Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 14 травня 2020 р.

Люди, які творили історію

До вашої уваги новенькі книжки із серії "Видатні українці. Люди, які творили історію". В них докладно ідеться про дитинство героїв, і вже потім - про їхні досягнення, завдяки яким вони стали знаменитими, прославили Україну на весь світ. Всі ці книжечки є у фонді нашої бібліотеки.

Опанасенко, О. Любомир Гузар / О. Опанасенко, передм. О. Іванової; худож. М. Мороз. - Київ: Агенція "ІРІО", 2019. - 157 с.: іл. - (Видатні українці Люди, які творили історію)
Книжка-біографія «Любомир Гузар» розповість дитині історію релігійного діяча, патріарха-предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви. Любомир Гузар був уважним до світу, до людей, співпереживав їх проблемам. Живучи у жорстокі часи, він ніколи не зраджував собі і досягав вищих результатів, тренуючи свою моральність. Перед вами історія життя Любомира Гузара. Він пережив німецьку окупацію й став свідком безчинств енкаведистів, одначе жорстокість катів не вбила в його серці безмежної любові до людей. На роки юності йому випала важка доля емігранта, але впродовж усього свого життя він мріяв повернутися в Україну — і таки здійснив свою мрію. Він вивів українських греко-католиків із багаторічного підпілля й став патріархом Української Греко-Католицької Церкви. Він був єпископом, письменником, викладачем, та передусім — Людиною.

Панасов, І. Валерій Лобановський / І. Панасов, пер укр. О. Добрякова. - Київ: Агенція "ІРІО", 2019. - 127 с.: іл. - (Видатні українці Люди, які творили історію)
Книжка-біографія «Валерій Лобановський» повідає дитині про життя відомого футбольного тренера. Саме Лобановський створив одну з найсильніших європейських команд свого часу і виховав цілу плеяду футбольних зірок. Його приклад вражає, захоплює й надихає дітей і дорослих. Справді, ця книга цікава і корисна як для дорослих так і дітей. Це історія життя маленького "соняшника" , який дуже любив грати у футбол, дивуючи всіх своєю наполегливістю та старанністю, як у спорті так і в школі. Це історія становлення талановитого спортсмена, видатного тренера і прекрасної людини, закоханої до нестями в свою справу, яка стала для нього сенсом його життя. Стиль написання книги дуже легкий та зрозумілий для дитини. Для маленьких спортсменів ця книга - це джерело натхнення для досягнення поставленої мети, а також гарний приклад виховання у дітей найкращих людських якостей та рис.

Панасов, І. Кузьма Скрябін / І. Панасов, Марія Рубан. - Київ: Агенція "ІРІО", 2019. - 127 с.: іл. - (Видатні українці Люди, які творили історію)
Кузьма Скрябін – музикант від Бога, який жив музикою і створював пісні, які співають досі. Його вплив на індустрію музики і культури України важко порівняти з будь-чиїм ще. Відомий український музикант Андрій Кузьменко “Кузьма” запам’ятається своїм шанувальникам неймовірним гумором, божевільними ідеями та відкритим серцем. Книга навчить ваших дітей тому, що завжди, в будь-якій ситуації потрібно залишатися людиною. Біографія Андрія дуже розкриває цього дивакуватого, доброго веселуна, який назавжди залишився в наших серцях і в своїх текстах.

Сердюк, М. Ілон Маск / М. Сердюк, іл. О. Марчишиної. - Київ: Агенція "ІРІО", 2019. - 143 с.: іл. - (Видатні українці Люди, які творили історію)
Книжка «Ілон Маск» — це біографія винахідника сьогодення. Саме Ілон Маск створює майбутнє вже сьогодні. Це історія генія, що може надихнути дітей та дорослих на будь-які мрії та цілі. Біографія Маска вчить ніколи не здаватися, вірити в себе та бути впевненим у можливості неможливого. "Я радше вб'ю сам себе, ніж зазнаю невдачі!" - життєве кредо цього розумника. З погляду на його особисті та розумові досягнення він ще неодноразово здивує та змінить цей світ! Звичайно, у біографії цього хлопця є багато негативних моментів, розчарувань і поразок, купа шкідливих звичок, але це зайвий раз доказує, що він жива людина зі своєю історією. Книга надихає, книга окрилює, дарує віру у свої сили, вміння і розум! Не важливо, скільки тобі років, 8 чи 58, ти можеш змінити не тільки своє життя, а й перевернути весь світ!

Шутко, О. Роксолана / О. Шутко; іл. О. Марчишиної. - Київ: Агенція "ІРІО", 2019. - 128 с.: іл. - (Видатні українці Люди, які творили історію)
Роксолана — найвідоміша султана Османської імперії. Це історія українки — полонянки кримського хана, яка стала дружиною наймогутнішого султана Сулеймана Пишного та матір’ю його наступника — Селіма ІІ. Її життя сповнене таємниць та загадок. Читаючи книжку, діти зможуть потрапити у чарівний світ Сходу, в якому мешкала Роксолана, дізнатися, як вона змогла пройти тернистий шлях від доньки українського священика до величної султани. Дуже часто жіноча сила знецінюється через те, що жінки змагаються в силі з чоловіками, але насправді жіноча сила зовсім не в фізичному аспекті, а в ніжності, коханні, хитрості та таких тонкощах, які чоловіку неможливо осягнути. Саме таким чином Роксолана приборкує султана, стає головною жінкою гарему, улюбленою дружиною султана, показує, що вона може бути головною і до неї прислухаються. Сам султан радиться з нею і надає їй перевагу над всіма іншими жінками, які взагалі лиш є в нього в Гаремі. На мою думку, це вартує дуже багато, адже потрібно мати неабияку духовну силу і моральну стійкість аби не зламатися під натиском заздрісників та ворогів у чужій країні серед людей, які тебе не просто не люблять, а ненавидять! Роксолана - супер жінка!

Немає коментарів:

Дописати коментар