Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 5 червня 2023 р.

Новинки нашої бібліотеки для молоді

Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнивсяя широким асортиментом книг, яякі були подаровані нашими користувачами. Пропонуємо ознайомитись з новинками віртуально та запрошуємо відвідати бібліотеку, щоб взяти книги, які стануть вам до вподоби.

Барретт, Л. Ф. Як народжуються емоції : таємне життя мозку / Л. Ф. Барретт ; пер. з англ. Я Лебеденка ; іл. А. Скотта. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2018. - 480 с. : іл.
Ви колись думали про те, що таке емоції? Чому дотепний жарт викликає сміх, а скоєна помилка — почуття прикрості? Що відбувається всередині нас, коли по обличчю течуть сльози або коли очі розширюються від здивування? Ще з часів Аристотеля загальноприйнятою є думка про те, що емоції виникають автоматично й неконтрольовано, вони ніби «вшиті» в нас. Але Ліза Барретт доводить, що це не так. Її дослідження, яке спирається на найновіші наукові докази, розвінчує застарілі уявлення про природу емоцій і показує: емоції конструюються в нашій свідомості за певними зразками, набутими в результаті світопізнання. «Вони (емоції) реальні в тому самому розумінні, в якому реальні гроші», — робить несподіване порівняння дослідниця. Інтригує? Так, це справжня наукова революція!

Ворона, Т. В. Стартап на мільйон : як українці заробляють статки на технологіях / Т. В. Ворона ; пер. з рос. Г. Сологуб ; дизайн А. Бойцова. - Харків : Віват, 2018. - 223 с. : портр.
Книга буде цікавою всім, кому не вистачає мотивації в житті, та хто має власну ідею і боїться її реалізувати або не знають, як на ній заробляти гроші. Автор структуровано та поетапно розповідає про створення та реалізацію таких успішних IT-стартапів та проектів як, Grammarly, Depositphotos, PetCube та інші - і так-так, як виявилось імена цих відомих компаній походженням з нашої батьківщини. Подача матеріалу легка, читається на одному подиху, і не можна дочекатись фіналу. Всі труднощі, проблеми і шляхи подолання кризових ситуацій автор вміло подає у розповідях на 10-15 сторінок про кожну компанію. Крім цього, в книзі наводиться актуальна інформація про монетизацію та фінансові інвестиції проектів, є окремі цитати та думки успішних інвесторів, новаторів та венчурних підприємців.

Гейден, Д. Міф про мотивацію : як налаштуватися на перемогу / Д. Гейден ; пер. з англ. О. Асташова. - Київ : Наш формат, 2019. - 188 с.
Ця книжка якраз практично зорієнтована і містить дійсно корисну інформацію щодо того, як дійсно розпочати щось робити, опис можливих кроків на шляху до чогось бажаного, омріяного. автор детально прописує свої поради на конкретних життєвих ситуаціях прикладах, зокрема: показує, як розпочати процес схуднення; описує, з чого і як починати кар’єрне зростання; пояснює можливий механізм накопичення грошей тощо. Ці питання актуальні для будь-кого, однак рекомендації автора можна застосовувати при реалізації будь-якої мети. Серед таких порад: постійна робота у бажаному напрямі хоча б малими кроками (адже з маленького при постійній роботі згодом може з’явитися щось більше); складання планів (близького і далекого); виокремлення та аналіз перепон, що можуть виникнути; нерозбазікування всім своєї мрії тощо. Є також поради щодо раціональної організації свого режиму дня і роботи. Читаючи книжку, згадала про свої нереалізовані й відкладені плани та бажання і впевнилася, що все ж слід хоча б маленькими кроками реалізовувати їх. Книжка чудово мотивує, і її поради цілком можливо здійснити.

