Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 3 травня 2020 р.

Книги з "Сонцем"

В екологічному календарі 3 травня відзначається День Сонця. До вашої уваги декілька книжок у назві яких є слово "Сонце".

Джордж, Джесіка Дей Сонце і Місяць, Сніг і Лід / Джесіка Дей Джордж; пер. Галина Рис. - Львів: ВСЛ, 2018. - 384 с.: іл.
Наймолодша з дев'яти дітей дроворуба не має імені. Дівчина живе з родиною на далекій Півночі, де панує вічна зима, у чому нібито винні тролі. Якось вона рятує чарівного оленя, і за це він дарує дівчині ім'я та здатність розуміти мову тварин. Одного дня до дроворубової хатини приходить величезний білий ведмідь-­ізбйорн і пропонує угоду: якщо дівчина житиме з ним у палаці один рік та один день, він подарує її сім'ї багатство. Яку таємницю приховує ізбйорн і чи вдасться дівчині її розгадати - читайте у захопливому романі американської письменниці, авторки бестселерів для дітей за версією The New York Times Джесіки Дей Джордж «Сонце і Місяць, Сніг і Лід». Казка про хоробрість, співчуття, справжню дружбу і кохання. І хоча книга є дитячою, місцями навіть наївною ( ну але ж тому це й казка!!!), вона вчить багато "дорослих" істин: не все те золото, що блистить; поступай з ближнім так як хочеш, щоб поступили з тобою; усе добро повертається сторицею; вчися прощати і любити.

Лущевська, Оксана Вітер з-під сонця / Оксана Лущевська. - Київ: Фонтан казок, 2016. - 128 с.: іл.
Зворушлива історія про білого кота і перше кохання хлопчика Женьки і дівчинки Рисі. Дії відбуваються у Затоці, на березі Чорного моря. Кожного літа хлопчик Женька приїздить до Затоки з батьками і зустрічає чарівну дівчинку Рисю, яка йому безмежно подобається, але Женька не наважується підійти познайомитися. Але цього року Женька не радий морю через сімейну трагедію. Кожного літа Рися, яка проживає з батьками у Затоці, бачить симпатичного хлопчика Женьку, але соромиться заговорити з ним. Але цього року вона не рада літу через непорозуміння з батьками і вимушену працю влітку. Кожного дня білий кіт ходить на берег моря і на ринок у пошуках їжі. Але інколи йому важко здобути щось поїсти. Але одного дня все буде інакше, і навіть непорозуміння, горе і сварки підштовхнуть героїв один до одного. Це легка й емоційна історія, у якій достатньо глибоко розкрито психічні особливості підлітків, їхні переживання щодо сімейних негараздів і першого кохання. Не завжди батьки бачать, що відбувається в душі їхніх дітей і що приховано за їхньої байдужістю. Не завжди діти розуміють почуття батьків і мотиви їхніх вчинків. У цій повісті вдало розкривається внутрішній світ, почуття та думки представників різних поколінь – батьків і дітей.

Лис, В. Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї / Володимир Лис. - Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 240 с.: іл.
Нова книга-літопис від лауреата численних нагород та премій Володимира Лиса — це життєвий досвід на перший погляд звичайної сільської жінки, бабусі Пелагеї.
Ця мудра й милосердна жінка пережила війну й роки поневірянь, виховувала дітей і рятувала життя людей, вірила в силу трав та давні легенди. На долю Пелагеї випали біль і щастя, кохання та втрати, вона знала таємниці природи і найзаповітніші секрети людей. Цілителька Пелагея розкриє вам таємницю щастя, яку розкрило їй саме життя. «Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» не просто книжка — це літопис народного досвіду, пам`ятник правічній мудрості українського народу. Це та сама велика мудрість нашого народу. І можливість долучитися до неї — велике щастя. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока — і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.

Нельсон, Дж. Я віддам тобі сонце / Дженді Нельсон. - Київ: Віват, 2018. - 384 с.
"Я віддам тобі сонце" - роман-вибух, шалений, нестримний і пристрасний. Головні персонажі, близнюки Джуд (сестра) й Ноа (брат) - обоє неймовірно талановиті, помітно дивакуваті і дуже юні. Вони лишень відкривають для себе світ і те, як воно, виявляється, ведеться у звичайних людей. І виявляється, що до чутливих, щирих і талановитих цей світ не дуже лагідний. Роман охоплює багато тем: тут і ревнощі між близнюками за прихильність і увагу батьків, і перше кохання, й усвідомлення й прийняття своєї нетрадиційної сексуальної орієнтації, і пошук себе й власного голосу у мистецтві, й спроби "вписатися" в компанію однолітків, і смерть близьких й намагання оговтатися після втрати... Автор наділяє кожного з близнюків своїм особливим голосом - розділи від імені Джуд і Ноа чергуються і їхня стилістика дуже відрізняється.


Шкляр, В. Чорне сонце / Василь Шкляр. - Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 304 с.
На книгу "Чорне сонце" варто звернути увагу вже завдяки її беззаперечній документальності. Василь Шкляр ще до Євромайдану та АТО згадував в деяких власних інтерв'ю та на зустрічах з читачами про двох хлопців, що підійшовши до письменника під час одного з заходів, спантеличили його тим, що поцікавилися… де можна вмерти за Україну. Василь Шкляр переконливо відповів, що для України потрібно жити. Письменникові судилося опісля випадково перетнутися з тими хлопчаками, що вступили до лав «Азову». За основу сюжетних перипетій, з якими читач зустрінеться під час прочитання, бралися розповіді очевидців. Письменник взяв на себе непросту місію, керуючись почутим "з перших вуст", занурити читача в осмислення глибин подвигу хлопців-добровольців. Сльози на очі навертаються, коли на сторінках цієї книги читаєш про звитяжців-співвітчизників. Окремої уваги варті символіка твору та її трактування. В книзі «Чорне сонце» також подані більш ранні, необ’єднані спільною тематикою, оповідання Василя Шкляра. Досить цікаво дізнатися з яких саме творів розпочав своє сходження на вітчизняний письменницький Олімп цей класик сучасності.

Юн, Н. Сонце також зірка / Нікола Юн; пер. Н. Підгорна. - Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2019. - 256 с.: іл.
Сімнадцятирічна Таша не схожа на своїх однолітків. Скептик і затята реалістка, вона довіряє лише науці та фактам. Не загадує бажань, коли зірка падає з неба. Не вірить у призначення. І звісно ж, у таке безглуздя, як кохання з першого погляду. Тільки дурні вірять у нього. Ось такі, наприклад, як Даніель… І треба ж було Таші натрапити на цього романтичного телепня. Це що, жарт Всесвіту? Вони ж — наче небо і земля. Та що то між ними? Оте незбагненне, що вже почало відбуватися. Те, що здатне зіштовхнути Землю з орбіти і кинути її в обійми неба, порушивши усі закони фізики й універсуму. Японці називають це «передчуттям любові». Коли двоє ще не закохані, але вже не можуть одне без одного…

Немає коментарів:

Дописати коментар