Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 23 травня 2023 р.

Бібліоновинки для найменших

Шановні батьки та наші маленькі читайлики, книжечки які ви нам подарували, вже знаходяться на полицях нашої бібліотеки. Пропонуємо ознайомитись із ними, адже дитяча книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для дітей, читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.

Баншерус, Ю. Справа для Квятковського. Люлька Шерлока / Ю. Баншерус ; пер. з нім. О. О.
Гергелійник ; іл. Р. Бучкова. -  Харків : Ранок, 2022. - 80 с. : іл.

Баншерус, Ю. Справа для Квятковського. Чобіт Марабу / Ю. Баншерус ; пер. з нім. О. О. Гергелійник ; іл. Р. Бучкова. -  Харків : Ранок, 2022. - 80 с. : іл.
Якщо ви постійно сумніваєтесь у встановленні справедливості — Квятковський зможе переконати вас у протилежному. Серія книжок «Справа для Квятковського» від Юрґена Баншеруса подарує поціновувачам детективних пригод незабутні години у компанії справжнього сищика. Таємниця пересувного цирку; дивна маска, яка тероризує кафе-морозиво; шкільні привиди —це лише декілька захоплюючих розслідувань, які чекають на вас. Якщо ви полюбляєте карколомні сюжетні повороти, яскраві ілюстрації та харизматичного героя — гайда читати! Квятковський починає розслідування!

Гантер, Е. Пригоди Сіросмуга. Зниклий вояк : манга. Кн.1 / Е. Гантер ; пер. з англ. Г.
Жемерової ; текст Д. Джолі ; іл. Д. Л. Баррі. - Харків : АССА, 2022. - 96 с. : іл.

Гантер, Е. Пригоди Сіросмуга. Прихисток вояка : манга. Кн.2 / Е. Гантер ; пер. з англ. Г. Жемерової ; текст Д. Джолі ; іл. Д. Л. Баррі. - Харків : АССА, 2022. - 90 с. : іл.
Світовий бестселер від Ерін Гантер — тепер у манґах! Сіросмуг повертається. Шлях розпочато! Огидні двоноги зруйнували лісовий прихисток Громового клану. Вояк Сіросмуг, допомагаючи своїм товаришам уникнути небезпеки, потрапив у полон. Опинившись у пастці зніженого життя, цей кіт ні на мить не полишав мрії повернутися до лісу. Знайомство з кицюнею Міллі спонукає його вирушити на пошуки загублених друзів і домівки. Але чи зможе Сіросмуг здійснити бажане? І що чекає на нього на цьому шляху? Серія пригодницьких романів-фентезі, які читають підлітки та їх батьки. Книги серії мають поціновувачів в Англії, США, Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Польщі, Чехії, Росії, Японії, Китаї… — понад 30 000 000 читачів й фанів у всьому світі!

Великий віммельбух. Мікросвіт.
- Київ : Кристал Бук, 2021. - 14 с. : іл.
Цікава книга-віммельбух з яскравими та барвистими ілюстраціями. Книжки віммельбух з яскравими, веселими ілюстраціями з безліччю цікавих і несподіваних деталей неодмінно сподобаються дітям. Адже їх можна розглядати нескінченно довго і кожен раз знаходити щось нове!

Великий віммельбух. Професії. - Київ : Кристал Бук, 2021. - 14 с. : іл.
Книги-віммельбухи, попри брак тексту, допомагають розвинути мовлення малюка. У них немає сюжету, але його можна придумати, розглядаючи картинки та фантазуючи разом із дитиною. Книги такого формату тренують пам'ять і увагу малюка. Нехай дитина уважно розгляне малюнки, які розташовані на полях сторінок, а потім закриє вімельбух і назве їх пам'яттю.У виданнях такого формату використовуються елементи гри: для розвитку пам'яті та уважності дитини. У цій книзі ми пропонуємо малюкові роздивитися картинки на білому полі сторінки, а потім знайти їх на кольоровій картинці.

Єленкович, Б. Мій день : розглядай та шукай : пер з нім. / Б. Єленкович, С. Гернхейзер. - Дніпро : Абрикос, 2022. - 22 с. : іл.
Проведіть цікавий день з Олесею, наповнений бурхливими подіями в дитячому садочку, зоопарку, будівельному майданчику чи на огляді у лікаря. Отримуй завдання для пошуку та знаходь цікаві речі на сторінках нашого Віммельбуху.

