Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 31 березня 2020 р.

Життєві уроки для малюків

Із дорослішанням дитини все більшу роль починають відігравати власна совість і думка оточення. Прямі конкуренти батьків у боротьбі за авторитет у дитини - його друзі, однокласники, розважальна індустрія, ЗМІ. Саме тому батькам необхідно розповідати малюкові про те, що є добро, починаючи з того періоду, коли їхній авторитет ще незаперечний. До вашої уваги-серія книжечок "Життєві уроки", які є у фонді нашої бібліотеки. Ця серія допоможе дослідити різні аспекти життя. Допомагаючи іншим, виконуючи різноманітні завдання, долаючи труднощі, ми завжди дізнаємося про щось нове. Серія заохочує до праці й навчання, сприяє розвитку індивідуальної відповідальності, надихає і вселяє надію.

Мур-Маллінос, Д. Гроші не ростуть на дереві / Мур-Маллінос, Дженніфер; Іл. Г. Мазалі. - Харків: Кенгуру: Ранок, 2018. - 31 с.: іл. - (Життєві уроки)
Хто хоча б раз у житті не мріяв про те, щоб гроші росли на деревах? Щоб можна було не працювати і мати при цьому все що завгодно! Щоб не треба було заощаджувати, міркувати про те, що найнеобхідніше, а що може почекати… І ось мрія здійснилася! Ти вийшов на двір і побачив, що всі дерева вкриті грошима! Тепер можна байдикувати, ні про що не хвилюватися - гроші скрізь! Так трапилося з героєм цієї книжки. І що далі? Чи справді так уже добре, коли ніхто нічого не робить, лише зриває гроші з гілок? І звідки все з'явиться, коли ніхто не працює? Так, це питання! Можливо, все було раніше не так уже погано? Можливо, працювати сумлінно і навчатися заощаджувати гроші не така вже й погана звичка?

Мур-Маллінос, Д. Навколо не лише будинки / Мур-Маллінос, Дженніфер; Іл. Г. Мазалі. - Харків: Кенгуру: Ранок, 2018. - 31 с.: іл. - (Життєві уроки)
Твій будинок стоїть на вулиці серед інших, таких схожих і не схожих водночас. Поруч із рідним домом крамниці, що ти їх навідуєш майже щодня, твоя школа і дитячий садок. Це твій район, знайомий з раннього дитинства. І скрізь люди. Твої сусіди, вихователька дитячого садка, вчителі, директор школи, поштар - усі вони щодня роблять щось задля процвітання вашого району. А що можеш зробити ти, щоб усе навкруги стало ще комфортнішим для життя? Можливо, слід посадити квіти або змайструвати з татом шпаківню? Навіть просто стежити за тим, щоб навколо панувала чистота, - вже непоганий внесок! Особливим твій район роблять люди! Пам'ятай про це. І найменша дрібничка має велике значення!

Мур-Маллінос, Д. Якщо вчитися важко / Мур-Маллінос, Дженніфер; Іл. Г. Мазалі. - Харків: Кенгуру: Ранок, 2018. - 31 с.: іл. - (Життєві уроки)
Добре навчатися в школі, отримувати гарні оцінки - це іноді важка праця. Не все відразу вдається, навіть якщо ми дуже стараємось. Щоразу, коли таке трапляється, ми засмучуємося й нам здається, що найкращим виходом буде кинути все. Але треба пам'ятати: головне - це не здаватися в жодному разі! Насправді, єдине, що потрібно, - це наполеглива праця. Є різні шляхи до знань. Якщо ти знайдеш свій, навчання перетвориться на велике задоволення. Те, що раніше здавалося складним, стане легким і цікавим!

Немає коментарів:

Дописати коментар