Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 15 січня 2024 р.

Коти та "котики"

Виховувати почуття гордості за свою співучу, чудову українську мову, багату на прислів'я, приказки, казки, скоромовки, загадки, любов до художнього слова, до рідної мови допомагають наші недільні читання розмовного клубу української мови "Про цікаве і корисне калиновою звучить".
Вчора заняття розпочалися у новому форматі. Темою розмови було слово "Коти і котики". Прослухавши оповідання про кота, який полював на мишку та про "котики" вербові дітки зрозумілі, що є слова , які однакові за звучанням, але різні за значенням. Що в українській мові кішка- це і кицька, і киця, і кітва, і кітвиця. Також, що означає прислів'я "Кота в мішку не купують" та "Як кіт наплакав". Традиційно майстер-клас "Зв'яжи котику светрика".
Поповнивши свій словниковий запас, відвідавши ігрову кімнату та обравши книжечку додому дітки залишили стіни бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар