Здавалося б, що цікавого можна розповісти про картоплю? Звичайний собі овоч, який в Україні називають «другим хлібом». Сьогодні картопля зустрічається на столі практично у кожного українця, проте мало хто знає, що спершу картоплю неохоче використовували в кулінарії як харчовий продукт, а італійська знать навіть вирощувала її як декоративну рослину в садах . Дуже цікаво провели час наші «особливі» користувачі зі співробітниками ГО Всесвіт у Тобі. Вони дізналися про країну, з якої потрапила до нас королева сільських городів та дачних ділянок, ознайомилися з процесом вирощування, цілющі властивостями, способом отримання ліків із картоплі, стравами, які готують з цього овоча. Також проводили справжні досліди: дивились під мікроскопом на картоплю в розрізі, спостерігали реакцію овоча з йодом і перекисом водню та ознайомились з багатьма цікавими фактами… І, наприкінці зустрічі була захоплива гра "Гаряча картопля" в дитячій ігровій кімнаті.
В стінах нашої бібліотеки такі активності сприяють розвиткові пізнавальних процесів, розвивають словниковий запас, удосконалюють трудові навички дітей, виховують інтерес до природи тощо.
Немає коментарів:
Дописати коментар