Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Книжкові новинки вересня

 До вашої уваги книжки, які надійшли до нашої бібліотеки у вересні.

Бразелл, Д. Як стати успішним ілюстратором / Бразелл, Дерек, Девіс, Джо; пер з англ. Л. Базь. - Київ, ArtYuss, 2018. - 207 с. : іл. - (Креативна кар'єра)
Творчі люди цінують свободу, а сучасні технології забезпечують найширші можливості для дистанційної роботи та всіляко сприяють кар’єрі незалежного митця. Дерек Бразелл та Джо Девіс створили покрокову інструкцію для тих художників-ілюстраторів, хто хоче перетворити свою пристрасть на бізнес. Як обрати галузь і знайти своє місце на ринку? Як привабити замовників і відстояти свої права? Як давати собі раду з часом і фінансами? Які навички слід засвоїти насамперед і що робити, аби не відстати від часу? Практичні поради та яскраві приклади з кар’єри відомих майстрів ілюстрації допоможуть початківцям зробити перший крок і стануть корисним довідником для професіоналів.

Бугара, В. Більше за Всесвіт / Бугара, Віталій; іл. В. Бугари, А. Бугари. - Київ: Маміно, 2018. - с.: іл.
Маленька дівчинка Аліса живе у великому світі, де так багато всього: великого та малого. Ось кошеня, воно маленьке. Порівняно з ним, Аліса велика. Але якщо подивитися на тата, стає зрозуміло, що це він великий, а Аліса маленька. Дівчинка з татом часто ходить у зоопарк, де живе слон. От хто-хто, а слон направду великий! Хоча… Як же так виходить, що одне й те саме може бути і великим, і маленьким водночас? І чи існує щось най-най-найбільше? Тато розповів Алісі, що Всесвіт настільки великий, що не має ні початку, ні кінця. Але дівчинка знає точно: є дещо інше безкінечно велике — матусина любов. Може, вона більша навіть за Всесвіт? Аліса міркує про це і запрошує читачів теж замислитися.

Вдовиченко Г. К. Сова, яка хотіла стати жаворонком / Вдовиченко, Галина Костянтинівна; мал. Х. Лукашук. - Чернівці : Чорні вівці: Книги-ХХІ, 2019. - 45 с. : іл.
"Нічна птаха витріщалася на денну своїми круглими очиськами, крутила головою. Отакої! Невже й справді їй поміж усього птаства дісталися найгірші години доби? Вона нічого з того, чим так тішився Жайворонок, не чула й не бачила. Її час – темрява, зірки й тиша. Нема чим похвалитися. І от Сова вирішила: досить! Досить бути нічною птахою! Почухала собі черевце лапкою – і виголосила невеличку промову: – Відтепер стану ранньою пташкою!.."

Воллес, Д. Людина-павук. Світ очима супергероя / Воллес, Данієль; пер. з англ. М. Восковнюк; іл. М. П'єрфедерічі. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2018. - 63 с.: іл.
Життя супергероя і так нелегке, а тут ще й проблеми з дівчиною та на роботі... У книжці «Світ очима супергероя. Людина-павук» дотепний герой розповість, як йому вдається балансувати у подвійному житті, не втрачаючи почуття гумору навіть тоді, коли доводиться стикнутись із доктором Восьминогом чи Зеленим Гобліном. Секрети догляду за костюмом, веселі афоризми, труднощі професії – все це стане предметом розмови Павучка з героями-початківцями, які хочуть почути корисні поради, щоб теж досягти успіху.

Вольямс, Д. Велика втеча дідуся: роман / Вольямс, Девід; пер. з англ. І. Ємельянової; худож. Т. Росс. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 418 с.: іл.
В одному з англійських оглядів Девіда Вольямса назвали новим Роальдом Далем, з чим безперечно не можна не погодитися. Книжка читається так же легко і не відпускає до самого кінця (навіть тих, хто любить туди зазирати, аби трошки дізнатися кінцівку). Чудова розповідь, що чіпляє і малих, і дорослих. Ідеально підходить для спільного читання. Зворушлива історія маленького хлопчика та його улюбленого дідуся. Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.
Емоційно стосунки описані настільки чесно, що віриш кожному вчинкові. Наприкінці книжки головному герою таки час попрощатись зі своїм дідом, це як у дитинстві Король лев дивитися. Та книжка (як і діснеївські чи голівудські стрічки) настільки енергійна, що немає жодного нудного (як на мене) моменту. Тут є і погоні, і "дурні жарти" і трохи про школу. Навіть не зважаючи на прощання, кінцівка дарує шматочок щастя і найприємніші спогади.

Гаврош, О.Д. Різдвяна історія ослика Хвостика: повість / Гаврош, Олександр Дюлович; Худож. С. Сова. - Київ: Фонтан казок, 2019. - 125 с.: іл. - (Добрі пригоди)
Це добра історія про різдвяні дива, захопливі пригоди, здійснення мрій і зміну людей на краще. Ослик Хвостик живе у духовному центрі у карпатському селі. Рік тому він брав участь у святкуванні Різдва, різдвяному вертепі і мріє знову відчути себе на сцені. Окрім того, він сумує за його коханою - овечкую Бертою, яку вивезли з центру. Але одного зимового вечора напередодні свят Хвостика викрадають два злодія. І з цього моменту починаються чарівні пригоди ослика, його мандри лісом і зустрічі з різними людьми (добрими і лихими), але всі вони певним чином зміняться на краще за допомогою ослика, а сам він буде мандрувати далі у пошуках кохання та заради здійснення найзаповітнішої мрії. Захоплива, весела й атмосферна історія, доповнюється великою кількістю чудових та кумедних ілюстрацій. Пригоди ослика та його цілеспрямованість у здійсненні задуманого дуже зворушують. Ця книжка - те, що якраз потрібно читати на Різдво, адже вона вселяє впевненість у тому, що все в наших руках і мрії збуваються.

Гейман, Н. На щастя, молоко / Гейман, Ніл; пер. з англ. Б. Терещенко; іл. К. Рідделла. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2018. - 157 с.: іл.
Ніл Гейман написав дитячу книгу-квест, сповнену драйву і неймовірних пригод у різноманітті часу та простору. І зробив це суперово! Книга не над-то велика за розміром, до того ж значну її частину займають неперевершені ілюстрації Кріса Ріддела, але наповнена вона просто величезною купою подій, як-то: зустріч з прибулцями, подорожі в часі, спілкування з піратами та індіанцями майя (приємні та не дуже), товаришування зі справжнісіньким професором-динозавром, втеча від вампірів та, звичайно ж, рятування планети. Головний герой - тато двох дітлахів, який на ілюстраціях підозріло схожий на самого Геймана, виходить купити молока і зникає на певний час, а по поверненню, розповідає сину та дочці про свої неймовірні пригоди. Книга чудова! В ній добре все - малюнки Ріддела, легкий текст, сповнений великої кількості пригод, гарний переклад (вампьори з їх говіркою просто вбили наповал), ну і на додачу молоко - як засіб порятунку світу і просто гарний сніданок у поєднанні з пластівцями))) Книга має сподобатися всім: і дорослим і малечі. Єдиний мінус, як на мене - дуже вже швидко закінчується.

Гук, Ф. Галерея пройдисвітів: історія мистецтва й арт-дилерів / Гук, Філіп; пер. з англ. Л. Базь, П. Білака. - Київ, ArtYuss, 2019. -327 с. : іл. 
«Мистецтво для ХХІ століття — нова релігія. Купувати мистецтво — це як вияв релігійності: тут здійснюється акт віри. Намагання раціоналізувати цей процес шляхом аналізу ціни, заплаченої за видатний мистецький витвір, не має сенсу так само, як застосування наукових пояснень до трансцендентального релігійного досвіду», — пише Філіп Гук у вступі до книжки «Галерея пройдисвітів: Історія мистецтва й арт-дилерів». Це справді погляд під незвичним кутом — історія становлення професії на межі мистецтва й бізнесу, представники якої склали ціну безцінному й породили новий ринок, де жага до прекрасного в поєднанні з самолюбством і жадобою грошей витворювали чудернацькі сюжети, формували канони й визначали напрями розвитку мистецтва. Знавці й шанувальники живопису (часом навіть і самі митці), творці міфів і ажіотажу, винахідливі продавці й аферисти, готові до будь-якого ризику, — попри ореол шляхетності й дотичності до високого вони були ще ті пройдисвіти, та інші тут і не втрималися б. Вони майстерно розпалювали самолюбство аристократів і нуворишів, підохочували конкуренцію колекціонерів, робили карколомні кар’єри й заробляли шалені капітали, пишучи правила до однієї з найкрасивіших ігор, у які людство не втомлюється бавитися й досі.

Дивовижні історії для дівчаток / переказ Л. Сімс, Л. Стоувела, С. Девідсон; пер. з англ. О. Зозулі; мал. М. Гордона, Л. Вонерт, Т. Говера. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 351 с.: іл.
У цій чарівній збірці міститься чотирнадцять незвичайних казок про вродливих принцес, рішучих фей, хоробрих ляльок та кмітливих русалок. Разом з класичними казками про Рапунцель, Русалоньку та Принцесу на горошині ви знайдете тут маловідомі казки славетного казкаря Ганса Крістіана Андерсена, а ще — шість нових кумедних казок, які неодмінно сподобаються маленьким читачкам. Для читачів молодшого шкільного віку.

Дивовижні історії для хлопчиків / переказ Л. Сімс, Л. Стоувела; пер. з англ. О. Зозулі; іл. Т. Лалонда, К. Фокса, Е. Гамільтона. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2019. - 351 с.: іл.
Збірка захопливих історій про піратів, драконів, роботів і лицарів. Дотепні, динамічні, інколи навіть трохи страшні оповідки змусять дитину читати самостійно, чому сприяють яскраві ілюстрації та невелика кількість захопливого тексту на сторінці. Окрім цікавих нових історій, у збірці є дві класичні оповідки про морські пригоди - "Синдбад-мореплавець" та "Острів Скарбів". Для читачів молодшого шкільного віку.

Дужак, О. Ква(ко)ролі світів / Дужак, Ольга; літ. ред. М. Ковін; іл. Я. Мельник, Н. Бугай, О. Поливаного. - Вінниця: Твори, 2019. - 229 с. : іл.
Під час веселих космічних детективних пригод українське жабеня Дрімко разом зі своїм другом бравим капітаном Квакером з планети Зелін допомагають піратам Космо-котам зменшити вагу, налагоджуючи для них здорове харчування; опиняються серед неймовірних нано-рослин професора Кванкуса, та розкривають таємницю зникнення першої планети Космо-Жаб Авак 37, допомагаючи вирішити екологічну катастрофу, що сталася на планеті.  У книзі на вас з нетерпінням чекають: Захоплюючі нові світи. Справжні космічні пригоди. Неймовірні нанотехології, та техно-рослини. Космо-жаби, Космо-Коти, Космо-Кролики, Космо-Бобри та Балакучий Помідор. Дивовижна детективна історія, багато жартів і веселощів. Книга дуже добра і весела, вчить дітей взаємопідтримці, важливості здорового харчування та дбайливого ставлення до довкілля, також популяризує українську мову.

Дяченко, М. Ю. Приголомшливі пригоди просто поруч: казки / Дяченко, Марина Юріївна, Дяченко, Сергій Сергійович; пер. з рос. О. Негребецького; іл. С. Омельченко; худож.-оформ. М. Мендор. - Харків: Фоліо, 2019. - 32 с. : іл.
я книга з тих, які піднімуть настрій кому завгодно! Що то за казочки! Герої книги – веселі чоловічки, пташки, комашки чи звірятка. З ними завжди трапляється щось кумедне. Наприклад, одного разу відчайдушна червона жаба налякала хижу чаплю, конячка майже перетворилася на зебру, корова давала бензин замість молока, кузька дарувала квіти тарганові, балерина фламінго, яка жила в череві крокодила й регулярно виходила давати вистави, заєць, який закохався в капусту й позеленів, цвіркун, який був усім потрібен, бабуся, яка варила ранок та вечір, гусінь, яка стала метеликом, коротенький черв’ячок та його задовга мама, а ще зозуля, яка дуже любила своє пташеня... Кожна казкова історія така незвичайна, така цікава та весела, що надовго запам’ятовується діточками! Казки читаються та слухаються з задоволенням, адже ще й дуже вдало проілюстровані талановитою художницею Світланою Омельченко. Її малюночки такі радісні та гарні, що ними хочеться милуватися й милуватися! 

Дяченко, М. Ю. Самум; Віта Ностра: романи, повість, оповідання / Дяченко, Марина Юріївна, Дяченко, Сергій Сергійович; пер. з рос. О. Негребецького; іл. А Єгошиної; худож.-оформ. Д. Чмуж. - Київ: ДОВЖЕНКО БУКС, 2019. - 702 с. : іл.
«Віта Ностра» — роман-ідея, роман-перетворення, роман про те, як стати дорослим, пізнати себе, про біль і страх. Істинний страх, коли боїшся, що щось може статися з твоїми близькими, коханими, рідними, беззахисними, та ще й через твою провину, змушує Сашу Самохіну вступити до дивного інституту Спеціальних Технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викладачі — на занепалих янголів. І життя її перетворюється на жахіття... До цієї книжки Марини та Сергія Дяченків крім романів «Віта Ностра» та «Одержима» увійшли повісті та оповідання «Електрик», «Самум», «Хрущ».

Кокотюха, А. А. Клуб боягузів: повісті / Кокотюха, Андрій; худож.-оформ. М. Мендор. - Київ: ДОВЖЕНКО БУКС, 2019. - 95 с. : іл.
До видання увійшли дві повісті про пригоди Максима Білана та Дениса Черненка — «Клуб Боягузів» та «Донька Короля». Максим з Денисом вирушили у літню подорож до Міста Лева. Хлопці гуляли львівськими вулицями, коли раптом Дениса звинуватили у крадіжці і навіть заарештували. Ось вам і так звана галичанська гостинність! Та коли все з’ясувалося, юним сищикам довелося розплутати таємницю Клубу Боягузів і вивести на чисту воду його засновника — колишнього шкільного вчителя, а нині афериста Василя Драгомира. Та на цьому пригоди не закінчуються. Адже літо продовжується! Що б ви зробили, якби випадково врятували дочку мільйонера, яка, втім, виявляється не зовсім дочкою і, здається, веде якусь свою гру... Про все це читайте у детективних історіях Андрія Кокотюхи.

Кокотюха, А. А. Пригода на Геловін: повісті / Кокотюха, Андрій Анатолійович; худож.-оформ. В.С. Печеник. - Харків: Бібліолектор, 2019. - 93 с. : іл.
Надзвичайні пригоди двох восьмикласників — Максима Білана і Дениса Черненка, які до тих пір майже не віталися, — привели до несподіваного результату: хлопці потоваришували. А подальші події ще раз довели незаперечність народної мудрості: вірний друг — то найбільший скарб. Кмітливість та вірність Максима допомогли Денису спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, а наступного разу вже він, Денис, допоміг друзям уникнути неприємностей на Геловіні...

Коул, Д. Чарівний шкільний автобус: На водогінній станції / Коул, Джоанна; пер. з англ. Р. О. Дяченка; мальоване письмо укр. мовою О. В. Петренка-Заневського; іл.Б. Дегена. - Київ: Веселка, 2019. - 40 с. : іл.
Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства. Це перша книжка з надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу. Читачі дізнаються багато цікавого про воду, її колообіг в природі і як працює система водопроводу, побувають в хмарі, в краплі води і… в трубі! Видання здійснено за підтримки Посольства США в Україні.

Коул, Д. Чарівний шкільний автобус: У вулику / Коул, Джоанна; пер. з англ. Р. О. Дяченка; мальоване письмо укр. мовою О. В. Петренка-Заневського; іл.Б. Дегена. - Київ: Веселка, 2019. - 48 с. : іл.
Наскільки ж, виявляється, цікавим та пізнавальним може бути комікс! Так, на сторінках цієї книжечки дуже багато веселих малюночків і дотепних жартів, що, до речі, дуже подобається діткам. Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства. Це – одна з книжок надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу. Читачі дізнаються хто такі комахи, які вони мають ознаки, побувають на квітці, у вулику, познайомляться з життям його дз-з-з-з-вінких мешканців. Видання здійснено за підтримки Посольства США в Україні.

Листи від пана Тукана з Грузії / текст К. Перконос; іл. І. Донської; дизайн Л. Кравченко. - Київ: Маміно, 2019. - 26 с. : іл.
«Листи від пана Тукана» — нон-фікшн серія про різні країни світу. Пан Тукан жив у зоопарку і змалечку любив читати. Як так вийшло? Колись один малюк простягнув йому крізь ґрати книжку — і вона так припала Туканові до душі, що той захопився читанням і просив усіх відвідувачів дарувати йому нові й нові книжки. Начитавшись про далекі краї, птах вирішив будь-що їх відвідати. Він довго й наполегливо тренувався, став дужим — і зміг легко розігнути ґрати та чкурнути із зоопарку темної ночі, доки охоронець давав хропака. Відтоді пан Тукан мандрує світом. Він відвідує різні куточки земної кулі та звідусіль шле листівки у видавництво «Маміно», адресу якого знайшов на сторінках тієї найпершої книжки, що колись подарував йому малюк. Птах фотографує все найцікавіше та ділиться враженням, розповідає про особливості кожної країни. Звісно, видавництво вирішило поділитися такими скарбами зі своїми читачами — так і з’явилася ця серія. Друга книжка серії — «Листи від пана Тукана з Грузії». У ній пан Тукан вирушає в гори, катається на фунікулері, ласує соковитим виноградом і навіть... вчиться танцювати!

Листи від пана Тукана з Грузії / текст К. Перконос; іл. І. Донської; дизайн Л. Кравченко. - Київ: Маміно, 2019. - 26 с. : іл.
«Листи від пана Тукана» — нон-фікшн серія про різні країни світу. Пан Тукан жив у зоопарку і змалечку любив читати. Як так вийшло? Колись один малюк простягнув йому крізь ґрати книжку — і вона так припала Туканові до душі, що той захопився читанням і просив усіх відвідувачів дарувати йому нові й нові книжки. Начитавшись про далекі краї, птах вирішив будь-що їх відвідати. Він довго й наполегливо тренувався, став дужим — і зміг легко розігнути ґрати та чкурнути із зоопарку темної ночі, доки охоронець давав хропака. Відтоді пан Тукан мандрує світом. Він відвідує різні куточки земної кулі та звідусіль шле листівки у видавництво «Маміно», адресу якого знайшов на сторінках тієї найпершої книжки, що колись подарував йому малюк. Птах фотографує все найцікавіше та ділиться враженням, розповідає про особливості кожної країни. Звісно, видавництво вирішило поділитися такими скарбами зі своїми читачами — так і з’явилася ця серія. Першими виходять друком «Листи від пана Тукана з Франції». Bonjour — пише птах-мандрівник з країни, де пахне лавандою та свіжоспеченими круасанами, де закохані парочки гуляють під дощем, а сонячної днини можна снідати просто на траві.

Лущевська, О. Тигрик-оригамі: вірші / Лущевська, Оксана; мал. А. Шматок. - Харків: Маміно, 2019. - 24 с. : іл.
Рики-рики, гами-гами, ходить тигрик-оригамі! Ходить і всіх лякає, доки не втрапляє в халепу. Що з ним сталося далі та чим закінчилися пригоди паперового Тигрика, маленькі читачі можуть дізнатися з віршованої книжки Оксани Лущевської. А ще в книжці є схеми оригамі та відрізні аркуші, щоби кожен охочий міг скласти власного Тигрика та бавитися з ним досхочу.

Мої перші казки / пер. з фран. Л. Кононовича. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2018. - 112 с.: іл.
Захоплива, барвиста, надзвичайно цікава книжечка для малечі, в якій гарно представлені казкові історії "Мої перші казки" вийшла у відомому та популярному сьогодні серед великої кількості читачів видавництві "КМ-БУКС" та належить до добре знаної, чудової, дуже захопливої серії книжок "Золоті казки". Над створенням перекладу працював дуже талановитий, фахівець своєї справи, перекладач Леонід Кононович. Казки читаються легко, на одному подисі, дитина з великим зацікавленням слухає ці гарні, захопливі історії загадкових та чарівних персонажів. За своїм розміром це видання є доволі таки об"ємним, адже містить понад сто сторінок цікавих, гарно представлених маленькому читачу та чудово проілюстрованих історій, які неодмінно зацікавлять, привернуть увагу та сподобаються вашій малечі, принесуть позитивний настрій та чудові емоції! 

Очам не вірю = Eyes on stalks: українські і англійські ідіоми / ідея К. Сінченко; А. Євтушенко. - Київ: Маміно: Дух і літера, 2018. - 27 с. : іл.
"Очам не вірю. Українські і Англійські ідіоми" - це неймовірно оригінальна книга, яка поєднує англійські та українські ідіоми, які чудово показані наочно за допомогою чудових та незвичайних ілюстрацій. Велику роль у книзі відіграють самі ілюстрації, які показують читачеві поєднуване із не поєднуваним, дуже незвично. Це справді представлення чудасії та небаченого дивацтва. Книга гарного формату, високої якості, оригінальність ілюстрацій просто заворожує, особливо тоді, коли довгий час детально до них придивлятись. У книзі представлено досить багато ідіом, серед яких є такі як : "робити з мухи слона", "ллє як з відра", "почесати язика", "коли рак свисне", "зелена вулиця" та багато інших. Дякуючи ілюстратору Анастасії Євтушенко тут такі чудові ілюстрації, вони справді неймовірні та вартують чи малого, просто у захваті від них.

Пілкі, Д. Пригоди капітана Підштанька: перша епічна новела / Пілкі, Дейв; пер. з англ. І. Ємельянової; худож. Х. Гарібальді. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2018. - 126 с.: іл.
Це книга-комікс про пригоди двох друзів Джорджа і Гарольда.
Джордж і Гарольд – це учні четвертого класу. Улюблене заняття Джорджа писати, а Гарольда – малювати. Разом вони вирішують писати комікси про капітана Підштанька. Вони бачать свого головного героя у підштаниках. Свої комікси вони продають однокласникам за п’ятдесят центів. Але крім того, що ці два хлопчака складають комікси і продають їх, вони ще і розбишаки. Так наприклад, на футбольному матчі, вони зривають шкільний ярмарок, підкладають перець болювальникам. Їх витівки якось засняв на камеру директор школи і цим він спробував маніпулювати. Але у Джорджа і Гарольда є чарівне кільце, за допомогою якого вони гіпнотизують директора і перетворюють його капітана Підштанька, героя з їх коміксів. При цьому директор виконував, як і раніше свої обов’язки і як і раніше не любив цих двох друзів. Але в потрібний момент Гарольд і Джордж щелчками пальців перетворювали його на цього героя і він робив те, що хлопчики йому наказували і спасає становище і таким самим щелчком пальців вони повертали його до звичного життя.. Тобто директор в книзі виконує двояку роль – він одночасно і просто директор школи і супергерой. Про те, хто насправді супергерой директор не знав. Сюжет цікавий і захопливий. В книзі дуже багато незвичайних пригод, які змусять маленького читача сміятися. Гумор в книзі дуже колоритний.

Птахи наших садків: 50 найвідоміших видів: міні-енциклопедія / пер. з англ. Н. Тучинської. - Київ: Видавнича група "КМ-БУКС", 2018. - 126 с.: іл.
За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших видів птахів. Ви дізнаєтеся про їхні основні ознаки та спосіб життя.

Фонтан казок: сучасні українські казки / Ю. Винничук, О. Дерманський, Г. Ткачук та ін.; упор. І. Андрусяк; іл. О. Железняк, О. Кузнецової, М. Рудюк; обкл. О. Железняк. - Київ: Фонтан казок, 2019. - 167 с. : іл.
Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі — як найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський, Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун, Богдана Матіяш, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько…), так і ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті. Тож із цією книжкою Ти не лише з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди — у справжній фонтан казок, а й дізнаєшся про те, яка вона — сучасна українська казка. Народжена із глибоченних народних традицій — і водночас по-сучасному яскрава, різноманітна, ефектна й іронічна.

Це зробила вона / Г. Улюра, М. Хіміч, В. Захабура; передм. О. Лущевської; худож. В. Лопухіна, П. Півень, М. Микитюк. - Київ: Видавництво, 2018. - 104 с. : іл.
Це надзвичайна книга, колосальна праця величезної кількості людей, які її творили. Тільки уявіть, під однією обкладинкою 50 різних українських авторів та 50 різних художників розповідають 50 історій про відомих і маловідомих жінок, життя та діяльність яких була пов'язана з Україною. У хронологічному порядку, від часів Київської Русі і до наших днів, перед читачем постають художниці, акторки, правительки різних країн, лікарки, письменниці, співачки, історикині, військові, науковці, репортерки, авіаконструкторки, архітекторки, льотчиці, програмістки, мисткині, правниці, астронавтки, спортсменки; жінки, чиїм життєвим гаслом було "Я можу це!" Видавництво позиціонує цю книгу, як дитячу, 12+. На мою думку, дорослі теж підпадають під цю категорію. Читаючи, мені було навіть трішки соромно, що деякі імена з книги мені зовсім не знайомі. З іншого боку, стиль написання і прізвища більшості авторів були добре впізнавані. Я із великим задоволенням брала книгу до рук щовечора і перечитувала по 2-3 історії, смакуючи їх за чашечкою чаю. Деякі біографії настільки захоплюють, що хочеться знайти додаткової інформації про цих жінок. Книга має подарунковий формат, дуже гарне "українське" оформлення. Обкладинка зі щільного картону і на ній вирубка назви, що досить незвичайно. На форзаці карта України, вкрита безліччю жіночих облич. Не знаю чому, але при досить бережному читанні, на моїй книзі в районі корінця почала відшаровуватися плівка з обох боків...

Немає коментарів:

Дописати коментар