Вареники — національна страва українців, яка є найпопулярнішою серед інших страв і найпоширенішою по всій країні. Вареники можуть мати різні форми: невеликі, трикутні чи заокруглені, у формі півмісяця. Зазвичай готують їх із пшеничного бездріжджового тіста, у яке загортають начинки на різні смаки. Вареники подають зі сметаною або зі шкварками та жареною цибулею. Традиційними українськими начинками є картопля, сир, капуста та вишні. Проте в різних регіонах різні начинки. Саме це дізналися наші особливі користувачі від співробітників ГО Всесвіт у Тобі.Від теорії перейшли до практики,а саме вчилися ліпити вареники з солоного тіста. Освоївши базові форми діти створювали власні унікальні вареники.
Блог бібліотеки для дітей імені І. Світличного ЦБС Солом'янського району міста Києва
- Головна сторінка
- Про нас
- Ім'я бібліотеки
- Проектна діяльність
- Звичаї і традиції українського народу в контексті сучасності
- Моє багатство- рідна мова
- Українські письменники-сучасним дітям
- Школа грамотного читача
- Книжкові новинки
- Варто прочитати про звичаї та традиції українців
- Київ. Incognita: за лаштунками таємниць
- Невідома Україна
- Українські обереги
- "Вуаля!" - креатив-лабораторія
- Літературні портрети
- Народний гороскоп
- Родинна обрядовість
- Народний календар
- Для дівчаток
- Для хлопчиків
- Афіша
- Вікторини, ігри, кросворди
- Архів віртуальних довідок
ПОДЯКА
ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар