Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

пʼятницю, 29 березня 2013 р.

Ввічливі слова та вчинки

"Здрастуйте!" - мовлю за звичаєм.
«Доброго дня!» — кожному зичу я.
«Доброго дня!» — людям бажаю. 

«Доброго дня!» — гостей вітаю.

І посміхаються у відповідь люди! 

Добрі слова ж бо для кожного любі!
Сійся-родися ніжне «Будь ласка», 
Вдячне «Спасибі», «Вибач» тремтливе — 
Слово у серці, як зернятко в ниві.
«Доброго ранку», «Світлої днини» — 
Щедро даруй ти людям, дитино.
Філософ Емерсон сказав: "Ввічливість - це сума маленьких жертв, які ми приносимо оточуючим нас людям". А М.Сервантес, іспанський письменник наголошував, що "ніщо не коштує так дешего і не ціниться так дорого, як ввічливість". Правильність цих висловів не викликає сумніву.

Ввічливість - це насамперед вміння спілкуватися, навіть мистецтво людського спілкування, вміння люб'язно ставитися до людей, які нас оточують. Як дітям, так і дорослим хочеться, щоб до них уважно ставилися їх друзі та рідні, завжди любили та поважали. Але весь секрет полягає в тому, що тільки до ввічливої людини, вихованої та доброї, інші люди ставляться по-доброму. Тільки таку людину всі люблять, поважають, виявляють бажання спілкуватися з нею.
Про "Ввічливі слова та вчинки" як один із проявів доброзичливого ставлення до людей, з якими ми щоденно спілкуємося вдома, у школі, магазині, транспорті говорили учні 2-го класу гімназії №178 на уроці добра і милосердя, який проходив в нашій бібліотеці.
В яких вчинках проявляється ввічливість, чи є показником ввічливості вміння вітатися, що таке тактовність, чуйність - ці та інші питання викликали викликали жвавий інтерес та обговорення.
  
  

Діти виявляли та аналізували вчинки однолітків, казкових героїв. Розповідали про свої добрі вчинки та написали їх на "СТІНІ ДОБРА".



Немає коментарів:

Дописати коментар