Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 18 січня 2021 р.

Книжкові новинки для малюків

 Для наших дорогеньких маленьких читайликів, пропонуємо новенькі книжечки, які вже є у фонді нашої бібліотеки.

Білосніжка=Snow White: моя перша бібліотечка англійською: за мотивами казки Братів Грімм / пер. з італ. П. Кожушної; іл. Ф. Россі. - Київ:#книголав, 2019. - 40с.: іл.
Книжка із серії «I love English» подає англійський текст казки та його стислий переказ українською. Так дитина зможе легко вивчати незнайомі слова та фрази, а батькам буде легше допомагати їй у цьому. Після прочитання можна виконати завдання на запам’ятовування матеріалу, також додається посилання на завантаження аудіоверсії тексту для контролю якості вимови. «Всі ми розуміємо, що володіння англійською мовою – майже базова навичка в сучасному світі. І саме найменшим так легко вдається її опанувати. То чому б не зробити процес навчання для них ще одним способом розважитися і провести час з батьками? Саме для цього й існують казки іноземною мовою. Ще й батьки отримають чудову можливість підтягнути власний рівень англійської», – зазначає співзасновниця видавництва Світлана Павелецька.

Бойко, Б. В. Оповідки дерева й квітки: казкові оповідання / Б. В. Бойко; ред. В. В. Рудницький; худож. Т. В. Скубрій. - Харків: Сінтекс, 2006. - 63 с. : іл.
Казкові оповідання, що ввійшли до цієї книги, допоможуть дітям стати зіркішими і помітити в навколишньому світі справжні дива.Збірка адресована читачам дошкільного та молодшого шкільного віку.
Гей, М.-Л. Оповідки про маленьких монстрів / Гей, М.-Л.; пер. з англ. О. Орлової. - Харків: Читаріум, 2020. - 42 с. : іл.
Колекція кумедних ілюстрованих історій занурить у світ невтомного дитячого дивування. Що насправді бачать коти? Які розмови нишком ведуть дерева? Чи варто робити смішні обличчя у вітряний день? Чи керують світом черв’яки? Чи завжди мами кажуть правду? Чи сняться равликам кошмари? Про все це та багато іншого можна дізнатися із захопливих оповідок-коміксів Марі-Луїз Ґей — яскравих та рясних на деталі й жарти, що неабияк потішать маленьких гострооких монстрів.

Гіффорд, К. Перша книжка про тіло / Гіффорд, Клайв; пер.з англ. М. Пухлій; худож. С. Вуд, К. Джевонс. -Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2020. - 48 с. : іл.
Вирушайте у мандрівку людським тілом — від вашого геніального мозку до чутливих до лоскоту пальців ніг! Ця книжка щедро наповнена неймовірними відомостями й доповнена великим настіннім плакатом про систему організму. Довідайтеся, як працює ваше тіло! У книзі ви знайдете яскраві й захопливі ілюстрації, простий текст, цікаві факти на кожній сторінці, практичні завдання на кожному розвороті та барвистий настінний плакат про системи організму! «Твій скелет складається із понад 200 кісток. Він підтримує тіло, допомагає рухатися, захищає особливо вразливі його частини, наприклад мозок, і росте разом із тобою. Різні суглоби виконують різну роботу. Колінний суглоб відповідає за те, щоб ти міг згинати та випрямляти ногу. Він називається блокоподібним. Ось деякі дії, якими можна зміцнювати кістки: скакання, стрибки «зірочкою», танці. Спробуй позайматися чимось із цього переліку одну хвилину. Як ти почуваєшся?».

Кемметер, Ф.де Тато на зв'язку / Кемметер, Ф. де; пер. з фр. О. Опанасенко; іл. авт. - Харків: Читаріум, 2017. - 25с. : іл.
Тато-пінгвін завжди онлайн. Із самого рання він читає новини, перевіряє погоду та спілкується з віртуальними друзями в соціальній мережі Айсбук. Та одного ранку сталася справжнісінька ТРАГЕДІЯ! Тато не зміг під’єднатися до Інтернету... Ця проста історія, розказана від імені малюка-пінгвіна, стане хорошою нагодою для розмови з дитиною про інтернет і про те, як важливо жити реальним життям, а не онлайн.
Манів, Г. Киці-мандрівниці. Кн.1 : Як усе почалося: Італія, Гренландія, Фінляндія / Манів, Галина; мал. Д. Печенкіна. - Київ: Рідна мова, 2020. - 47 с. : іл.
Як підказує назва книги, діти познайомляться з кицями, які полюбляють мандрувати. Якщо ви давно мрієте побувати на Гренландії чи у Фінляндії, або потрапити до Італії, то швидше сідайте за книжку і вирушайте у подорож із героїнями Мулею та Манюнею. Одного чудового дня Муля знайшла копійку і прийшла до своєї подруги Манюні із пропозицією поїхати до Риму. Сказали - зробили! Ви не знайдете у цій книзі мап чи детального маршруту, швидше тут будуть описані головні асоціації з Італією: опера, макарони, Венеція. Подорож до Фінляндії почалася теж незаплановано. Кожна дитина знає, що десь далеко-далеко, серед снігів мешкає Миколай, який приносить дітям раз на рік подарунки. Але киці теж хотіли б мати подарунок, от тільки Миколай до них не приходить. Подружки не звикли впадати у відчай, тому за своїм подарунком вирішили поїхати до Миколая особисто. Що ж спровадили киць у таку далеку та холодну країну як Гренландія? Про це ви дізнаєтеся у третій історії з книжки. Але ця книжка - тільки початок захоплюючих мандрівок двох подружок, оскільки планується ще другий том. Окремо слід відзначити малюнки. Вони дуже яскраві та колоритні, часом кумедні, але досить чітко передають атмосферу тієї країни, в яку кицюні вирушають. Якщо ви маєте котолюбів, то ця книжка однозначно для вашої малечі!

Манів, Г. Киці-мандрівниці. Кн.2 : Друг по листуванню: Туреччина, Велика Британія, Греція / Манів, Галина; мал. Д. Печенкіна. - Київ: Рідна мова, 2020. - 47 с. : іл.
Хто ще не знайомий із кицями Мулею та Манюнею, поспішайте познайомитися! У цій книзі ви разом з кицями-подружками відвідаєте Велику Британію, Грецію та Туреччину. До Великої Британії киці вирушать в пошуках чеширського кота - друга Мулі по листуванню. Киці не тільки знайшли кота, а ще й познайомилися з британською традицією пиття чаю з молоком о п'ятій годині, спробують смачний чеширський сир, послухають звуки шотландської волинки, помилуються вересом та послухають хор вельских котів та киць. Наступна подорож киць буде до Греції, цього разу вони вирушають на пошуки апетиту Манюні...

Мозер, Е. Велика книга про Коко і Кірі / Е. Мозер; післямова Г. Яніша; пер. з нім. Л. Нор - Львів: ВСЛ, 2020. - 135 с. : іл.
Це історія про фантастичні й кумедні пригоди ведмежати Коко та його подружки Кірі, які живуть у Країні Мрій. Там вони знайомляться з Білою птахою, чорними мишами, драконом Рікко та іншими дивовижними звірами. Маленькі герої Ервіна Мозера, автора бестселерів «Мануель і Діді», потрапляють у курйозні ситуації, знаходять чарівну рожеву парасольку та літай-килим, багато мріють і вчаться правильно загадувати бажання... Дорогою пригод вони знаходять щось значно цінніше за казкові речі — підтримку і любов.

Мозер, Е. Веселі сторії на добраніч / Е. Мозер; пер. з нім. Н. Ваховської.; мал. авт. - Чернівці: Книги-ХХІ: Чорні вівці, 2020. - 236 с. : іл.
Нарешті ще одне українське видання коротких історій Ервіна Мозера. Для тих, хто вже зачитав «Фантастичні історії на добраніч» та «Чудові історії на добраніч» цього разу пропонуємо трохи повеселитися з «Веселими історіями на добраніч». Читачі вирушать у подорож уже знайомим їм світом, але новими маршрутами, завітають разом з героями оповідей у найнесподіваніші місця та здійснять чимало відкриттів. Можна прогулятися сушею з філософом борсучком Ґюнтером, насолоджуючися казковим краєвидами. Влаштувати собі пригоду у підводних світах разом з котиком Гельфрідом та механіком Зіґурдом-мишеням. Вирушити у міжзоряну мандрівку з іншими мишенятами-відчайдухами — Мануелем та Діді. Однозначно, що читачі не нудьгуватимуть, адже на сторінках книги безліч цікавих, яскравих, кумедних, зворушливих персонажів: птахів, тварин, комах, рослин — правда ж, хороший спосіб зробити перші кроки у вивченні біології? «Веселі історії на добраніч» — привід не лише добряче повеселитися, а й поміркувати про дружбу, любов, щастя, цінність взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємопідтримки. І, звісно, привід гарно провести час разом дітям та їхнім батькам, дідусям і бабусям… А ще хороший привід навчитися читати, малювати, вигадувати власні не менш веселі, чудові, фантастичні історії.

Пилипенко, О. Є. Дуже чемний лемур: захоплива школа етикету / О. Є. Пилипенко; Худож. О. Курдюмова. - Харків: Виват, 2016. - 79 с.: іл.
А ви завжди чемні? Завжди-завжди? А про правила етикету коли дізналися? А вам Маша з мультфільму "Маша і Ведмідь" здається найбільш нечемною дитиною? Тоді ви точно не знайомі з лемуром із цієї книги ;-) І як йому тільки батьки раду дають?:-) А як вам давали? ;-) Назва на обкладинці обіцяє виправлення лемуром помилок у власній поведінці, так і сталося з малим, але ох і накапостити встиг він перед тим!!! Хто тільки не постраждав від такої нечемної поведінки тваринки. Дісталося усім жителям джунглів і навіть підводному світу, і трохи надводному, і повітряному, і земному-усім! Мені навіть трохи сумно стало, що книга так швидко закінчилася) Адже я вже після перших двох історій вирішили, що більш поганого зробити, як зроблено вже, нереально, а, виявляється, автор має багату фантазію, тож кожна сторінка стала для мене цікавим відкриттям. Книга залишила приємне враження, історії влучні, гарно прописані висновки і милі ілюстрації. Радимо:-) Читайте і навчайтеся)

Рідна колисанка : збірка народних колискових пісень: (з нотним додатком і картою України) / упоряд. І. Т. Бойко, К. Б. Айріян; худож. О. Г. Здор; авт післямови М. Сніжна. - Київ: Веселка, 2019. - 31 с. : іл.
Казкові птахи та янгелики, дивовижні, сповнені ритму й кольору абстракції та милі усміхаки – коти-воркоти – усе це живе на сторінках «Рідної колисанки» власним неповторним і щиросердним життям. А поряд – тексти колискових рідною мовою спільноти та в українському перекладі і чимало цікавої та корисної інформації. Тут і «Словничок», який дає змогу самостійно вчитатися у незнайому ще мову, зрозуміти її, порівняти з рідною. І зображення діток у національних костюмах певного народу. І навіть QR-коди та посилання, що забезпечують доступ до спеціального сайту з аудіоальбомом колискових, записаних у професійній студії. Також у цій незвичайній книжці-проекті є чудова карта України (зокрема й додатком), де позначені основні місця розселення національних спільнот, про які йдеться у виданні. Схематична та водночас зручна й осяжна для сприйняття малюка ця карта, гадаю, може стати основою для позначення маршрутів родинних подорожей, з’ясування, звідкіля родом маленький читач, де живуть його рідні тощо. А для організаторів дитячого читання вона – незмінний помічник і при розповіді про казки (культуру загалом) того чи іншого народу, й під час літературних мандрівок та інших занять і заходів.

Ройз, С. Я сьогодні йду в садок / С. Ройз; пер. з рос. Т. Стус; іл. І. Черняк. - Київ:#книголав, 2019. - 24 с.: іл.
Це справжня гра-практикум, яка покликана полегшити процес підготовки та звикання до дитячого садочку. Це перше видання серії «Добрі дорослішання». Перший похід до садочку – відповідальний період, як для дитини, так і для батьків. Адаптація може тривати від півтора місяця до пів року. У книжці зібрані основні ситуації, з якими дитина зустрінеться у садочку. Також є практики, які авторка використовувала в роботі, вони зроблять процес адаптації легшим та допоможуть батькам ще більше зблизитися з малюком. Новинка «Я сьогодні йду в садок» у формі гри дає змогу «вжитися» в роль, одягаючи, переміщуючи іграшку сторінками книжки. Завдяки інтерактивній книжці дорослі разом із дитиною в ігровій формі проживають всі складні моменти, з якими родини найчастіше звертаються до авторки-психологині: розлука з батьками, переодягання, денний сон тощо. Також у книжці є багато корисних порад і практик, здатних не лише зробити адаптацію до садочка легкою та приємною, але й зблизити дорослих із малюками.

Сісті, А. Дракони. Велика книга / А. Сісті; пер. з італ. О. Ларікової; худож. Д. Мак-Гілмар. - Харків: Віват, 63 с. : іл.
Пориньте в захопливу мандрівку таємничим світом драконів разом із професором Дракончуком. Найвидатніша миша-драконолог у світі познайомить вас із драконами — летючими й наземними, смугастими й картатими, драконесами й дракончиками. Діти дізнаються все найцікавіше про них: де мешкають, чим обожнюють ласувати, як розважаються на дозвіллі. Історії про сильних і розумних вогнедихів не тільки розважать читак, а й навчать бути добрими, чемними, не лінуватися й завжди допомагати одне одному.

Чуб, Н. В. Путешествие листика / Н. В. Чуб; ил. И. Масляк;. - Харьков : Ранок, 2017. - 29 с. : іл.
Головний герой цієї казки - маленький листочок, який залишив рідний ліс і відправився в подорож, назустріч новим відкриттям і пригодам. Якщо ваша дитина важко адаптується до нових обставин і не любить змін, прочитайте йому книгу і обговоріть її разом. Казкотерапія допоможе малюкові впоратися зі своїми страхами та переживаннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар