Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Один день з життя бібліотеки

           
Наближається 10-та година. Поспішаєм до бібліотеки, де під дверима  нас чекає маленький Ярославчик з нянею, який перед заняттями в школі дошкільного розвитку завжди заходить  погратися та послухати розповіді про динозаврів в  дитячій кімнаті. 
Перша половина дня в нас насичена відвідуванням  наших наймолодших користувачів, які вибравши книжечки додому, тягнуть дорослих за руку  та ведуть в дитячу кімнату.
Листоноша приніс пошту, яку потрібно швидко зареєструвати, проштемпелювати та переглянути, адже скоро прийдуть користувачі за черговою порцією свіжої інформації. 

А ось уже зайшов  читач почитати свіжу пресу. Згодом чекаємо нашого найстаршого й найповажнішого користувача, який щодня робить повний огляд періодичних видань та любить подискутувати з приводу отриманої інформації з працівниками.
Але наша робота не стоїть на місці. Завтра день святого Валентина і ми хочемо привітати всіх з днем закоханих своєю вітринною виставкою та внести частинку  радості в серця людей.
Готуємо виставку "Троянди Шевченкового кохання"з благодійним трепетом  ми наважуємося торкнутися найтонших струн нашого великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Хочемо показати кого любив він і хто любив його, хто з жінок надихнув його на створення вершинних поезій.

На нашому блозі "Бібліосвітлиця" готується публікація "Традиції святкування Дня закоханих"підбірка цікавих фактів про традиції святкування Дня закоханих у різних країнах світу та про інші невідомі факти, пов`язані із сьогоднішнім днем.
Настає найгарячіша пора. Учні  йдуть зі школи і, кожен, отримавши домашнє завдання, прямує в бібліотеку, де хоче отримати інформацію, яка буде відрізнятися від інформації однокласників.
Сьогодні у нас загальносистемний день пам'яті "Солдат війни не вибирає" до 250-річчя виводу радянських військ з Афганістану. Для своїх користуваів ми підготували тематичну виставку "Афганістан: мужність, витривалість, дружба". Презентуємо її нашим читачам, проводимо перегляди літератури.
14.00 - до бібліотеки завітали діти на урок мужності "Афганістан - ти серця мого біль". В тихому музичному супроводі бібліотекар розповідала про ту страшну, неоголошену війну, що розтяглася на довгих  десять років мовою цифр... моторошних і страшних, мовою віршів ,присвячених ветеранам-афганцям, тим, хто не повернувся з цієї несправедливої війни...


Наші читачі розумні та інтелектуально розвинуті. З ними цікаво.
А буває й таке: просить старшокласник твір "Ми на базарі" та автора не пам'ятає. Методами дидукції, задавши масу запитань, маємо результат: користувач взяв додому твір М.Куліша "Мина Мазайло".

Вже 17.50. Бібліотекарі розставляють по місцях літературу, якою користувалися діти, стільці, вимикається комп'ютер. Сьогодні день пройшов відносно спокійно, але всі плідно попрацювали: було обслужено 89 користувачів, яким видано 227 примірників літератури та надано 26 довідок; оформлено дві виставки.











Бібліотека готова зустріти наступний день. З відчуттям повного задоволення колектив збирається додому...

Немає коментарів:

Дописати коментар