Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 14 листопада 2023 р.

Гроші не ростуть на дереві

Сьогодні в нашій бібліотеці відбулася зустріч фінансового консультанта Макаренка Володимира Михайловича з учнями гімназії №178.
Як привчати дітей до фінансової грамотності? Пояснити, що таке гроші, як вони працюють, як їх заробляти та витрачати, а як заощаджувати та робити пожертви, що таке податки і як держава керує грошима? На ці та інші питання дізналися здобувачі освіти в ході розмови.
Володимир Михайлович наводив цікаві факти, інфографіку та приклади з життя вони пояснюють, які є способи заробити гроші, що таке кредити, які є способи оплати, що таке інвестиції і в чому цінність грошей. А ще – що таке валюта, е-гроші, що таке борг і як його можна сплатити, як працюють банки і навіщо вони людям, чи що таке трудовий договір чи бюджет.
Під кінець зустрічі діти отримали домашнє завдання "посадити грошові зернята", щоб в подальшому виростити "грошове дерево".
А також учні ознайомилися з літературою про фінанси, яка є в нашій бібілотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар