Українські страви відомі своїм різноманіттям і високими смаковими якостями. Багато особливостей української кухні обумовлені способом життя українського народу, переважна більшість якого заробляла на прожиток важкою хліборобською працею. Щоби виконувати таку виснажливу роботу, людям була потрібна ситна, калорійна їжа. Тому для української кухні властиві страви, що багаті і на білки, і на жири, і на вуглеводи. М'ясна кулінарія завжди була в Україні на високому рівні. Розповсюджені і такі страви, як голубці, печеня по-домашньому, українські битки, шпигована часником та салом буженина, тушкована з капустою і салом, свинина, бігос, крученики, телячі або з поросяти завиванці, кендюх варений з начинкою, український салат з м'яса й овочів, тушковані у квасі шпундра і верещака, гречаники, фарширована птиця. Особливо смачні притаманні для України страви з м'яса, що готуються в череп'яних горщиках. Взагалі для української кухні властиво широко застосовувати м'ясо для приготування і перших, і других страв. Про це та багато іншого дізналися наші користувачі від співробітників ГО Всесвіт у Тобі, мандруючи регіонами України та вивчаючи традиційні м'ясні страви.
Блог бібліотеки для дітей імені І. Світличного ЦБС Солом'янського району міста Києва
- Головна сторінка
- Про нас
- Ім'я бібліотеки
- Проектна діяльність
- Звичаї і традиції українського народу в контексті сучасності
- Моє багатство- рідна мова
- Українські письменники-сучасним дітям
- Школа грамотного читача
- Книжкові новинки
- Варто прочитати про звичаї та традиції українців
- Київ. Incognita: за лаштунками таємниць
- Невідома Україна
- Українські обереги
- "Вуаля!" - креатив-лабораторія
- Літературні портрети
- Народний гороскоп
- Родинна обрядовість
- Народний календар
- Для дівчаток
- Для хлопчиків
- Афіша
- Вікторини, ігри, кросворди
- Архів віртуальних довідок
ПОДЯКА
ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар