Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

середу, 9 вересня 2015 р.

Міжнародний День краси

9 вересня в світі відзначається Міжнародний день краси. XX століття стало революційним у сфері косметології. Міжнародний комітет естетики і косметології СІДЕСКО проявив ініціативу створення Міжнародного дня краси. З 1995 року в цей день у світі особливо вітається все гарне, прекрасне, що приносить естетичне і моральне задоволення. Тому в багатьох містах і країнах саме 9 вересня повсюдно проводяться конкурси краси. Далеко не завжди в конкурсах беруть участь представниці слабкої статі з класичними параметрами 90-60-90. Журі виділяють осіб, наділених неповторною красою, що полягає у своєрідності зовнішнього вигляду. Про красу і красунь сказано багато, а саме цього дня - говоритиметься особливо багато. Дізнайтесь дещо нове і цікаве про красу і красунь разом з нами!
Середньовічні ідеали краси
Ідеал краси початку XV століття — дівчина з високим чолом. Щоб виправити природний недолік, середньовічні красуні вищипували волосся зі скронь. Це допомагало зорово збільшити чоло і наблизиться до жаданого модного стандарту.
А ще тогочасні європейські красуні майже не використовували для пошиття одягу тканину білого кольору. Річ у тім, що біла, незабарвлена тканина вважалася надто дешевою, тому модниці віддавали перевагу яскравим кольорам, для одержання яких використовували дорогі барвники. До речі, заміж в білому теж не виходили.
Жертви заради краси
У деяких країнах існували (і існують досі) досить жорстокі способи зробити жінку красивою (у відповідності з місцевими традиціями), часом без її згоди. Так, представниць народу Падаунг в М'янмі, Бірмі, Таїланді називають "жінки-жирафи". У них довга шия, і це неспроста: за місцевими мірками чим довша шия - тим жінка красивіша. У віці 5 років дівчинці надягають на шию мідні кільця, і з кожним роком кількість кілець збільшується, роблячи шию довшою.
А у племені Тіно, що живе на північ від Амазонки в Бразилії, красивими вважаються жінки з вузькими, дуже витягнутими обличчями. А для того, щоб їх дівчатка не стали з віком круглолицими і толстощекими, матері здавлюють обличчя своїх дочок дерев'яними планками.
В Ефіопії в племені Мурсі красивою вважається дівчина із сильно витягнутою нижньою губою. А для того, щоб досягти такої краси, дівчатам на виданні вставляють в губу спеціальну глиняну тарілку. Чим більше тарілка, тим привабливіше дівчина, і тим більше шансів вийти заміж. 
Незвичні конкурси краси
До Міжнародного дня краси часто приурочують змагання красунь. А перший конкурс краси, який можна назвати міжнародним, відбувся 19 вересня 1888 року в бельгійському місті Спа. 21 з 350 кандидаток досягла фіналу, де виключно чоловіче журі «оглядало» їх за зачиненими дверима. Переможницею стала 18-річна Берта Сокер із Гваделупи. Вона отримала приз в 5000 франків. Нині у світі проводять безліч конкурсів краси, різних за форматом.
Деякі конкурси краси часом навіть дивують своєю специфікою: вони надають можливість красиво подати не лише свої достоїнства, а навіть і те, що багато хто вважає недоліками. Приміром, у 2009 році в Угорщині проводився конкурс «Міс Пластика». Учасниць нагороджували за… вдалі пластичні операції. До речі, хірурги, чиї клієнти зайняли призові місця, також отримали нагороди.
А у Таїланді проводили конкурс «Міс Jumbo» - він був покликаний привернути увагу до проблеми вимирання слонів. Учасницями конкурсу стають жінки, які відповідають характеристикам слона: надмірна вага (допускали учасниць, вага яких перевищує 90 кг), елегантність та великі розміри.
Дещо схожий конкурс проводили в Ізраїлі - він мав назву "Міс Повна і Красива". Його учасницями також могли стати лише жінки з вагою понад 90 кг. Конкурсантки закликали жінок любити себе такими, якими вони є, не звертаючи увагу на загальноприйняті стандарти краси.
А в Анголі у 2008 році проводили конкурс «Міс протипіхотна міна». У ньому брали участь жінки, поранені внаслідок вибуху протипіхотної міни. Захід мав на меті розповісти суспільству про проблеми, з якими стикаються жертви, що вижили після підриву на міні.
В Одеському зоопарку провели конкурс краси серед... кіз. За перемогу змагалися п'ять рогатих
конкурсанток. Конкурс мав назву "Міс коза-дереза 2013". Претенденток обирали за зовнішнім виглядом та характером, пояснив директор звіринцю. Він сам на сцену піднявся в образі козла - з рогами, борідкою та липучками на руках і ногах. П'ять камерунських кізочок у рожевих сукнях, яскравих спідницях і морських тільняшках під аплодисменти демонстрували всю свою козячу красу. Титул та корона найкрасивішої дістався Клоунесі. Свій фруктово-трав'яний подарунок переможиця взялася наминати одразу ж.
Ну, а тепер - цілком серйозно. Підсумовуючи цей невеличкий огляд, присвячений Міжнародному дню краси, від душі зичимо всім дівчатам і жінкам щодня, і в будні, і в свята, почувати себе гарними і щасливими, адже це - найголовніше!
Джерело: http://ogo.ua/articles/view/2014-09-07/42798.html

Немає коментарів:

Дописати коментар