Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 16 січня 2022 р.

Бібліоновинки для читаючих дорослих

Всі ми знаємо, що звички та вподобання діток – це відображення способу життя батьків. Серед користувачів нашої бібліотеки є багато "читаючих сімей". Це або діти з батьками, або внуки з бабусями та дідусями.  Всі вони, і діти і дорослі, радіють новинкам, які надходять до фонду нашої бібліотеки.  Враховуючи їхні побажання, ми комплектуємо наш фонд новою літературою. Сьогодні до уваги  наших читаючих дорослих користувачів - нові книжечки, які вже є у нашому фонді. 

Грэй, Д. Марс и Венера: диета и упражнения / Д. Грэй; пер. с англ. Е. Мирошниченко. - М. : София, 2004. - 333 с.
Ніхто – ні лікарі, ні дієтологи, ні інструктори лікувальної фізкультури, ні фармацевти – досі не враховували того, що ми різні! Виявляється, почуття щастя, любові, комфорту та спокою, можливість схуднути – і навіть взаємини – у чоловіків та жінок побудовані на абсолютно відмінною один від одного біохімії мозку! Ця книга - зовсім не доповнення до всіх попередніх книг Грея... Якщо ви поєднаєте ідеї, викладені в книзі "Чоловіки з Марса, жінки з Венери", з найсучаснішими досягненнями в галузі дієти та вправ, то отримаєте ключі до довгого та щасливого життя . У нашій бібліотеці ви можете безкоштовно почитати книгу «Марс та Венера. Дієта та вправи».

Горовий, Р. В. 40...або чому чуваки не святкують / Р. В. Горовий; дизайн Н. Антонець. - Київ: ТаТиШо, 2016. - 126 с.
40 — це такий період у житті кожного чоловіка, коли час підбивати підсумки свого життя. Книга складається із 8 різних історій, у кожній з яких описано період із життя в певному віці. Герої різні, різні їх історії, але це все чоловіки і через ці оповіді автор приводить нас до того, що 40-річний рубіж чуваки таки не святкують…

Колган, Д. Маленька книгарня щастя: роман / Д. Колган; пер. з англ. О. Сандиги ; дизайн обкл. Н. Ганіної. - Киъв: Рідна мова, 2020. - 343 с.
Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя — адже вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію — відкрити власну пересувну книгарню? І можливо, десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та навіть кохання всього її життя… Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине в хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.

Курков, А. Ю. Сірі бджоли : роман / А. Ю. Курков; пер. з рос. К. Ісаєнко; худож.-оформ. О.А. Гугалова. - Харків: Фоліо, 2018. - 300 с.
У селі Мала Староградівка, яке знаходиться в так званій сірій зоні, залишилися жити лише двоє - пенсіонер сорока дев'яти років Сергій Сергійович і його колишній однокласник Пашка. І вони, маючи абсолютно протилежні погляди на життя, змушені миритися, хоча до одного заходять в гості українські військові, а до іншого - сепаратисти. Головна турбота Сергійовича - як і куди з настанням весни відвезти подалі від війни своїх бджіл - всі шість вуликів. Відвезти туди, де не стріляють, щоб згодом у меду не було присмаку війни. Зібравшись у дорогу, бджоляр і сам поки не уявляє, які випробування чекають на нього і на його бджіл. Після не зовсім вдалої зупинки біля Запоріжжя він вирішує їхати з бджолами до Криму, до татарина, з яким познайомився понад двадцять років тому на з'їзді бджолярів. Він навіть уявити собі не може, що літо, проведене в Криму, навчить його не довіряти не тільки людям, а й власним бджолам.

Львів.
Спогади. Кохання. : збірка / А. Рогашко, О. Чернінька, Т. Белімова ; уклад. Н. Нікалео. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2019. - 318 с.
Моменти стають спогадами. Миттєвості — посмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам’ятаєш, як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше в цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав’ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві і приїжджі — тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось — пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас...

Львів. Кава. Любов : збірка 
/ Н. Гурницька, Г. Вдовиченко, Д. Корній ; уклад. і передм. Н. Нікалео. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2019. - 268 с.
Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші — гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів... Думками, які народжуються за горнятком кави, діляться Наталія Гурницька, Галина Вдовиченко, Вікторія Гранецька, Дара Корній та інші автори.

Мураками, Х. Норвежский лес / Х. Мураками; пер. с яп. А. Замилова. - Киев : Форс Украина, 2020. -382.с.
Зворушливий, філософський і своєрідно дивакуватий роман сповнений високої меланхолії та незручного еротизму. Якось він був молодий. Був кінець 60-х. Він був студентом, любив слухати "Бітлз" і в його житті були дві особливі дівчата. Одна дівчина, Наоко, була подругою їхнього спільного друга. Вони товаришували разом мало не з дитинства, були нерозлучні. Їхній друг пов'язував їх як клей, між ними з Наоко було мало спільного. Тепер друга не стало. І їх пов'язує туга за ним. Вони починають ніяково зближуватися, дуже ніяково. Якось вона зникає з його поля зору. Через час він знаходить її і дізнається про її особисту таємницю. Вона змушена була виїхати. Тим часом поки його думки займає Наоко, з ним знайомиться однокурсниця Мідорі. Жвава, яскрава любителька книг, як і наш герой. Але й Мідорі виявляється дівчиною не без проблем (мабуть тихий і замкнутий герой із "душею поета" притягує саме таких жінок). З цього утворюється подоба любовного трикутника. Одну йому шкода, з другого йому весело. Як вибрати? Але життя все розставить на місця.

Мадзантини, М. Не уходи : роман / М. Мадзантини ; пер. с итал. Ю. Ильина. - СПб: Азбука-классика, 2008. - 287 с.
Один із головних європейських бестселерів початку XXI століття! Це було безумством - раптово спалахнула пристрасть процвітаючого лікаря і прекрасного сім'янина до жебрака Італії - прибиральниці з придорожнього кафе. У 2004 році чоловік Маргарет Мадзантіні відомий актор і режисер Серджо Кастелліто ("Блакитна безодня") екранізував цей роман з Пенелопою Крус у головній ролі. Фільм брав участь в офіційній програмі Канського кінофестивалю, отримав премію "Давід ді Донателло" за найкращі чоловічу та жіночу роль.

Матіос, М. В. Майже ніколи не навпаки : сімейна сага в новелах / М. В. Матіос; обкл. Г. Букши. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. - 192 с.
Сімейна сага в новелах «Майже ніколи не навпаки» визначної української письменниці Марії Матіос за майстерністю письма та глибиною викладу не поступається її знаменитій «Солодкій Дарусі». «Важить не час, а людина в обставинах часу» — цю свою тезу письменниця розкриває через драматичну історію кількох гуцульських родин часів Першої світової війни. Великі пристрасті звичайних людей, легке марево містики, вічні дилеми Любові–Ненависті, Гріха–Спокути, кілька­ярусний сюжет... Кожен персо­наж цієї небуденної драми має беззаперечне алібі, неопротестовану правду і власні суди честі. А отже, має право чинити так, як не можна передбачити жодною логікою чи писаним законом. Закони честі вступа­ють у суперечку із законами серця, бо так було споконвік, і майже ніколи не є навпаки.

Первушина, О. В. Здібності дитини. Як виявити і розвинути? : книга для розумних батьків : пер з рос. / О. В. Первушина. - Харків: Видавнича група "Основа", 2009. - 286.с.
Книга допоможе батькам виявити особливості характеру і здібності дитини, як природжені, так і сформовані в подальші роки, і дасть поради щодо того, як створити максимально сприятливі умови для розвитку цих здібностей. У книзі наведено велику кількість конкретних методик формування окремих інтелектуальних навичок (наприклад, мовлення, лічба, читання) або розв’язання конкретних психологічних проблем (наприклад, примхливість, забіякуватість) у дітей.

Петрановська, Л. В. Таємна опора: емоційний зв'язок у житті дитини / Л. В. Петрановська ; пер. з рос. О. Рибки;  дизайн обкл. Р. Куртвелієвої. - Харків: Віват, 2021. - 223 с.
Ця книжка буде корисною для прочитанням не тільки батькам немовлят, дошколяриків чи школярів, а й стане в пригоді вагітним жінкам. Автор книги - знаний психолог Людмила Петрановська, розказує дуже доступно, без використання складної термінології, наводить приклади з реального життя, зі свого в тому числі. Мене книга пройняла, моментами до сліз, так трепетно і відчайдушно вона пише про немовлят. Важливо, що жодним реченням не звинувачує дітей за істерики чи нестерпну поведінку, навпаки, дає пояснення кожного стану, дає розуміння, чому відбувається так чи інакше. І найважливіше, дає практичні поради, як вчиняти та діяти в конкретних випадках. Деякі речі дивують тим, що вони такі прості, і не розумієш, як ти могла сама до цього не додуматися. Важливо, що описуються стани і поведінка дитини кожного віку. Тому батьки як немовлят, так і школярів знайдуть тут відповіді на питання та пояснення поведінки своєї дитини. Обов'язково до прочитання усім батькам, татусям в тому числі.

Петрановська, Л. В. Якщо з дитиною складно / Л. В. Петрановська ; пер. з рос. О. Рибки; іл. А. Селіванова ; дизайн обкл. Р. Куртвелієвої. - Харків: Віват, 2020. -159 с.
Якщо з дитиною складно від сімейної психологині та авторки Людмили Петрановської - це, так би мовити, продовження її Таємної опори. Тільки там вона багато часу приділила немовлятам, дошкільнятам, писала про четвертий триместр вагітності, про рівні сепарацій, поверхнево про стадії розвитку вплоть до створення своїх сімей нашими дітьми. То в цій книжці вона заглиблюється в ті теми, які зачепила поверхнево в Таємній опорі, глибоко розкриває тему прив'язаності та причин "складної" поведінки дітей, підлітків. Що показово, то те, що ці теми вона розкриває через призму почуттів та відчуттів самої дитини. Я завжди тепер у складних ситуаціях з дитиною запитую себе: "А що зараз відчуває вона?". Якщо я доросла не в змозі опанувати себе чи справитися з емоціями, то як це може вдатися дитині. Їй зараз значно складніше. Це для неї нова поведінка, навіяна інстинктами, вона сама через це переймається. І хто як не батьки мають дати їй відчуття безпеки та захищеності. Я дякую авторці за ці її дві чудові книжки - посібники для батьків. Будувати хороші відносини з дитиною ніколи не пізно, але краще це робити з її народження.

Робски, О. Про любоff/on : роман / О. Робски ; худож. К. Зон-Зам, Н. Торопицына. - М. :Росмэн, 2006. - 316 с.
Який роман може написати екстравагантна, яскрава, смілива, вродлива, талановита жінка-журналіст? Відповіддю на це питання - стане роман із незвичайною назвою "Про любоff/on". Це захоплююча та забавна історія одного роману між жінкою та чоловіком, написана дуже оригінальним стилем та із чудовим почуттям гумору. Оксана Робскі в одній книзі розмістила дві різні розповіді, описала дві полярні точки зору на ті самі події. Відмінності між чоловічим та жіночим світоглядом, звичками, філософією, життєвими цінностями давно доведені, але щоразу дослідники цієї делікатної теми знаходять знову щось нове.

Робертс, Г. Д. Тінь гори : роман / Г. Д. Робертс ; пер. з англ. Н. Гайдай. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2016. - 862 с.
Минуло два роки від подій роману «Шантарам» — відтоді як Лін втратив рідних людей: Хадербгая, який став йому за батька, кохану Карлу, яка вийшла за вродливого індійського медіамагната, Прабакера, що був йому як брат. Лін-контрабандист повертається назад у місто, яке змінилося надто швидко і невпізнанно. Чимало друзів давно немає, мафія плете дедалі жорстокіші й небезпечніші інтриги, а легендарний святий змушує засумніватися в усьому, що Лін за ці роки дізнався про життя і про кохання. Однак покинути Місто-Острів, як часто називають Південний Мумбаї, Лін не може: його не відпускають Карла й одна доленосна обіцянка.

Роздобудько, І. В. Метелик не кричить : роман / І. В. Роздобудько; іл. авт. - Київ: Нора-Друк, 2020. - 221 с.
Кожна жінка мріє вирватися з набридлого кола побутових проблем і почати інше життя — цікаве, насичене, незвичайне. Чи легко встояти, коли хтось обіцяє надзвичайну пригоду, сповнене коханням і турботою майбутнє? У світі, за статистикою, щорічно безслідно зникають мільйони людей. Більшість цих зникнень пояснюється цілком природними причинами: нещасні випадки, стихійні лиха. Але частина з них — це ті, хто, немов метелики, летять на світло, але потрапляють у полум’я, з якого вже не годні вирватись…

Сурженко, М. Квартира київських гріхів : роман / М. Сурженко. - Брустурів: Дискурсус, 2017. - 249 с.
Щодня ми стикаємось з якимись спокусами, піддаємось якомусь гріху. А уявіть собі, що гріх насправді це не щось таке ефемерне і необ’ємне, а реальний персонаж. От так в одній з київських квартир проживає сім гріхів: хтивість, лють, жадоба, ненаситність, лінь, насолода, ревність. Робота гріхинь полягає в тому, щоб вводити людину у гріх. Проте вони є абсолютними антиподами своїх професій: надивившись на своїх жертв-підопічних, гріхині не хочуть ставати схожими на них. Одного разу до них в квартиру потрапляє чоловік і йому доведеться пройти через сім кіл гріхів. Чи зможе він протистояти спокусам і що його очікує після цього всього? Перемагає завжди сильніший. А хто ж переможе в цій битві, гріх чи людина? Гріхиням не можна закохуватись і користуватись усіма перевагами, які притаманні людям. Але що ж буде, якщо вона все таки закохається? «Гріхи, як люди, зроблені з одного тіста, лише кожен з нас - пиріг з різною начинкою». Якби я не знала, що авторка з Луганська, то подумала б, що вона корінна киянка. Настільки тут гарно прописано любов до Києва, ці ніжні почуття при згадці про нього. Мабуть, дійсно замало народитись в якомусь місті і любити його, потрібно ним пройнятись і полюбити.

Чуб, Н. В. Раз, два, три, чотири, п'ять, просто все запам'ятать...: корисна книга про те, як розвивати дитячу пам'ять... / Н. В. Чуб. - Харків: Віват, 2014. - 127 с. : іл.
Ця книжка — чудовий посібник, спрямований на розвиток дитячої пам'яті. На її перших сторінках ви знайдете відповіді на запитання, які найчастіше ставлять батьки та вчителі. А потім на вас чекає безліч веселих ігрових завдань, які допоможуть покращити пам'ять вашого малюка. За їхньою допомогою можна тренуватися як удома, так і в дитсадку. Проведіть час із дитиною не лише цікаво, а й корисно!

Шкляр, В. М. Маруся: роман / В. М. Шкляр; худож. обкл. Ю. Дзекунова. - 2-е вид. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2016. - 315 с.
Зовсім юне дівча, Олександра Соколовська, наймолодша дитина у сім'ї, хотіла стати вчителькою, та не судилося. Після втрати майже всіх старших братів взяла усю мужність у кулак та й пішла по тій самій стежці, що й брати. Й не дивно, що її одразу обрали отаманом. Так стала вона Марусею, бо за її словами, то є найнепокірніше ім'я. Її ненавиділи, її боялися, її поважали, їй раділи - таку неоднозначну реакцію викликала вона у різних прошарків народу. «Не було в мене вибору» - якось сказала вона про те, чому встала на військовий шлях. Справді, як бути, коли твою країну хочуть загарбати усіма можливими методами, навіть найбруднішими? Як писав сам Автор, «Я не прощаюся з тобою назавжди», бо доля Марусі досі невідома. Так, з такою особистістю справді нелегко розпрощатися, та й, відверто кажучи, нема такого бажання. Нехай вона залишається у серцях і душах небайдужих назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар