Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

середу, 14 травня 2014 р.

Подорож вулицями Закону, Права та Моралі.

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка є висока правова культура. Діти - це особлива група населення, яка має свої специфічні потреби, інтереси та права, але не володіє достатньою спроможністю відстоювати і захищати їх.
Ситуація в сьогоднішньому українському суспільстві тривожна та характеризується зростанням злочинності, поширенням в підлітковому середовищі шкідливих звичок, бездоглядністю дітей, що часто стає причиною скоєння ними протиправних вчинків, злочинів.
Такі обставини вимагають від бібліотеки особливої уваги до правового і морального виховання юних читачів. Тому наша бібліотека почала тісну співпрацю з представниками правових структур. З травня місяця під загальною назвою "Подорож вулицями Закону, Права та Моралі"  ми проводимо зустрічі учнів шкіл з курсантами Національної Академії Внутрішніх Справ. Основною метою цих заходів є вироблення навичок орієнтування в різноманітних ситуаціях на вулиці та правильному використанні засвоєних правил у повсякденному житті.
Перші зустрічі відбулися 13 травня в гімназії №178 з учнями 7-х класів. 
Під час тренінгу "Спілкування з правоохоронцями" учні дізналися, як потрібно правильно себе поводити з представниками цієї структури і які в них є права.
В іншому класі проходило спілкування на тему "Проблема суіциду в підлітковому віці". Діти отримали поради: до кого звертатись в разі виникнення проблем, які - на думку підлітка - неможливо вирішити; який спосіб життя потрібно вести, щоб не виникало негативних думок. Почули, як з даними проблемами справляються діти-однолітки в інших країнах.

Немає коментарів:

Дописати коментар