Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

вівторок, 1 квітня 2014 р.

Найвідоміші світові першоквітневі жарти

У день сміху цікаво згадати, якими ж були найбільші першоквітневі жарти в цілому світі, і як саме реагувала на них громадськість. Жартувати люблять не лише з друзями, а й на рівні цілих країн. Тож будьте обережні.
  • У 1950 році телебачення в Данії оголосило, що Пізанська вежа нарешті впала. А в 1986 році паризька газета налякала читачів тим, що Ейфелеву вежу демонтують і пізніше встановлять у Діснейленді, а на її місці збудують стадіон для Олімпійських ігор.
  • У1957 році телешоу каналу Бі-Бі-Сі оголосило, що завдяки небувалій теплій зимі і новому хімікату, що знищив шкідника, макаронного довгоносика, шведському фермерові вдалося зібрати прекрасний урожай макаронів. Сюжет фермера із Швеції, що збирає пучки макаронів із дерев спровокував шквал дзвінків від людей, охочих дізнатися, як виростити власні спагеті в домашніх умовах.
  • Співробітник технічного відділу єдиного у 1962 році телеканалу у Швеції звернувся до глядачів із сенсаційною заявою, що чорно-білий екран стане кольоровим, якщо на нього просто натягнути нейлонові панчохи. Складно собі уявити  здивованих шведів із телевізорами, вбраними в панчохи. До речі справжнє кольорове телебачення в країні з'явилось лише в 1970 році.
  • Надію на вмінння літати в 1976 році вселив слухачам радіостанції  BBC Radio 2 британський астроном Патрік Мур. Він оголосив, що о 9:47 ранку, єдиний раз за всю
    історію, планета Плутон опиниться позаду Юпітера, внаслідок чого відбудеться вирівнювання їх гравітаційних полів, що призведе до зменшення сили тяжіння Землі.
    Мур заявив слухачам, що якщо в цей самий момент підстрибнути, то можна якийсь час перебувати у повітрі. Сотні людей подзвонили вченому, щоб розповісти про свої відчуття. Як це не дивно, але британці повірили і навіть запевняли, що їм вдалося трішки політати.
  • Журнал "Discover" у 1995 році опублікував статтю про те, що в Антарктиді винайдено новий вид живих істот "гарячоголові безпанцирні крижані черв'яки", які харчуються пінгвінами, а також навіть можуть з'їсти людину. Під льодом вони пересуваються завдяки твердим гарячим головам, буквально просверлюючи лід. Підкинули в статті навіть гіпотезу про те, що дослідник Філіп Пуассон зник, ставши жертвою цих черв'яків.
  • У 1998 році американський фаст-фуд "Burger King" розмістив рекламне оголошення на цілу смугу про те, що в закладі тепер можна купити гамбургер, спеціально створений для 32 млн. жителів США, які все роблять лівою рукою. Згідно з рекламою, новий продукт містив такі самі інгридієнти, проте всі соуси і приправи були розташовані на протилежній стороні, щоб не виливалися на руку під час їжі. У мережу  "Burger King"  подзвонили сотні клієнтів із проханням створити спеціальний гамбургер для правшів.

Немає коментарів:

Дописати коментар