Живка, З. Мрія. Небесні авіалінії / З. Живка ; іл. Б. Бондар. - Львів : Свічадо, 2023. - 31 с. : іл.
Запрошуємо і дітей, і батьків до читання про неймовірні пригоди «Мрії». Цю казку написала відома письменниця Зоряна Живка, яка зростала на розповідях своїх рідних, що створювали «Мрію». А малюнки до неї створила талановита художниця Богдана Бондар, яка з початку російсько-української війни малює у київських бомбосховищах з дітьми малюнки – зокрема і про Перемогу та відродження «Мрії». Ця казка має особливу історію. Вона народилася тоді, коли російські загарбники знищили найбільший у світі український літак-красень «Мрія». Але наші вороги не знали, що «Мрія» має незнищенну душу. І коли її зустрів у раю ангел, то сказав: «Добрий літаче, ти вірно служив людям, ніколи не скидав бомб на мирні міста, тому проси, що забажаєш...» і «Мрія» побажала, щоб... Але не будемо передчасно розкривати таємниці.

Живка, З. Півник-переможець / З. Живка ; іл. Б. Бондар. - Львів : Свічадо, 2022. - 32 с. : іл.
Нахабні розбійники – лихі та заздрісні, ліниві та нечупарні – вирішили завоювати сусідній багатий і славний край, який населяли чесні, працьовиті люди. Рушили своїм розбійницьким військом, нищачи і грабуючи усе на своєму шляху. І здавалося, ніщо не може зупинити цієї темної орди. Але, як каже народна мудрість правда не потоне у воді, не згорить у вогні, як той украдений рушничок з півником. Правда обов'язково переможе кривду, і півник своїм ранковим «Кукуріку» провістить новий світлий день.

Зима : 50 віконець / мал. О. Коваль. - Київ : Книжкова хата, 2016. - 10 с. : іл.
Маленькі діти люблять досліджувати навколишнє середовище, відчиняти різні дверцята та шухляди, відкривати для себе щось нове. Тому ця картонка «Зазирни у віконце. Зима» має всі шанси дуже сподобатися малюкам. Сучасні кумедні ілюстрації додають традиційним сюжетам свіжості та актуальності. Аж 50 прихованих віконець із несподіванками, яскраві малюнки, цікаві сюжети, підписи українською мовою до всіх об’єктів – все це є цій картонній книзі.

Казки з Країни Фей
. - Київ : Країна мрій, 2016. - 96 с. : іл.
На сторінках дивовижних казок мешкають різноманітні феї: трішки вперті, дещо мрійливі, добрі та чуйні – справжні диво-крихітки. Повчальна казочка про лісову фею та короля Владислава. Про дружбу феї та дельфінчика. Про вовчу обітницю. Про фею лісових звіряток. Про квіткову фею Німфу. Про огіркову фею. Про веселкових фей. Про зимову фею. Про таємницю фей. Про феїну кицю. Про юних фей Меліну й Гвендоліну. Гарна книжечка для маленьких дівчаток, де вони поринуть у чарівний магічний добрий світ.

Клапчук, Т. О.  Новорічне свято для звірят : казка / Т. О. Клапчук ; іл. Н. В. Петрачкової. - Харків : Торсінг : Навчальна література, 2021. - 23 с. : іл.
Кожен малюк із захопленням чекає новорічних свят. Це час коли відбуваються дива, здійснюються мрії, коли кожен вчинок пронизаний добром і любов'ю. Так і наш лис раптом відчув, що йому не вистачає радості та свята. А чи знайде він їх? Серія книжок «Виховання казкою» презентує добрі, веселі, повчальні казки та оповідки, герої котрих стануть справжніми друзями вашої дитини. Читаючи з малюком, ви разом зануритесь у чарівний світ, пройнятий дивовижним світлом добра і радості. Ці яскраві книжечки навчають турбуватися про близьких, бути чуйними й уважними, сприятимуть гармонійному розвиткові дитини.

Маленькі дослідники. Комашки
/ пер. з англ. Т. Кузьменко. - Київ : #книголава, 2021. - 16 с. : іл.
"Комашки" - це захоплива дитяча енциклопедія для діток молодшого шкільного віку і дошкільнят. Книга в доступній формі розповідає маленьким читачам і читачкам про світ комах, про їх звички, життя та особливості кожного виду. Дана енциклопедія чудово проілюстрована, також тут є цікаві приховані кишеньки, відчинивши які, ваш малюк дізнається секрети про той, чи інший вид комашок. До кожного малюнку є опис, який чудово описує ту, чи іншу комаху. Малюнки кумедні, яскраві та сподобаються будь-якій дитині. Сама книга поділена на розділи - тут є інформація і про комах-велетнів, і про літаючих і про повзаючих комах, жучків та хробачків. Особисто мені та моїм дітям ця книга дуже сподобалася. Діти не хочуть випускати її з рук. Вони охоче її дивляться, розглядають та читають і пізнають багато чого нового про навколишній світ. Ця енциклопедія підійде в першу чергу для тих діток, які захоплюються комашками, але буде й цікава для всіх тих малят, які полюбляють яскраві книжки-картинки.

Маленькі дослідники. Світ професій / пер. з англ. О. Ломакіної. - Київ : #книголава, 2021. - 16 с. : іл.
"Маленькі дослідники. Світ професій" - це книжка із серії енциклопедій для дітей дошкільного віку та першокласників. Дана книга розповідає діткам про професії та їх роль у житті людини. Відмінністю даного видання від інших енциклопедій є те, що у цій книзі є таємничі віконця, відчинивши які, дитина дізнається секрети та лайфхаки про ту, чи іншу професію. Дана книга розвиває не тільки пам'ять, але й моторику, спостережливість та увагу дитини. В цілому, видання виконане на найвищому рівні. Віконечок багато, цікаві факти про професії та безліч красивих ілюстрацій, які однозначно сподобаються вам та вашому малюку. Самі малюнки виконані в жартівливому стилі, що сподобається малюкам. Сторінки книги виконані із цупкого якісного картону, віконечка легко відчиняються та виконані професійно і цікаво. Ілюстрації не стираються, текст приємно читати, сторінки в книзі білі та ламіновані.

Мій перший віммельбух. Чарівні принцеси : знайди і покажи
/ іл. Т. Ярової ; дизайн обкл. О. Іванової, Т.Ярової. - Харків : Пегас, 2019. - 16 с. : іл.
Це видання познайомить дитину з казковим та чарівним світом принцес. Виконуючи завдання, маленький розумник розвине уяву, потренує пам’ять та увагу, навчиться міркувати, творчо підходити до вирішення різних завдань і зможе відчути себе справжнім слідопитом! Кожен розворот книжки містить велику барвисту ілюстрацію з безліччю різноманітних кумедних персонажів і запитання, що підкажуть, які несподіванки потрібно шукати на картинці.

Мур-Маллінос, Д. У мого брата аутизм / Д. Мур-Маллінос ; іл. М. Фабрега. - Харків : Кенгуру : Ранок, 2018. - 31 с. : іл.
Навіть у малят є проблеми і тривоги. Ці книжки спеціально для них. Батькам рекомендується читати дітям уголос, надавати їм можливість розглядати картинки в тексті, вбачаючи в героях себе і своїх друзів. Книжки підштовхнуть малюків до більш відкритого спілкування, заохочують до прояву почуттів і промовляння ситуацій, що їх бентежать.

Ольховська, О. Такий особливий Джоїк : книжка з віконцями / О. Ольховська ; іл. Ю. Куденко. - Харків : Ранок : Кенгуру, 2019. - 12 с. : іл.
Книжка познайомить малюка з особливим кенгуру на ім'я Джоїк. Історія про те, що, навіть якщо ти народжуєшся не таким, як усі інші, ти можеш досягти успіху! Матуся, яка вірила у свого малюка, піклувалася про нього й навчала всього, довела, що навіть з маленького кволого кенгуряти може вирости сильний та спритний кенгуру. Вдале поєднання цікавої повчальної і водночас веселої історії з яскравими зображеннями і загадковими віконцями у великому форматі!

Ра, Л. Професіонали / Л. Ра. - Київ : ТОВ "Новаторфільм", 2019. - 135 с. : іл., фотоіл., портр.
Данилко та Богдан намагаються знайти відповідь на питання «Ким бути?». У книжці зібрано 10 їхніх професійних пошуків. Герої відкривають для себе професії, водночас дізнаючись багато цікавої та корисної інформації. Кожна професія – то окрема пригода. В пошуках їм допомагає вірний друг – песик Флешка. Книжка створена за анімаційним серіалом "Професіонали" режисера Степана Коваля.

Ра, Л. Як розвеселити Самотність / Л. Ра. - Київ : ТОВ "Новаторфільм", 2018. - 95 с. : іл., фотоіл.
Неймовірно цікава, захоплива дитяча книжка "Як розвеселити Самотність" - це насправді новий подих, оригінальне сучасне видання. Представлена ця чудова, добра,та неймовірно мила дитяча книжечка прекрасною українською мовою. Вийшло це видання у дві тисячі вісімнадцятому році та є рекомендованим діткам віком від шести років. Ця книжка є доволі об"ємною за своїм обсягом, містить понад дев"яносто сторінок цікавих та неймовірно захопливих казкових історій конячки Камелії. Кожен новий день для якої - то нові зустрічі, неймовірні відкриття, цікаві події. І щоб усе це приносило радість - треба бути з прибраними думками. Вона надзвичайно любить цікавий світ неймовірних пригод. Ілюстрації просто дивовижні, вони захоплюють нас з перших сторінок, до котрих хочеться повертатися знову і знову.

Свіфт, Б. Мопс, який хотів стати єдинорогом : казкова повість. Кн.1 / Б. Свіфт ; пер. з англ. Ю. Підгорної. - Київ : Рідна мова, 2021. - 151 с. : іл.
Перша книга авторки Белли Свіфт "Мопс, який хотів стати єдинорогом" розповідає історію про мопсика Пеґґі, який не знає, що таке справжня любляча родина.. Ще цуценям вона потрапила до дуже зайнятої господарки, а оскільки була маленькою, то і "гралася" як маленьке цуценя: щось погризлося, щось розбилося..)) Отак Пеґґі й опинилася у притулку.. Тож коли її на час свят взяла додому одна дружня родина, бідна тваринка найбільше хвилювалася, щоб її не повернули назад у притулок.. Вона навіть вирішує ... стати єдинорогом, щоб точно залишитися серед людей, які їй дуже сподобалися. Що з цього вийшло і як все завершилося ви зможете прочитати у першому томі серії книг про мопса Пеґґі. Книга має дуже класну і яскраву обкладинку, вона зачаровує) Ілюстрації чорно-білі, шрифт приємний для читання і підійде для першого самостійного читання. Але книгу можна читати і меншим дітям, дошкільного віку, ця історія буде до вподоби і 4-5 дітям, вона гарно підійде для сімейного затишного читання.

Самчук, О. Шалений день на пухнастій планеті / О. Самчук ; іл. М. Солодкої. - Харків : Ранок : Кенгуру, 2019. - 12 с. : іл.
Книжка для маленьких фантазерів запрошує до нової планети, де мешкають добрі чудернацькі пухнастики - веселі казкові персонажі, які в цікавій і ненав'язливій формі розповідають про важливі речі. Історія, зо відбулася з родиною монстриків, навчить малечу того, як важливо займатися саме тією справою, що вдається нам найкраще.

Транспорт : 50 віконець / О. Коваль. - Київ : Книжкова хата, 2016.  - 10 с. : іл.
Мандруючи по сторінках книги, діти познайомляться з навколишнім світом, зможуть легко і весело запам’ятовувати значення слів, геометричні фігури, основні кольори. А відриваючи кожне з 50 віконець, розміщених на сторінках книжечки, діти отримають додаткову для розвитку інформацію, яку вони неодмінно запам’ятають.

Чернишенко, В. Битва за місто / В. Чернишенко ; іл. Т. Копитової. - Київ : АРТБУКС, 2022. - 32 с. : іл.
«Битва за місто» — книжка, яка народилася під час війни та стала для команди АРТБУКС своєрідним символом надії на якнайшвидшу перемогу. Вона покликана допомогти дітям, які всупереч власної волі стали учасниками цієї несамовитої війни, повірити у те, що світло переможе темряву, а зло обов’язково буде покаране.

Чуб, Н. В. Леопардик-ябеда : казка / Н. В. Чуб ; іл. А. Савіцької. - Харків : Торсінг : Навчальна літераттура, 2020. - 23 с. : іл.
Якщо ваша дитина не вміє спілкуватись з ровесниками і за будь-яких причин біжить скаржитися,
 то ця казочка для вас. На прикладі своїх героїв автор спробував порадити, як має поводитися дитина, коли її штовхнули або забрали іграшку, та як повинна реагувати на це мама.

Яковенко, Л. В. Лічба / Л. Яковенко ; худож. К. В. Лисий. - Харків : Пегас, 2018. - 16 с. : іл.
Це барвисте видання, яке допоможе дошкільникові опанувати цифри від 1 до 10, порядкову і зворотну лічбу, а також порівняння, додавання й віднімання. Всього цього малюк навчиться, слухаючи і запам'ятовуючи веселі віршики і роздивляючись яскраві ілюстрації. Займатися з книгою цікаво і захопливо. А навчальний процес принесе безліч позитивних емоцій не лише допитливому дошкільняті, але і його батькам. За допомогою нашої книги дорослі легко і швидко навчать дитину основ математики і своєчасно підготують її до школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар