Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 1 березня 2015 р.

Пам'ятник Григорію Сковороді


1 березня 1977 в Києві було відкрито пам'ятник великому українському філософу і просвітителю Григорію Сковороді. Скульптор Іван Кавалерідзе.
Пам'ятник встановлено на Подолі на Красній площі, нині - Контрактова площа, звернений до стін Києво-Могилянської академії, де Григорій Сковорода вчився і викладав.
Автору скульптури, Івану Кавалерідзе, було тоді майже 90 років. Спочатку за задумом творця Сковорода був босим, ​​з Біблією під пахвою, і хрестиком на шиї, однак це не припало до душі партійному начальству - хрестик прибрали, на ноги філософові одягли постоли (просте взуття), а Біблію замінили сумкою.

Скульптура Григорія Сковороди стала символом Могилянської академії. Щорічною традицією студентів академії стало мити пам'ятник на День академії - 15 жовтня, а в кінці червня - в день вручення дипломів надягати на голову Сковороді бонет - чорну шапочку випускників.

Немає коментарів:

Дописати коментар