Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 17 квітня 2014 р.

Великодня листівка

В середні віки існувала красива легенда. Марія Магдалина після Воскресіння Христового відправилась мандрувати по світу, розповідаючи всім про свого учителя і прийшла в Рим до імператора Тіберія. Тоді було прийнято дарувати імператору подарунки, але у Марії нічого не було, крім звичайного яйця. Вона протягнула його Тіберію і промовила: "Христос Воскресе!" Тіберій розсміявся і відповів: "Чи буває таке, щоб померлі воскресали? Це так неможливо, як і те, що це біле яйце може стати червоним". І раптом... яйце стало на очах у всіх змінювати свій колір і згодом стало яскраво червоним. Це диво змусило багатьох повірити в Бога.
Сьогодні цю легенду пам'ятають не всі, але звичай дарувати на світле Христове Воскресіння крашанки збереглося. А потім разом із яйцями та іншими подарунками люди стали дарувати одне одному листівки. Спочатку їх малювали власноруч, а в кінці ХІХ століття зявились друковані листівки. І, звичайно, на кожній листівці зображувались розмальовані яйця.
Ми пропонуємо до Вашої уваги колекцію Великодніх листівок, які люб'язно надала для виставки Вікторія Сліпченко. На них відображені всі Великодні символи. Великодні листівки завжди яскраві, розфарбовані у ніжні кольори, які нагадують про перші весняні квіти, - адже свято Великодня святкується навесні, коли все на світі розквітає.

Немає коментарів:

Дописати коментар