Гонік, Л. Хімія / Л. Гонік, К. Кріддл ; пер. з англ. С. Пападюк ; худож. Л. Гонік. - Київ : Рідна мова, 2022. - 254 с. : іл.
Хімія — це наука про таємне, про невидиме, про приховане. Не дивно, що розкривали її секрети упродовж віків. Та це було того варте! Саме завдяки хімії з’явилася цивілізація; саме, зрозумівши основи цієї всемогутньої науки, люди навчилися переробляти та зберігати продукти харчування, переганяти нафту, виготовляти будівельні матеріали, пластмаси, добрива, тканини, синтезувати ліки. У цій чудовій книжці з кумедними малюнками читач дізнається про історію хімії, ознайомиться з атомною теорією речовини та з найважливішими темами фізичної й органічної хімії, біохімії, хімії навколишнього середовища, електрохімії Ще ніколи про такі складні поняття не говорили так коротко, доступно й невимушено.

Горовіц, Б. Ви те, що ви робите : як створити корпоративну культуру / Б. Горовіц ; пер. з англ. В. Глінка. - Київ : Наш формат, 2020.- 220 с.
Усі, хто коли-небуть працювали у колективах, приблизно уявляють, що ж таке корпоративна культура. Проте ми надзвичайно рідко замислюємося над її важливістю та роллю в житті підприємства. Ще рідше ми усвідомлюємо, що корпоративна культура є тим повільним клеєм, який або ж скріплює, або ж поволі руйнує наш бізнес. Найбільше в цій книзі вражає аналіз різних аспектів культури та наповнення прикладами, які охоплюють ледь не всю історію людства та доводять чи спростовують цінність різних елементів корпоративної культури поза межами часу чи розвитку. Такий виклад буде особливо цінний для тих, хто планує вибудувати у своїй організації найбільш сприятливі та плідні умови для праці та успіху. Будьте готові перейняти великий масив досвіду та синтезувати із нього свої власні орієнтири розвитку! Якщо хтось не знайомий із історією становлення Стіва Джобса чи Apple, або ж Вам невідома таємниця успіхів Чингізхана... можливо Ви бажаєте дізнатися про найпозитивніші та найменш прийнятні приклади корпоративної культури, які й досі шокують увесь бізнес світ своєю нахабністю та безцеремонністю... хоча, ймовірно Вам хочеться почерпнути знання в кодексі самураїв чи у котрогось із моральних лідерів минулого? тоді Вам неодмінно прийдеться до смаку це компактне і водночас насичене видання!

Гринечко, В. Закохані у місячному сяйві : супердетектив / В. Гринечко, К. Гичко, Л. Гичко ; обкл. В. Басалиги. -  Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2021. - 414 с.
Капітан міліції Башаренко стикається з абсолютно заплутаною і химерною справою, де є і викрадення, і вбивства, і загадкові зникнення. Борючись із людською підлістю та зворушництвом, він уперто й завзято розплутує пекельний клубок злочинних намірів і підступних учинків лиходіїв. Зрештою — це йому вдається, і справедливість перемагає.

Давнінг, С. Моя чарівна дружина : роман / С. Давнінг ; пер. з англ. О. Руденка ; обкл. М. Пащук. - Харків : Віват, 2022. - 366 с.
Це звичайне подружжя на вигляд аж трохи ідеальне: вони разом п’ятнадцять років, обидва працюють, виховують доньку й сина, віддають перевагу сніданкам з органічних продуктів та полюбляють сімейні перегляди фільмів… Проте в обох є дуже дивне хобі — убивати. Саме так Міллісент і Тобіасу вдається зберігати шлюб і підігрівати свої почуття, майстерно уникаючи покарання. Утім, один з них раптом уплутується в подвійну гру, а в дітей виникають страшні підозри. Невже Міллісент більше не та чарівна жінка, заради якої він був ладен піти на все? А Тобіас… Може, він узагалі ніякий не Тобіас?

Закарія, Ф. 10 уроків для світу після пандемії / Ф. Закарія; пер. з англ. А. Марховська та О. Ємельянова. - Київ : Наш формат, 2021. - 262 с.
Крихітної вірусної частинки достатньо, щоб поставити світ на коліна. Закрити кордони, "злити" мільярди доларів, убити десятки тисяч людей, а на мільярди - нагнати паніку. Це наші вчорашні реалії. Якими ж будуть завтрашні і що чекає на людство в постпандемічний час? Чи можна вважати поширення Covid 19 помстою природи? Чому Південній Кореї і Тайваню вдалося швидко приборкати поширення коронавірусу? Як Меркель відмовилася від локдауну? Яких експертів слухати, а від яких триматися подалі? Як реагувати на невігластво політиків? Чи стане побічним ефектом Covid19 початок другої холодної війни? У цій книжці політичний аналітик Фарід Закарія оперативно й водночас ґрунтовно реагує на пандемію та її виклики для майбутнього. Він пропонує 10 уроків, що безповоротно змінять світ. Є надія, що не на гірше.

Крилаті слова і вирази / уклад. В. В. Борзова ; худож. О. В. Бронзель. - Харків : Талант : Юнісофт, 2016. - 255 с. : іл.
Крилаті вирази роблять нашу мову емоційнішою, яскравішою, іронічною. Образні і місткі, вони дозволяють викликати у співрозмовників певні асоціації і логічні ланцюжки, позбавляючи від довгих пояснень, допомагають ємко відповісти, охарактеризувати ситуацію, людину, своє відношення до тієї або іншої події. У нашій збірці зібрані більше 250 крилатих фраз. Ми розповімо про їх походження і значення, а гумористичні ілюстрації прекрасно доповнять цю інформацію.

Крісті, А. Пуаро веде слідство : збірка / А. Крісті ; пер. з англ. А. Ящук ; дизайн обкл. Є Вдовиченка. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 285 с. 
"У всіх нас є ці маленькі сірі клітинки в голові, але тільки обрані знають, як ними користуватися". У житті часто бувають моменти, коли маєш намір почитати книгу, проте не маєш достатньо на це часу. Любителям детективів для таких ситуацій я пропоную збірник Агати Крісті «Пуаро веде слідство». До видання увійшло одинадцять коротких оповідань про знаменитого вусатого детектива Еркюля Пуаро. Кожне з оповідань цікаве по своєму та захоплююче. Звісно, що детектив не залишив жодну справу нерозкритою, злочинці покарані, правда взяла верх над брехнею. Оповідання приваблюють тим, що дають можливість насолодитися короткою історією від зав’язки до кульмінації та розв’язки за короткий проміжок часу. Тому їх можна розтягнути на цілий тиждень насолоди. Розповідь ведеться від імені помічника Пуаро – Гастінгса, який все ж таки не може перевершити талант свого шефа, проте не надто йому поступається. оповідання не одноманітні, тут і пограбування, і вбивства, і дивні самогубства, тобто є де розгулятися фантазії та спробувати знайти злочинця раніше від Пуаро. Оповідання сподобаються читачам з різними смаками та будуть чудовим доповненням осіннього чи зимового вечора.

Крісті, А. Убивство у Месопотамії : роман / А. Крісті ; пер. з англ. А. Івахненко ; дизайн обкл. Є. Вдовиченка. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 317 с. 
Медсестра Емі Лезерен прибуває до Іраку на розкопки в Тель-Ярімджі. На прохання відомого археолога Еріка Лайднера вона стає доглядальницею його дружини. Кохана Лайднера наче цілком здорова, а проте нездатна позбутися загадкового відчуття тривоги і боїться навіть найменшого поруху вітру. Та Емі недовго доводиться доглядати жінку. Місіс Лайднер помирає за дивних обставин. Що, як її страхи були виправданими, а бідолашній просто ніхто не вірив?..

Лис, В. Діва Млинища : роман. Кн.1 / В. С. Лис ; дизайнер обкл. А. Попова. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 334 с. 
Лис, В. Діва Млинища : роман. Кн.2 / В. С. Лис ; дизайнер обкл. А. Попова. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 302 с. 
Таємнича Діва Млинища, що іноді являлася жителям невеличкого поліського села Загоряни, що мешкали на кутку понад річкою Мережкою, навіть своєю незримою присутністю берегла їх від найстрашнішого — зради своєї совісті. Бо великі війни, революції, круті повороти історії часто ставили їх перед вибором, від якого залежало — жити чи померти. А ще було кохання — жертовне і руйнівне, вірне і підступне, щире і надумане, красиве, як квітка, і темне, як осіння ніч — але кохання… Дивно переплетуться долі, розлетяться світами, аби на початку ХХІ століття зійтися у рідному селі — і знову летіти вільними птахами…

Мойєс, Д. До зустрічі з тобою: роман / Д. Мойєс ; пер. з англ. Н. Хаєцької ; дизайнер обкл. А. Попова. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 524 с. 
Упевнені, що ніколи не будете ридати над любовним романом? Варто придбати книгу «До зустрічі з тобою» — і ваша впевненість у власній емоційній стабільності похитнеться. Над цією книжкою ллють сльози навіть прагматичні, не схильні до сентиментальності люди. Не чекайте від твору легкої love story зі щасливим кінцем, тому що у книзі «До зустрічі з тобою» Джоджо Мойес виносить на суд читача не поверхневий жіночий роман, а глибоку психологічну драму. Хоча формат оповідання вимагає романтики і її вистачає у сюжеті, обставини, під час яких зароджуються та розвиваються почуття героїв, трагічні з самого початку. Вона, Луїза Кларк, — 27-річна дівчина, офіціантка у кафе, яка жила нічим не примітним життям. Він, Вілл Трейнор, — молодий чоловік із заможної родини, освічений, діловий, спортивний, любить подорожувати... Точніше, таким герой був раніше, а після нещасного випадку Вілл прикутий до інвалідного візка і майже повністю паралізований. Цих абсолютно не схожих один на одного людей зводить разом доля. Вілл вирішив покінчити з собою, а Луїза повинна зробити насиченими останні півроку його життя. Чи зможе героїня переконати коханого, що ще не все втрачено? З’явиться надія на зцілення? Автор до кінця тримає читача у напрузі й невіданні. У відгуках про книгу «До зустрічі з тобою» люди пишуть, що роман не тільки справляє сильне враження, але навіть змінює погляди на життя. Книжка читається на 
одному диханні. Мова оповіді легка, а сюжет захоплюючий.

Мойєс, Д. Після тебе: роман / Д. Мойєс ; пер. з англ. Н. Хаєцької ; дизайнер обкл. А. Попова. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 478 с. 
Шість місяців поряд із прикутим до інвалідного візка Віллом змінили Луїзу. Марно вона намагалася навчитися жити після нього... Попереду — повернення додому та відчайдушні спроби почати все спочатку. Ліки від болю Лу відшукає серед товаришів у нещасті, поділившись у групі підтримки своїми печалями, радощами, надіями та напрочуд неїстівним печивом. І зустріне Сема, який знає все про життя і смерть, сильного, мужнього і до нестями закоханого...

Мойєс, Д. Та сама я: роман / Д. Мойєс ; пер. з англ. Н. Хаєцької ; дизайнер обкл. А. Попова. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2022. - 478 с. 
Лу Кларк намагається втекти від свого минулого і переїздить до Нью-Йорка. В Англії вона залишає Сема, який колись допоміг їй оговтатися від болю втрати. А тепер Лу фактично тікає від чоловіка, прирікаючи їхні стосунки на випробування відстанню. У великому місті дівчина починає життя спочатку і влаштовується на роботу до заможного сімейства Ґопніків. Вона одразу опиняється у вирі їхніх таємниць та пристрастей, розчиняючись у чужій родині. Лу не вистачає часу навіть на коротку ромову із Семом, який щодня віддаляється… Але коли одного дня доля випадково зіштовхує її з чоловіком на ім’я Джошуа Райан, усе змінюється. Та от чи змінить нове кохання саму Лу? Чи зможе вона нарешті віднайти щастя і припинити розриватися між минулим та майбутнім?

Ньюмеєр, М. Заг=Zag :найкращий посібник із брендингу / М. Ньюмеєр ; пер. з англ. Ю. Кузьменко. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2017. - 191 с. 
Дуже практичний посібник зі створення бренду. Автор, пан Мартін Ньюмеєр директор Liquid Agency, компанії що займається розробкою стратегії інноваційного розвитку брендів. За свою кар'єру встиг попрацювати з такими гігантами, як Еппл, Адоб, Нетскейп та інші. Книга справді корисна. Вам не доведеться навіть нічого підкреслювати, адже автор максимально тезисно виклав всю інформацію. Тут крок за кроком подано вказівки, як створити успішний та конкурентоспроможний новий бренд. Для початку можемо прочитати нове визначення, де "Бренд - це шосте чуття клієнта щодо продукту, компанії." І справді це геніально. Та перед тим треба визначити ринкові тенденції, знайти хорошу ідею нового продукту чи послуги. Знайти або ж побачити те, чого ще немає. Не хвилюйтеся, пан Ньюмеєр нам підказує, як шукати. Поки читаєш, дуже відволікаєшся, адже в голову приходить купа ідей! Або ж аналізуючи минулий досвід, розумієш, де прогавив свій шанс. Окремо згадується про важливість побудови лояльності. Клієнт готовий переплачувати, ніж перейти до інших, конкурентів. Власне в нас часто забувають про постійних покупців, поки заманюють акціями нових. Пан Марті дає багато прикладів і кейсів реальних компаній. Розповідає, що призвело до краху, чи навпаки до неймовірного злету. Підручник читається легко.

Русіна, О. Абрикоси зацвітають уночі : повість / О. Русіна ; обкл. К. Сад. - Львів : ВСЛ, 2022. - 143 с.
Нашого героя звати Устим і він зустрів безпілотника, що втратив зв'язок з своїми власниками, якого нарече Елом (від абревіатури БПЛА). Юний українець через російсько-українську війну на Донбасі бачив вже чимало страшних речей. Та зустріч Ела хоч якось звеселяє жорстокі будні, адже він стає справжнім другом Устимові. Та й ця маленька радість тривала недовго, бо через просування російських військ вглиб нашої країни сім’я Устима змушена переїхати. Це добра душевна історія про війну і вкрадене дитинство, про переїзд і любов до рідного дому, про дружбу і нелюдські страхіття, що несуть за собою росіяни. Цю книгу має прочитати кожен, тому що вона показує війну очима малого хлопчика, її вплив на нього, її втручання в його життя і руйнування всього, до чого він звик і всього, що любив.

Сміт, А. Як бути двома : роман / А. Сміт ; пер. з англ. Г. Яновської ; дизайн обкл. І. І. Нестеренко. - Харків : Ранок : Фаабула, 2018. - 160 с.
Роман «Як бути двома» — це дві історії про кохання і несправедливість, сплетені в одну нитку. Тут час стає вічністю, знання — таїною, фантазія — правдою, а всьому живому дається ще один шанс. Алі Сміт, одна з найблискучіших майстрів британської прози, досліджує у своїй книжці любов, одержимість, сексуальність та багатоликий образ мистец­тва. Приголомшливий твір, який одночасно кидає виклик читачеві — і винагороджує його. Роман удостоєний чотирьох престижних літературних премій і визнано книжкою року-2014 у Великій Британії.

Феслер, М. Ліззі Карбон та любовні чудасії / М. Феслер ; пер. з нім. М. Запорожець ; дизайнер обкл. К. Келлер. - Харків : Школа, 2020. - 254 с.
Весна принесла Ліззі Карбон не лише нові клопоти в школі, але й кохання. Та й хіба може бути інакше в її віці? Перше кохання, перші ревнощі, то як же не утнути дурниць чи принаймні… дурничок, на яких Ліззі так добре знається. Втім, любовні чудасії не обминули нікого в її родині, її найкраща подруга Крістіне теж мліє за хлопцем, відмінник Длубанько вперше зацікавився чимось, крім навчання... Все дуже заплутано, та зрештою Ліззі розв’язує це рівняння і знаходить у ньому всіх невідомих.

Хуснутдінов, А. Нокс. Шлях у невідоме / А. Хуснутдінов ; іл. А. Хуснутдінов. - Київ : Гамазин, 2021. -59 с. : іл.
Історія, що оживає. Дуже якісне і варте уваги видання. На першій сторінці книги пропонується GR- код, перейшовши за яким можна завантажити додаток, з яким Нокс оживе. Інтерфейс додатка дуже простий і зрозумілий в користуванні. Доповнена реальність : приємна українська озвучка, мелодії, голоси героїв, візуал. Що ж до сюжету, то непогано, але дуже мало. Звісно буде продовження, однак, щоб насолодитися сповна історією треба повністю погрузитися в історію. Як подарунок - чудовий варіант. Діткам цікаво буде провести час із книгою, для читання якої ще й смартфон потрібен. Всеодно, що мультфільм дивитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар