Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

суботу, 19 листопада 2022 р.

Всесвітній день дитини: дата, історія та особливості свята

Діти – найбільше щастя, яке тільки може бути в житті кожної людини. Поява дитини в сім’ї кардинально змінює життя її членів в кращу сторону, розфарбовуючи в яскраві фарби звичайні будні. Багато малюки ростуть в люблячих сім’ях і з дитячих років оточені теплом і турботою, але, на жаль, є винятки. Далеко не всі діти на Землі розвиваються в нормальних умовах. Для того щоб ще раз звернути увагу суспільства на цю глобальну проблему, було вирішено подарувати дітям свято – Всесвітній день дитини. У даній статті ми докладно розповімо про нього. Ви дізнаєтеся не тільки, коли відзначається Всесвітній день дитини, але і отримаєте цікаву інформацію.
Історія виникнення свята
Багато людей найчастіше цікавляться: “Коли відзначається Всесвітній день дитини?” і “Хто був ініціатором прийняття закону про заснування свята?” Відповімо на них по порядку. Генеральна асамблея ООН в 1954 році висунула ідею про необхідність введення в кожній державі свята, присвяченого дітям. Довгий час не було єдиної дати, кожна країна мала право призначати її за власним бажанням.
Але після підписання таких важливих документів, як Декларація про права дитини (20 листопада 1959) та Конвенції про права дитини (20 листопада 1989), питання з єдиним днем проведення свята було вирішено. Всесвітній день дитини прийнято відзначати 20 листопада.
Його основна мета – ще раз нагадати про необхідність об’єднання зусиль всіх країн для вирішення проблеми збереження здоров’я дітей, забезпечення їм нормального рівня життя і розвитку. А також підкреслити, що однією з найважливіших завдань держави є охорона неповнолітніх від будь-яких видів насильства та дотримання їх законних прав і інтересів. На сьогоднішній день дане свято є національним в 145 країнах (125 з яких відзначають його 20 листопада).
Традиції
Особливості свята Всесвітнього дня дитини – це проведення безлічі акцій, спрямованих на покращення життя неповнолітніх. Організовується збір одягу, іграшок та грошей, призначених дітям, позбавленим материнського тепла. Проводяться мітинги, основною метою яких є привернення уваги суспільства до проблеми абортів у всьому світі. Учасники йдуть центральними вулицями міста з плакатами та гучними гаслами. Також проводяться флешмоби “Подаруй посмішку дітям”, “Твори добро”, покликані зробити життя малюків яскравішим і радіснішим. Батькам роздають пам’ятки, як правильно виховувати дітей і чого робити не слід.
Ще однією доброю традицією і особливістю свята є широка участь у ньому діячів культури і мистецтва. Вони проводять благодійні концерти, а всі виручені від продажу квитків гроші йдуть на допомогу дітям з малозабезпечених сімей, інвалідам, вихованцям дитячих будинків, а також жертвам насильства.

Джерело: https://druzy.com.ua/vsesvitnii-den-ditini-data-istoriia-ta-osoblivosti-sviata/

Немає коментарів:

Дописати коментар