Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 26 лютого 2018 р.

Знайомтесь: книжкові новинки в нашій бібліотеці

Андрусяк, Іван  28 днів із життя Бурундука: повісті та оповідання. - Київ: Фонтан казок, 2017. - 216 с. 
Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, — тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенько­вого чортика! Повість Івана Андрусяка з ілюстраціями Ганни Осадко «Вісім днів із життя Бурундука» — один із найуславленіших у сучасній українській лі­тературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до пре­стижного каталогу найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі Круки»). Разом із нею в цій книжці ти прочитаєш про нові пригоди улюблено­го героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «до­рослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що — обман («Завдання з фізики»).

Андрусяк, Іван  Магазин невидимих речей. The Shop of Invisible Things: казка-гра. Українською та англійською мовами. Художник Оксана Липка. - Київ: Фонтан казок, 2016. - 48 с.  
Мала Ляля любить ходити до крамниці невидимих речей. Тут можна знайти найкращі у світіневидимі шкарпетки і сукні… Та несподівано Лялина мамина теж довідується про це дивовижне місце. І починає готувати… невидимий обід. Чи вдасться Лялі з мамою порозумітися серед невидимих речей? Кумедна казка-гра Івана Андрусяка з колоритними ілюстраціями Оксани Липки неодмінно підніме вам настрій!

Андрусяк, Іван Лякація: вірші для дітей. - Київ: Фонтан казок, 2017. - 56 с. (Серія "Добрі вірші")
Іван Андрусяк – один із найулюбленіших поетів сучасних україн¬ських дітей. Кумедні, розбишацькі сюжети, яскраві образи й «добрі капості» у нього неодмінно поєднуються з досконалою поетичною технікою, тонким чуттям мови і ефектною звуковою грою. У 2016 році в номінації «Поезія для дітей» Корнійчуковської премії збірка отримала перше місце. Низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення у третьому класі. Ці вірші не треба вчити напам’ять, вони запам’ятовуються самі. А в поєднанні з чудовими ілюстраціями молодої художниці Лілії Курцеби збірка стала тільки кращою.

Атлантова, Соня Миші: казка-шкряботушка. - Київ: Фонтан казок, 2017. - 144 с.
Миші — такі само люди, як і ми з вами. Можуть і накапостити, і начуди­ти, — а можуть і подвиг звершити, особливо заради дівчинки чи хлопчика, яка (який) ну дуже подобається. Зрештою, у них, як і в нас, на все свій час: коли балуватися, бешкетувати й котів дратувати, а коли й нору трикімнатну рити і повну комору припасів готувати на зиму… У цікавущий світ веселих пригод поведе вас гумористична казка-шкрябо­тушка «Миші», яку з неабиякою любов’ю написала й намалювала відома ху­дожниця Соня Атлантова. І ви з подивом виявите, що її яскраві й трішки кумедні персонажі навдивовижу схожі на вас, ваших батьків і дідусів з ба­бусями, друзів, родичів, знайомих — адже це справжня сучасна книжка для сімейного читання.

Вірченко, Ольга  Їжачок-хитрячок. Іграшки. - Київ: "Книжкова база "Альфа", 2017. - 64 с.
Завдяки цій книзі звичайнісінький гачок у руках юних рукодільниць легко перетвориться на чарівний, здатний творити справжні дива. Докладні пояснення та яскраві фотографії допоможуть зробити перші кроки у плетінні й виготовити кумедні іграшки. А Їжачок-хитрячок допоможе і зробить навчання захоплюючим та веселим.


Гаврош, Олександр Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу. Пригодгицька повість. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, 4-е вид. - 176 с.
Пригодницька повість відомого дитячого письменника Олександра Гавроша розповідає про яскраві пригоди неперевершеного гірського силача Івана Сили. Прототипом головного героя повісті став легендарний закарпатський богатир Іван Фірцак, який виборов звання чемпіона Чехословаччини та Європи з кількох видів спорту і об’їздив півсвіту, виступаючи в цирку, де здобув чимало яскравих перемог. 2013 року на основі цієї повісті було знято перший в третьому тисячолітті український дитячий фільм «ІВАН СИЛА», графічними кадрами з якого проілюстроване наше видання.

Грьонтведт, Ніна Елізабет Абсолютно нецілована: повість. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 320 с.
«Абсолютна нецілована» – друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.

Кокотюха, Андрій Таємниця козацького скарбу. Детективна повість. Для середньогошкільного віку. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, 8-е вид. - 224 с.
Перед тобою, любий читачу, справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники – тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою… Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб – бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці… Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами.

Кокотюха, Андрій Таємниця зміїної голови. Пригодгицький детектив. Для середнього шкільного віку. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, 5-е вид. - 256 с.
Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. Чи вдасться нашим героям — Данилові, Богданові, Льоньці та їхнім новим друзям — випередити злодіїв і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу учворить шалений страус на прізвисько Футбол? Про це все ви дізнаєтесь із нового пригодницького детективу Андрія Кокотюхи.

Кокотюха, Андрій Таємниця підводного човна. Пригодницький детектив. Для середнього шкільного віку. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017, 5-е вид. - 272 с.
Вони шукали й знаходили скарби по всій Україні — на землі і під землею. Тепер на часі — підводні пригоди. У Криму, на темному дні загадкової бухти, лежить «Сом» — один із перших підводних човнів Українського Чорноморського флоту. Майже сто років тому його затопила команда, щоб він не дістався ворогам молодої Української держави. Третя частина популярної детективної серії з життя сучасних школярів, що полюють за скарбами, пропонує ще більше пригод і несподіваних відкриттів. А ще нагадує: свою країну треба любити… Новий пригодницький детектив популярного українського письменника Андрія Кокотюхи захоплює з першої до останньої сторінки.

Кочубей, Саша Книга рекордів Говорухи: повість. - Київ: Фонтан казок, 2017. - 168 с.
У Андрійка Говорухи, шкільне прізвисько Андроїд, і його друга Юрчика нова халепа: подруги захопилися популярним актором і пе­рестали звертати на них увагу. Але Говоруха не здається! Він ладен сам встановити які завгодно рекорди, щоб прославитися й перемог­ти несподіваного «суперника»… Перша повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» за корот­кий час здобула репутацію книжки, з якої починають любити чита­ти навіть ті діти, які досі до читання були байдужі. «Книга рекордів Говорухи» — нова пригода улюблених героїв, іще більш хвацька, ве­села й капосна. І це ті герої, в яких сучасні українські школярі справ­ді «впізнаю́ть себе».

Лапікури, Валерій та Наталя Чарівна брама. - Київ: УкрНДІСВД, 2017. - 184 с.
Не лише діти, а й дорослі часом бувають непередбачуваними. Отак і подружжя тележурналістів, політологів, аналітиків Валерій і Наталя Лапікури: раптом на рівному місці взяли та й написали повість-фентезі «Чарівна брама». Спершу журнальний варіант, який протягом року друкувався в журналі «Барвінок», а згодом — і повну версію. І нехай вас не дивує, що ідея «Брами» виникла під артобстрілом на боснійських фронтах Першої Балканської війни, куди Лапікурів привела їхня журналістська доля, що деякі персонажі схожі на їхніх рідних дідусів і бабусь, а українське село з паралельного світу — на те, де пройшли найщасливіші роки їхнього, авторів, дитинства. І нехай вас не дивує, що багатство, розмаїття і доброта героїв української міфології не поступається навіть всесвітньо відомому світові Толкіна. Як казав один із героїв лапікурівських повістей, чи ми не українці?

Мельник, Петро Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії. - Кропивницький: ТОВ
"Імекс-ЛТД", 2016. - 104 с.
Як звичайний збірник маминих рецептів міг стати чарівним? Чому звичайна дівчинка Софійка опинилась так далеко від рідного дому й стала учасницею незвичайних небезпечних пригод, і коли вони завершаться? Чи помиряться Страшко й Чудернацький Олень? Чи зможуть дві дівчинки врятувати від голоду ціле плем’я, і що з ними після цього станеться? І як це звичайна кішка заговорила?! Про ці, та багато інших речей, юні читачі зможуть дізнатись з фантастичної пригодницької повісті «Соня й Ася в Скандинавії» – першої з циклу кулінарних казок.

Мельникова, Діана Розбишацький детектив: повість.- Київ: Фонтан казок, 2017. - 208 с.
Леся Дика і Сергій Василевський — справжнісінькі добрі розбиша­ки. Вони не шукають пригод заради пригод — ними керує добре серце, щира допитливість і палке прагнення справедливості. Незалежно від того, чи йдеться про порятунок кажана, а чи про карколомні пошуки дуже таємничого і страшенно небезпечного злочинця, який викрав у музейників унікальний меч князя Святослава Хороброго. Дебютна повість Діани Мельникової «Розбишацький детектив» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», який проводить видавництво «Фонтан казок» з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини.

Мориквас, Ірина Магда і вітер.- Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. - 27 с. 
Це історія про дівчинку Магду, яка мріє мандрувати, але змушена сидіти у візку. Проте її уява настільки бурхлива, а бажання таке сильне, що Магдина мрія неодмінно здійсниться! Книжку створила молода львівська художниця Ірина Мориквас. Авторка не має художньої освіти. Світ малюнків вона відкрила для себе випадково, коли вже в дорослому віці побачила, як у дитячій художній школі малюють діти.


Національний Реєстр Рекордів України 2017: збірка рекордів. - Київ: Самміт-Книга, 2017. - 200 с.
Повноформатне друковане видання, книга «Національний Реєстр Рекордів України - 2017» - ексклюзивний збірник досягнень українців у всіх сферах життя. Книга про безмежні можливості людини та природи, розрахована на широкий загал читацької аудиторії. Це - вітчизняний аналог відомої в усьому світі Книги Рекордів Гіннеса, з якою Національний Реєстр Рекордів активно співпрацює. Кожний розділ наповнений документальними підтвердженнями встановлення рекордів і фіксаціями метрологічних даних. У книгу увійшло майже 400 українських рекордів, 30 розділів і тем, 700 ілюстрацій.

Ріббінг Анна, Нільсон Міа  Англійський словник у малюнках.- Київ: Видавництво "Ранок", 2017. - 64 с.
У книзі ти знайдеш багато кумедних малюнків і познайомишся з англійськими словами. Які англійські імена існують? Як лічити англійською? Які слова приховуює RATTLESNAKE? Усе це у ти знайдеш у англійськиму словнику у малюнках від A до Z!

Штанко, Катя  Дракони, вперед! Повість. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016, 4-е вид. - 272 с.
Одна з найулюбленіших українських дитячих графіків Катерина Штанко майже закинула малювання. Справжні поціновувачі її таланту в розпачі — як таке могло статися? яка цьому причина?.. Нелегко повірити, але причина насправді прекрасна: віднедавна Катерина Штанко відчула в собі вулканічні пориви до... письменницької праці. Замість ілюструвати чужі твори, вона вирішила писати свої. І що вже найнеймовірніше — з легкістю написала просто цікавенну казкову повість! Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки. І якби ж ви знали, як нелегко було вмовити її проілюструвати власну книжку...

Немає коментарів:

Дописати коментар