрієнко, О. Шульга; іл. Р. Сахалтуєва. - Київ : Саміт-Книга, 2021. - 127 с. : іл.
Зграя безжальних флібустьєрів полює за картою Острова Скарбів, власником якої, випадково, стає маленький, боягузливий папуга. Відтепер - піратам буде непереливки!

Будз, І. Ф. Детективне агентство кота Макса / Ф. Будз ; іл., обкл. авт. -
Харків : Книжковий клуб "КСД", 2015. - 159 с. : іл.
Захоплюючі, неймовірні та дуже небезпечні пригоди шефа детективного агентства кота Макса та його вірних помічників — кролика Піні та жаби Лізи! Підступний банкір Даг разом із ватажком банди Перекинутим провертають свої темні справи. Але ж відважні сищики виведуть злочинців на чисту воду! Щоб упіймати розперезаних бандитів, Макс і Піня влаштовують у лісі пастку з сюрпризом.

Вашкова, Г. Хто що робить? : книга ремесел : пер з англ. \ Г. Вашкова, П. Бартікова : худож. М. Старий. - Харків : Ранок, 2018. - 71 с. : іл.
Що б ми робили без ремісників, які працюють своїми руками? Нам би бракувало звичних речей, які ми використовуємо щодня. Це сукні, виготовлені кравцями, панчохи, зроблені в’язальницями, взуття, яке відремонтували шевці, і це тільки деякі речі. Навіть зараз, коли у нас є заводи й машини, без досвідчених ремісників не обійтися. Тільки майстри та майстрині знають, що має бути зроблено або відремонтовано, і як це зробити. Машина нічого не здатна сказати нам. Нумо подивимося, хто що для нас робить. На нас чекає багато всього цікавого!

Вебб, Г. Вусанчик, або Сором'язливе кошеня / Г. Вебб : пер з англ. Н. Хаєцької : іл. С. Вільямз. - Київ : BOOKCHEF, 2021. - 125 с. : іл.
Маленький білявий Вусанчик був сором’язливим кошеням, яке тривалий час шукало собі домівку. У той самий час одна маленька дівчинка дуже сумувала за своїм любим котиком Абрикосом, і, здавалося, що в її серце вже не повернеться радість від спілкування з пухнастими улюбленцями. Чи зможуть вони по-справжньому зблизитися? Мабуть, ви здогадалися, що так. Але який шлях пройдуть ці двоє до об’єднання? Зворушлива і правдива історія, яка допоможе дітям відчувати і проживати глибокі почуття, співчувати й надихатися на добрі вчинки.

Вебб, Г. Місті, або Кішечка-подарунок долі / Г. Вебб : пер з англ. Н. Хаєцької : іл. С. Вільямз. - Київ : BOOKCHEF, 2021. - 125 с. : іл.
Дівчинка Емі дуже хотіла кошеня, навіть мріяла отримати його у дарунок на день народження. Проте нічого не вийшло — будиночок на дереві став не надто приємним сюрпризом. І все було б аж надто сумно, якби у гості до дівчинки не повадилася одна симпатична маленька кішечка. Емі назвала її Місті, гралася, пестила й годувала її. Проте знайомити з батьками не наважувалася, бо була, з їхніх слів, «замалою для догляду за домашньою тваринкою». Але ж це неправда! Місті й Емі змогли це довести. Ця чудова книжечка навчить і дітей, і дорослих емпатії та впертості у досягненні своєї мети.

Воронкова, Я. Хочу стати лікарем / Я. Вронкова : іл. Н. В. Болдирєвої. -  Харків : Ранок, 2021. - 32 с. : іл.
Енциклопедію «Хочу стати лікарем» присвячено чи не найважливішій професії всіх часів. На її сторінках дитина дізнається про самовідданих терапевтів, хірургів, інфекціоністів, ветеринарів та інших лікарів, розгляне до дрібниць їхні кабінети й приладдя та осягне всю складність і цікавість роботи медпрацівників. Тут розказано, як влаштована лікарня, як ставлять діагнози, як відбуваються операції, а ще — що значить бути здоровим. Книжка зацікавить як тих, хто мріє стати лікарем, так і тих, хто просто полюбляє вивчати світ.

Герланець, В. І. Дивовижна подорож до країни Канцелярії : відверто детективна пригода / В. І. Герланець ; мал. Є. Ковалець. - Київ : Преса України, 2008. - 47 с. : іл.
Справжнісінька детективна пригода. Двоє друзів мчать до країни Канцелярії, аби допомогти дівчинці роздобути чарівні фарби. І там потрапляють у вир справжніх пригод, одним із учасників яких є детектив Степлер. А що було далі, читайте і про все дізнаєтесь.


Гібберт, К. Дитяча енциклопедія динозаврів та інших викопних
тварин
/ К. Гібберт : пер. з англ. О. Головченко : дизайнер обкл. М. В. Присяжний. - Харків : Віват, 2020. - 128 с. : іл.
«Дитяча енциклопедія динозаврів» — унікальний шанс вирушити в подорож доісторичною Землею і познайомитись із найзагадковішими істотами на планеті. Достовірні факти, яскраві реалістичні ілюстрації та захопливі подробиці зроблять занурення у світ стародавніх ящерів незабутнім. Також дуже цікаво буде дізнатися про птахоподібного археоптерикса, який мешкав на території сучасної Німеччини близько сто п"ятдесяти мільйонів років тому. Тривалий час вчені вважали його найдавнішою пташкою. Але за останні десятиліття були знайдені рештки динозаврів, які жили раніше за нього і теж мали пір"я. Ще дуже багато цікавої інформації Ви зможете знайти на сторінках цієї захопливої дитячої енциклопедії.

Джекобі, Д. Інженерія : книжка-активіті : усередині безліч завдань і цікавих фактів / Д. Джекобі ; пер. з англ. О. С. Любченко : іл., дизайн В. Баркер. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. : іл.
Книга крута, нестандартна, написана доступно про досить недитячі речі. STEM — це напрям в освіті, який навчає дітей природничим наукам, технологіям, математиці та інженерії. Виконуючи завдання з цієї книжки, дитина засвоїть необхідні базові знання з інженерії та застосує їх на практиці. Вона дізнається, що таке динамо-машина, як працює друкарський верстат та якою мовою «спілкуються» комп’ютери.

Дігбі, Е. Требізон. Літній семестр / Е. Дігбі : пер. з англ. О. Ю. Григорович : іл. О. В. Іголкіної : обкл. Н. В. Стешенко-Дяченко. - Харків : Ранок, 2020. - 192 с. : іл.
Це перший літній семестр Ребекки, у якому дівчинка постає перед нами як майстерна серфінгістка, спринтерка й кмітливий детектив. От тільки з математикою великі проблеми. Програма школи «Требізон» відрізняється від того, що вона вивчала раніше. Чи допоможе їй новий учитель Макс усе надолужити? Адже від іспиту з математики залежить майбутнє Ребекки!

Еліопулос, Н. Minecraft. Глибоке занурення / Н. Еліопулос : пер. з англ. С. Стеця : іл. Л. Флауерса. - Київ : АРТБУКС, 2020. - 139 с. : іл.
Третя книга про героїв Minecraft переносить п'ятірку дітей-школярів у підводні глибини океану. Інтрига, яка виникла ще в першій книзі, наростає, а читачі все ніяк не наблизяться до розгадки. То хто ж забрав шостий комплект окулярів віртуальної реальності? Хто такий король кликунів? У книзі багато чорно-білих ілюстрацій, які чудово доповнюють текст, а ще різні шрифти, серед яких і "піксельний", схожий на цеглинки майнкрафту. Також однією з особливостей цієї книги є еко-тема. Вона подається дуже легко і зрозуміло. Не просто сортуй і не сміти, а як і для чого берегти природу, зникаючі біологічні види, та що робити із одноразовим сміттям, яке не можна здати на переробку.

Еліопулос, Н. Minecraft. Цифрова загроза / Н. Еліопулос : пер. з англ. С. Стеця : іл. Л. Флауерса. - Київ : АРТБУКС, 2021. - 143 с. : іл.
Четверта книга неймовірних пригод в офіційній серії «Майнкрафт. Хроніки Вудсворду»! У попередній книзі історія обривається на найцікавішому місці... Що робитимуть друзі, опинившись у небезпечній ситуації? Хто ж усе-таки розставляє усі ці пастки та називає себе Королем кликунів? Нарешті інтига пішла на спад, гра стала настільки близькою, що вже не зовсім зрозуміло, де реальний, а де віртуальний світ. Нарешті почали розкриватися перші таємниці. Проте пригоди тривають, навіть стають небезпечними, а головна розгадка все ще попереду. Тим часом на Вудсворд насувається цифрова загроза...

Зав'язкін, О. В. Англійська жива абетка = English Animals ABC / О. В. Зав'язкін : пер. з рос. авт. ; худож. О. В. Зарбі-Гальчук. - Донецьк : БАО, 2013. - 47 с. : іл.
Ця абетка не звичайна, а жива! З нею хлопчикам та дівчаткам буде легко вивчати назви тварин і птахів англійською мовою і робити перші кроки в її опануванні. Усі слова в абетці мають транскрипцію російськими буквами та наголос, а букви, що вивчаються, виділені кольором. Яскраві малюнки, на яких зображені тварини, викличуть у дітей позитивні емоції і прищеплять любов до мешканців живої природи. Книжка адресована дошкільникам і молодшим школярам, їхнім турботливим мамам і татам, бабусям і дідусям.

Кирпа, Г. М. Абетка рідного дому : оповідь малої Антосі / Г. Кирпа : іл. та обкл. С. Радчук. -
Тернопіль : Навчаль на книга-Богдан, 2017. - 35 с. : іл.
У книжці йдеться про все, що оточує дитину змалку. Це — своєрідна абетка рідного дому, з якого починається великий світ кожної дитини. Того рідного дому, в якому повно любові, світла, добра і вигадки. Де Святий Миколай може на цілий рік лишати свого плаща, всіяного сріблястими зірочками, в старій шафі, що стоїть у передпокої...

Кім, Ю.-Д. Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК / Ю.-Д. Кім ; пер. з англ. Г. П. Кирієнко ; іл. Д.-В. Лі. - Харків : Ранок, 2020. - 36 с. : іл.
Відоме українське видавництво Ранок видало чергову цікаву книгу з важливою темою в середині. Книжка «Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК?» не закликає повністю відмовитися від пластику, так само як і не заохочує до бездумного його використання. Вона висвітлює загальну картину: з чого виготовляють пластик, як застосовують у різних галузях, чому виникає проблема з використаними пластиковими речами і як людство навчилося з цією проблемою боротися. Достатньо проста, щоб бути зрозумілою дітям, ця книга водночас достатньо глибока, щоби розбудити свідомість дорослих.

Лабарр, Н. Неймовірні професії, про які тобі (можливо) не було відомо / Н. Лабарр ; пер. з англ. Р. А. Трифонова ; іл. авт. - Харків : Ранок, 2020. - 41 с. : іл.
Чи не щороку виникають нові професії. Кожна з них унікальна та дивовижна. І можна обрати для себе не лише важливу, а й дуже цікаву роботу. Любиш спати досхочу? Ставай професійною сплюхою. Чи хочеш доглядати за тваринами? Тоді робота няні для лінивців — те, що тобі треба. А може мрієш готувати їжу? То краще обирай професію підводного кухара, щоб не лише готувати, а й подорожувати світом. Визначитися з майбутньою професією — нелегка справа. Але ця книга допоможе познайомитися з найдивовижнішими з них. Наталі Лабарр, яка створила цю книгу, — iлюстраторка та анiматорка. Ці дві професії означають, що вона має щодня малювати й розповідати цим історії — для реклами, фільмів і її власних праць. Наталі захоплюється незвичайними професіями, бо сама відчула велику втіху, коли зрозуміла: можна малювати і цим заробляти на життя.

Лоон, П. Вовкулаченя Дольфі : повість / П. Лоон ; пер. з нід. І. Коваль ; іл. Г. ван Лоок : обкл. О. Шахотіна. - Львів : ВСЛ, 2021. - 149 с. : іл.
Дольфі – щасливий, адже йому щойно виповнилося сім! Проте уночі його тіло зненацька вкривається білим хутром, на руках і ногах виростають пазури, ще й з’являється справжнісінький хвіст. Що ж сталося? Невже він – вовкулаченя? Але він цього зовсім не хоче! Проте його брат Тіммі переконує Дольфі, що це круто.

Манів, Г. Киці-мандрівниці. Кн. 4 : Пісні про любов : Ірландія. Шрі-Ланка. Португалія / Г. Манів ; мал. Д. Печенкіна. - Київ : Рідна мова, 2021. - 47 с. : іл.
Киці Муля й Манюня так люблять мандрувати! Не подумайте, що на сусідню вулицю, ні! До інших країн! І в кожній з кицями стаються неймовірні пригоди. Хочете помандрувати разом з ними? Читайте про Мулю і Манюню в Португалії, на Шрі-Ланці та в Ірландії!

Маслова, Т. Хочу стати айтішником / Т. Маслова ; іл. Н. В. Болдирєвої. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. : іл.
"Хочу стати айтішником" - Тетяна Маслова. Мабуть, сьогодні майже кожна дитина грається в комп'ютерні ігри та має свій власний гаджет. Це не погано і не добре, це - нормально. Світ міняється, пріоритети і стиль життя разом з ним. Тому професія айтішника стає все більш і більш популярною. Особливо якщо зважити, скільки можна заробляти в цій галузі при наявності практики. Ця книга це класний вступ до поняття, що таке айтішники і з чим їх їдять. Що мені надзвичайно сподобалось, те що тут розповідається про різні професії в ІТ-сферіі. Не обмежуються одними програмістами. Тут вам і про дизайнерів розкажуть, і з тестувальниками познайомлять і сисадміна покажуть на малюнку. В книзі відразу оперують термінами але не варто їх боятись - позаду книги є маленький словничок термінів. Також можна знайти декілька оригінальних задач. Які перевірять логіку дитини та й вашу) Адже вправний айтішник повинен мати бездоганне логічне мислення. Весь текст проілюстрований, що зрозуміє будь хто.

Маслова, Т. Хочу стати космонавтом / Т. Маслова ; іл. Н. В. Болдирєвої. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. : іл.
Серія енциклопедій "Хочу стати" допоможе дитині наблизитися до найбільш затребуваних і цікавих професій сучасності. Вона дізнається про відважних патрульних і допитливих слідчих, геніальних програмістів і кмітливих тестувальників, першовідкривачів космосу і творців ракет. Три книжки - три захопливі й пізнавальні подорожі до світу професій.

Міхно, В. Хочу стати поліцейським / В. Міхно ; іл. О. О. Романової. - Харків : Ранок, 2020. - 32 с. : іл.
Енциклопедію присвячено єдиній темі — роботі поліцейських. Ви дізнаєтеся про відважних патрульних і допитливих слідчих, роздивитеся до дрібниць поліцейську форму, транспорт і захисне спорядження. Ви довідаєтеся, як шукають злочинців, і навіть самотужки розслідуєте одну справу. Книга цікава і для тих, хто мріє стати поліцейським, і для тих, хто просто любить досліджувати довкілля.

Мур-Маллінос, Д. Я все зможу / Д. Мур-Маллінос ; іл. М. Фабрега. -
арків : Ранок, 2018. - 35 с. : іл.
Автор цієї книжки мала на меті розказати про проблеми, з якими стикаються діти, прикуті до інвалідного візка, та допомогти дорослим усвідомити гаряче бажання їхньої дитини бути прийнятою своїми однолітками. Тут говориться про те, що наполегливість, рішучість та важка праця є основними факторами успіху, незважаючи на ту чи іншу проблему. Усі діти по-різному реагують на виклики долі: хтось може впоратися самотужки, комусь потрібна підтримка та заохочення. Автор сподівається, що ця історія допоможе вашій дитині усвідомити, через що проходять інші.

Озимок, І. У міста є я / І. Озимок ; іл. студії "сері/граф". - Київ : #книголав, 2021. - 63 с. : іл.
Це перше ілюстроване видання, що відкриває секрети про всі процеси в місті. У 13 розділах Ірина Озимок розповідає про те, як мешканці керують своїм містом, що таке міський бюджет і як він наповнюється, чому тепло треба економити, як не потонути у смітті і чому варто його сортувати, все про різновиди транспорту і коли та чому краще ходити пішки. Але найважливіше, ця книжка є своєрідною інструкцією, як діти вже сьогодні можуть впливати на місто – які дитячі організації та ініціативи працюють в Україні та світі, до яких можна долучитись чи якими можна надихнутись і зробити щось своє,щоб змінити життяв місті на краще. А ще у ній багато цікавих фактів про міста у різних куточках світу – де з’явилась перша пішохідна вулиця, в якому місті найстаріше метро, а де найвища будівля і хто подарував Статую Свободи Нью-Йорку та багато інших. Видання інтерактивне – до кожного розділу є особливе завдання, а ще кожен читач може взяти участь у конкурсі малюнків та есе. У книжці всі погані звички позначенні спеціальним значком,авторка закликає їх віднайти і ніколи не повторювати. Ірина Озимок також рекомендує читати цю книжку з дорослими, щоб розпитати більше деталей про рідне місто чи поділитись своїми спостереженнями. Проілюструвала видання Анна Іваненко.

Талан, С. О. Чекаю на тебе, тату : дива Святого Миколая / С. О. Талан ; іл. Є Меєр. - Харків : Книжковий клуб "КСД", 2022. - 79 с. : іл.
В одному українському містечку живе дівчинка Христина. Перед сном вона любить слухати оповідки бабуні Олени. Їхні герої — однолітки Христинки. Бабуся майже нічого не вигадує, бо багато з того, що трапляється із цими діточками, могло відбутися (а дещо й відбулося) насправді. А ще в дівчинки є мрія, про яку вона розкаже тільки святому Миколаю... А ти хочеш почути історії бабуні Олени? Попроси когось із дорослих почитати тобі цю книжку. Так-так, ти вже вмієш читати, але ж так приємно часом умоститися зручніше в ліжечку, накритися ковдрою і просто послухати цікаву оповідку...

Серія книжок Тишка, А. Зося з котячої вулиці \ А. Тишка ; пер з пол. Л. Жекової ; мал. А. Рачинської. - Харків : Школа, 2018. - 223 с. : іл.
Книги цієї серії розповідають про кумедні пригоди дівчинки Зосі та її чудернацької родини. Тут ви познайомитеся з тіткою Зосі - творчою Маліною, двома кузенами - боягузом Михасем і наївним Кшишем, їхнім навіженим собакою і багато з ким ще. Ви здивуєтесь із того, як Зося заклинає світ, і дізнаєтесь, що з цього виходить. А ще навчитеся всиновляти котів! Також на вас чекає багато несподіванок: конкурс на Павуче Обличчя Року, труп на сходах, танці з пралками і навіть зустріч із таким собі Безпанцировим!

Товстенко, С. Ремонт летючих чудес / С. Товстенко ; іл. М. Александрова. - Київ : Глоуберрі, 2017. - 79 с. : іл.
Дивовижна книга, що поєднує сучасну пригодницьку історію та улюблені казки світу про польоти. Андрійко та Марійка – звичайні діти. Однак їм пощастило знайти справжнісіньке диво – чарівну кульку, яка приводить їх до таємничого «Ремонту чудес», знайомить із чародієм Майстром Гастусом Дев’ятим і дозволяє зазирнути до справжньої казки. Захоплива історія про дива, які поруч і можуть трапитися з кожним. П’ять найцікавіших казок про летючі чудеса та неймовірні ілюстрації роблять цю книжку по-справжньому чарівною.

Ферма : питаня та відповіді : 25 віконець
/ іл. А. О. Шевели. - Київ : Кристал Бук, 2018. - 14 с. : іл.
У малюків виникають сотні питань про те, що їх оточує. Чому все влаштовано саме так? Що це і для чого? Навіщо, як, коли? Заглянувши в цю книжку, малюк дізнається: -Що таке ферма і хто там живе; -Як себе вести з тваринами і птахами; -Чим можна зайнятися на фермі. У книжці 25 секретних віконець, заглянувши в які, малюк дізнається відповіді на всі питання, які його цікавлять.

Флетчер, Т. Різдвозавр та список Нечемнюхів : роман / Т. Флетчер ; пер. з англ. М. Сахно ; іл. Ш. Девріса. - Львів : ВСЛ, 2021. 431 с.: іл.
Різдвозавр повертається! Приготуйтеся до НОВОЇ різдвяної пригоди від автора бестселерів Тома Флетчера! Знову над Різдвом та давньою традицією, коли Санта розвозить подарунки, нависла загроза. Цього разу через те, що кількість нечемних діток значно переважила кількість слухняних. А якщо і далі так буде продовжуватися, то згодом чемненьких не стане зовсім. І хто ж тоді буде отримувати подарунки та чекати на Санту? Та й потреба в Санті відпаде, бо що ж йому робити на Різдво, як не обдаровувати слухняних дітей? І відвернути таку несподівану загрозу взявся Різдвозавр. Не міг же він лишитись осторонь цієї халепи, тим більше, що в списку Нечемнюхів виявився і його давній друг (при тому самий слухняний хлопчик в світі) Вільям Трандл. Добра історія про те, що діти не можуть бути завжди неслухняними, так само як і чемними. Всі можуть робити капості, а нечемнюхи можуть знову стати слухняними. Саме тому всі заслуговують на другий шанс, який неможливо спакувати й покласти під ялинку, але цей другий шанс може змінити життя. Кожен здатен відкрити заново для себе важливість добра, і не лише тому, що хоче подарунків від Санти, але й тому, що бути добрим - добре.

Чарівний світ фей та ельфів
\ Уклад. В. В. Гуріна, В. Г. Біляєв : худож. К. В. Самойлов, Л. В. Белякова, І. І. Копєйкін. - Харків : Белкар-книга, 2017. - 64 с. : іл.
Ця книжка охоплює тему, яка найбільш буде цікава малюкам. Ця збірка про чарівний світ фей та ельфів. Юні читачі матимуть змогу віднайти відповіді на такі запитання як: Де живуть загадкові істоти, яких називають "фейрі"? Як знайти чарівне царство ельфів? Які бувають феї та чи можна з ними спілкуватися?. Також ви зможете ознайомитися з відомими казками та легендами про фей та ельфів. Якщо ви вірите в чудеса, то ця книга саме для вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар