Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 25 серпня 2013 р.

День народження чіпсів

24 серпня можна по праву вважати Днем народження чіпсів. Саме цього дня в 1853 році Джордж Крам, який працював шеф-кухарем у ресторані готелю Moon's Lake Lodge, приготував картопляні чіпси. Місцем народження цієї улюбленої багатьма страви є містечко Саратога-Спрінгс, яке знаходиться в штаті Нью-Йорк.
Створення чіпсів сталося випадково. Один з відвідувачів ресторану відмовився їсти подану йому смажену картоплю, оскільки, за його словами, шматочки були занадто товсто нарізані. Розлючений кухар Крам подрібнив картоплю в кружечки завтовшки з паперовий лист, присипав їх сіллю і обсмажив в олії.
На подив самого шеф-кухаря клієнт просто не зміг приховати захоплення від цієї страви. Оцінивши винахід свого кухаря, ресторан включив чіпси в меню під назвою Saratoga Chips, що в перекладі означає "саратогські лусочки". Це був тріумфальний День народження чіпсів. 
Поступово чіпси стали здобувати все більше шанувальників. У 1860 році Джордж Крам відкрив ресторан, у якому на столах завжди стояли чіпси.
У 1890 році в Клівленді вперше почали продавати чіпси у вуличному фургончику. А через 36 років їх стали продавати вже в упаковках.
До цих пір популярність чіпсів із роками тільки збільшується. Тепер їх продають практично скрізь, приправляючи різними добавками.

Немає коментарів:

Дописати коментар