Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Книжки, що допомагають батькам і дітям порозумітися

Цифрові технології та електронні іграшки не здатні витіснити традиційну паперову книгу, а тим більше сучасну, яка схожа на справжній витвір мистецтва. Сучасні автори пропонують читачам книги, які розвивають мислення, уяву, допомагають фантазувати, пізнавати оточуючий світ. Вони зацікавлять дітей та дорослих. До вашої уваги серія для дітей і підлітків «Мистецтво мислити» відомого французького письменника, директора Паризького інституту практичної філософії, майстра простих і влучних, інколи максимально незручних запитань, що підштовхують людей до пошуку важливих відповідей. Книжки «Хто я?» та «Що добре, а що погано?» з цієї серії-перші українські переклади філософа, книжки якого перекладені вже 27 мовами світу. 

Бреніф'є, Оскар Хто Я? / О. Бреніф'є. - Київ: Маміно: Дух і Літера, 2018. - 95с.: іл. - (Мистецтво мислити).
Чи подобається тобі дорослішати? Ні? Ти хочеш знову стати малюком і ні за що не відповідати? Та хіба можна повернути час навспак? І невже тобі не цікаво рости й змінюватися? Ти хочеш подорослішати, бо на тебе чекає кохання? Та невже закохуються лише дорослі? І хіба тобі зараз не досить любові батьків? Чи ти такий як інші? На усі та ще безліч запитань автор пропонує не одну, а кілька відповідей. Деякі очевидні, деякі загадкові або дивні, а деякі навіть спантеличують.

Бреніф'є, Оскар Що добре, а що погано? / намалювала К. Дево. - Київ: Маміно: Дух і Літера, 2018. - 95с.: іл. - (Мистецтво мислити).

Чи треба з усіма поводитися приязно? Хто має першим виявляти приязність: ти чи інші? Чи можна здаватися приязним, але не бути таким? А навпаки: чи можна бути приязним, але не здаватися таким? Навіщо ти взагалі намагаєшся бути приязним? Книга побудована у формі бесіди між дітьми і дорослими. Для відповідей на питання, автор використовує прості дитячі відповіді, завдяки чому філософські проблеми, що турбують дітей стають доступними для їхнього розуміння.


Бреніф'є, Оскар Що таке почуття? / О. Бреніф'є. - Київ: Маміно: Дух і Літера, 2019. - 95с.: іл. - (Мистецтво мислити).
Дана книга присвячена почуттям і містить шість головних питань. Звідки ти знаєш, що твої батьки люблять тебе? Чи заздриш ти братам і сестрам? Чому ти сваришся з тими, кого любиш? Чи добре бути закоханим? Що краще: бути на самоті чи з друзями? Чи боїшся ти виступати перед класом? Кожне з цих питань призводить до шести можливим відповідей, які можна дати дитині. У свою чергу, кожна відповідь призводить до виникнення кількох нових питань, які якимось чином допомагають краще усвідомити попередню відповідь. І все це стосується повсякденного життя дитини, тому дуже знайомо і зрозуміло для нього. Книга проілюстрована в стилі жартівливого малювання, що ще більше спрощує розуміння відповідей для дитини і навіть надає їм гумористичний характер.

Бреніф'є, Оскар Що таке взаємини? / О. Бреніф'є. - Київ: Маміно: Дух і Літера, 2019. - 95с.: іл. - (Мистецтво мислити).
Чи зобов’язані ми завжди поважати інших? Хіба є люди, не гідні поваги? Можливо, інколи для нечемності є вагомі причини? А чи завжди слід погоджуватися з іншими? Чи можуть дві різні думки бути водночас правильними? І чи варто зрікатися правди, щоб уникнути конфлікту? Світ людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки «Що таке взаємини?».


Бреніф'є, Оскар Що таке щастя? / О. Бреніф'є. - Київ: Маміно: Дух і Літера, 2019. - 95с.: іл. - (Мистецтво мислити).

Мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але що таке щастя? У кожної з нас своє поняття, що таке щастя й що потрібно для того, щоб бути щасливим. Чи повинні ми будь-якою ціною шукати щастя? Чи воно радше маєприйти саме? А якщо твоє щастя завдасть нещастя комусь іншому? Чи взагалі можливо весь час почуватися щасливим? І чи справді сенс життя полягає в пошуку щастя?

Автор пропонує батькам не давати готові відповіді дітям, а з малого віку розвивати в них здатність думати, аналізувати і знаходити відповіді самостійно-через запитання. Його книжки допомагають батькам і дітям порозумітися. Ці книжечки є у фонді нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар