Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 25 жовтня 2012 р.

Покрова Пресвятої Богородиці


14 жовтня є свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Пресвята Богородиця була своєрідним символом і покровителькою славного козацтва.
Вперше національний культ Богородиці увінчав Ярослав Мудрий при спорудженні святої Софії та церкви Благовіщення на Золотих воротах.
В усі козацькі часи головний храм в центрі Січі був теж на честь Покрови Пресвятої Богородиці.
Покрова - покровителька і дівочої долі. Дівчата вірять, шо вона сприяє їх щастю, взятті шлюбу. В цей день вони ворожать, щоб дізнатись, куди вийдуть заміж. Незаміжнім цієї ночі потрібно почепити рушник за вікном на знак того, що їм пора подавати рушники сватам. Коли на ранок він буде вологим, то милий незабаром прийде.
З Покрови молодь починала організовувати вечорниці, які тривали до Великодня.
Про свято Покрови, про славних козаків розповіла учням 8-го класу школи №7, які завітали до бібліотеки на історико-фольклорну годину "Ой не вітер в полі грає, не орел літає,  - ото ж Сірко з товариством по степу гуляє", кандидат історичних наук Жданович Леся Петрівна.







Радимо прочитати:












Немає коментарів:

Дописати коментар