Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

неділю, 17 грудня 2023 р.

Нові книги для дорослих читачів

Нещодавно наша бібліотека поповнилася новими книжечками. Це сучасна художня, краєзнавча, галузева література, цікаві серії. Всі ці книжки подаровані нашими користувачами. До вашої уваги-новинки для читачів старшого шкільного віку та дорослих, які чекають на вас на поличках нашої бібліотеки.

Бакман, Ф. Ведмеже місто : роман / Ф Бакман : пер. зі швед. С. Волковецької. - Київ : #книголав, 2023. - 427 с.
Цей роман просякнутий почуттям любові: фанатичною-до спорту, самовідданою батьківською, до справедливості і правди, до рідного міста і хокейного клубу… Загалом роман драматичний. Кращий хокеїст збірної юніорів зґвалтовав доньку спортивного директора хокейного клубу. Дівчина зізнається і звертається до поліції у день важливого матчу, кривдника арештовують. Все місто проти неї, все місто ненавидить її. Попри це роман просякнутий якоюсь теплою атмосферою маленького містечка, яке живе хокеєм, цей спорт є вірою для його мешканців. Тільки от віра у кожного своя. Життя кожного у цьому місті пов’язане з хокеєм, і свої вчинки та вибори герої так чи інакше пов’язують з любов’ю до цього виду спорту. Бажання кривдника Кевіна будувати спортивну кар’єру бере гору над усім, він з батьком переконує все місто, що це він жертва. Інші гравці команди обирають правду і справедливість, поставивши на ваги своє спортивне майбутнє. Своєю кар’єрою нехтує і батько Майї. Кожен герой обирає свою любов… Доволі несподіваний кінець, так не хотілося, аби жертва перетворилась на ката. Хороша історія про чесність із собою, про складність цього вибору.

Бакман, Ф. Ми проти вас : роман / Ф Бакман : пер. зі швед. С. Волковецької. - Київ : #книголав, 2023. - 485 с.
«Ми проти вас» — продовження бестселера «Ведмеже місто» всесвітньовідомого шведського письменника Фредріка Бакмана. На основі цієї історії компанія HBO зняла серіал (Beartown), прем’єра якого відбуласьу жовтні цього року. Для чого потрібна перемога? І чи можливо наодинці, без команди, вистояти, коли ти раптом опиняєшся проти всіх? Історія продовжується не тільки у Бйорнстаді, а й сусідньому містечку Гед, і тепер це не лише спортивне протистояння, а запеклий бій за виживання, з політичними інтригами, непростими викликами і невиправними вчинками. Після трагічних подій, які тут сталися напередодні важливого матчу, хокейний клуб «Бйорнстад-Хокей» під загрозою закриття, гравці та тренер переходять в команду суперника, за ними й спонсори. Але у мешканців містечка та улюбленої команди з’являється новий шанс, з’являються нові гравці. Чим ближче до вирішального матчу, тим більше емоцій, ненависть росте. Але чи залишається шанс на примирення? В книзі дуже багато про дружбу про гордість і співчуття. Про те як любов до спорту може одночасно поєднувати людей і роз'єднувати. Бакман читається легко, але проникає своїми словами та сюжетом в саме серце. В такій холодній скандинавській країні такі теплі та щирі історії та емоції.

Бакман, Ф. Переможці : роман / Ф Бакман : пер. зі швед. С. Волковецької. - Київ : #книголав, 2023. - 697 с.
Книжка від автора бестселерів № 1 за версією New York Times, на яку зачекався увесь український буктюб і не тільки. «Переможці» — завершальна частина трилогії про хокейну команду та життя містечка Бйорнстад. Сюжет: Минуло два роки після подій, які досі ніхто не хоче згадувати. Кожен намагався йти далі, але в цьому місті завжди щось цьому заважає. Мешканці хокейного містечка продовжують шукати відповіді на найважливіші запитання: Що таке сім’я? Що таке спільнота? І чим вони готові пожертвувати, щоб захистити їх? Поки жителі містечка Бйорнстад намагаються подолати минуле, великі зміни вже на горизонті. Хтось повертається додому після тривалої відсутності, хтось закохається, хтось спробує налагодити шлюб, а хтось піде на все, щоб врятувати своїх дітей. Хтось підкориться ненависті, хтось буде битися, а хтось візьме в руки рушницю і піде до катка. То чим же готові пожертвувати жителі Бйорнстада заради свого дому? Описуючи всі складнощі повсякденного життя та досліджуючи питання дружби, вірності, втрати та особистості, цей емоційний роман змусить вас переглянути своє ставлення до перемоги, поразок та прощення.

Бакман, Ф. Чоловік на ім'я Уве : роман / Ф Бакман : пер. зі англ. А. Захарченко. - Київ : #книголав, 2023. - 350 с.
Фредерік Бакман відомий своєю чутливою прозою та вмінням підкорювати серця читачів своїми історіями. Чи не найпопулярнішою книгою автора є саме "Чоловік на ім'я Уве". Раніше в його житті все було прекрасно - хоч його батьки і рано померли, він зумів власноруч збудувати прекрасний дім, хоч він і був відлюдником, але мав кохану дружину-красуню, хоч з першого погляду його життя було нудне й одноманітне, - це все, що він бажав. Дружина Уве була його сонцем, радістю, єдиним коханням, але після її смерті сонце вже так тепло його ніколи не зігріло. Відтоді його нічого не тішило, і він повністю перетворився на буркотливого старигана, який щоранку обходить свій район та за найменше "правопорушення" виписує сусідам зауваження. Одного дня Уве розуміє, що йому набрид цей світ і вирішує піти до своєї коханої дружини. Але, як виявилося, це не так вже й просто, адже у нього нові сусіди. Це привітна сімейна пара з купкою галасливих дітей. Надто привітна, як на Уве... І як чоловік не намагався уникнути спілкування - діти в його дворі з'являлися регулярно, тим самим рятуючи його від смерті. Чи не вперше за довгий період часу чоловік зрозумів, що не почувається таким покинутим. Але чи додасть це йому бажання жити? Книга і для того щоб посміятися, і щоб поплакати. Вона точно залишить слід у Вашому читацькому серці.

Барлоу, Д. Скарга-це подарунок : як зберегти лояльність клієнтів / Д. Барлоу, К. Мьоллер ; пер. з англ. Д. Кожедуба ; передм. Т. Шей. - 2-ге вид. - Київ : Наш формат, 2018. - 275 с.
Вас критикують. Ваші дії: а) ігнорувати; б) сипати чортами щоразу, коли чуєте скарги; в) стримуватися, щоб не вилаятися на клієнта-друга-родича; г) прискіпуватися й критикувати людину у відповідь. Джанель Барлоу та Клаус Мьоллер пропонують варіант «ґ» — сприймати скарги як подарунок. Що ми робимо, коли нам приносять дарунок? Дякуємо. Зробіть так само, коли наштовхнетеся на розлюченого клієнта, — скажіть спасибі за те, що він знайшов хибу й допомагає вам чи вашому бізнесові вдосконалюватися. Після цього пообіцяйте людині виправити помилку. Це лише два пункти з восьмикрокової Формули, яку ви знайдете в книжці та яка допоможе вам налагодити стосунки з клієнтами, колегами, друзями й рідними. Ця книга для керівників, менеджерів і працівників, які прагнуть налагодити роботу з клієнтами; для бізнесменів і тих, хто має намір розпочати власну справу, а також для тих, хто хоче поліпшити стосунки з іншими як на роботі, так і в особистому житті. Автори переконають вас, що зворотний зв'язок може бути ефективним елементом маркетингової стратегії, а нехтування скаргами — небезпекою для бізнесу. Ця книжка вчить, як завдяки правильній роботі з негативними відгуками збільшити кількість лояльних клієнтів, поліпшити якість товарів та обслуговування і зрештою зміцнити бізнес.

Бейкер Клайн, К. Сирітський потяг : роман / Бейкер Клайн, К ; пер з англ. О. Гординчук. - Харків : КСД, 2016. - 302 с.
Зворушлива історія двох жінок — двох дівчат, які втратили батьків, — у пошуках родини. Сімдесят п’ять років… Ця різниця у віці між ними, що здавалася неподоланною перешкодою для порозуміння, стане несуттєвою. Моллі та Вівіан, розбираючи разом старі ящики на занедбаному горищі, зрозуміють: спогади — це не мотлох, якому місце на смітнику. Поневіряння, важка праця, зраджені мрії… Неочікувана доброта, любов, відданість… «Сирітський потяг», який його маленькі пасажири все життя намагалися забути… Він, попри все, став символом мрії про родинне щастя, про будинок, у якому немає порожніх кімнат. Моллі здійснить цю мрію для старої Вівіан. І для себе.  Цю книгу можна рекомендувати усім, хоча, читач, в залежності від свого віку, сприйматиме її по-різному. Ця ця книга чудова знахідка для тих, хто любить щоб похмурі життєві історії закінчувалися щасливими сторінками.

Воллер, Р. Д. Мости округу Медісон : роман / Р. Д. Воллер ; пер з англ. Д. Петрушенко. - Харків : КСД, 2016. - 190 с.
Чудова книга Роберта Джеймса Воллера «Мости округу Медісона» розповідає легку та душевну історію про кохання. Взагалі цей роман називають ледь не найкращою книгою про кохання двадцятого століття, історію якої навіть екранізували. В центрі сюжету показані не прості стосунки, до яких всі ми звикли. Вона італійка, яка після війни вийшла заміж за американця, живе на фермі в замкнутому світі з двома дітьми. Їй за сорок. Він фотохудожник вільного польоту. Одного дня доля їм допомагає зустрітися. Зустріч була роковою, адже визначила весь сюжет. Книга невелика за об’ємом і написана з дуже якісним мінімалізмом. Не описуючи подробиці, автор змушує читача увімкнути своє уявлення та пофантазувати над рештою подробиць. У романі немає жодного зайвого слова, книга легка та прозора і це є найкращим свідченням майстерності автора. Головний герой тут зображений дуже сильним та мудрим, він шляхетний та мужній та навіть пише вірші. Гарна історія для душі про двох сильних людей. У романі незвичне, несподіване завершення. Оформлення книги просте, переклад якісний.

Гомперц, В. Що це взагалі таке? : 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі / В. Гомперц ; пер. з англ. Л. Белея, І. Зайцевої, А. Корягіної ; худож. оформ. М. Кравцова. - Київ : ArtHuss, 2017. - 483 с. : іл.
Іронічний нон-фікшн, який пояснить чому ліжко Трейсі Емін – це мистецтво, а ваше – ні. Через сотні прикладів Ґомперц формує нове бачення та усвідомлення сучасного мистецтва, перетворюючи його на «живу» та «жваву» історію, а не мовчазну музейну колекцію. Вілл Ґомперц — редактор «Бі-бі-сі Мистецтво». Сім років працював директором галереї «Тейт». Серед його зацікавлень особливе місце займає сучасне мистецтво. Ґомперц пише про мистецтво для «Таймс», «Ґардіан» та «Бі-бі-сі». У 2009 році створив популярне комедійне шоу одного актора про сучасне мистецтво на Единбурзькому фестивалі. Нью-йоркський журнал «Кріейтівіті» визнав Ґомперца одним із п’ятдесяти найкращих креативних мислителів.

Гурницька, Н. Мелодія кави в тотальності сподівання : роман / Н. Гурницька ; передм. Н. Шевченко ; дизайн обкл. І. Дубровський. - Харків : КСД, 2022. - 253 с. : іл.
Чарівна львів’янка і талановита письменниця, Наталія Гурницька своїм дебютним романом «Мелодія кави у тональності кардамону» довела, що ніжний і витончений, як старовинне мереживо, український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках. Один із лідерів за популярністю в Україні 2014 року за рейтингом газети «Факти», він вимагав продовження. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала серед кам’яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності — тональності сподівання… Не можна було випробовувати долю й без кінця кидати їй зухвалі виклики. Але ж Анна кохала Адама… Утікачка, утриманка, коханка. Щаслива наречена, дружина, удова. Як на гойдалках, перехоплювало від щастя подих на злеті, однак і донизу політ був таким самим невпинним. Єдине, заради чого живе тепер, без Адама, — його дитина там, під серцем, яке ще досі любов тримає в облозі. Під чорним вбранням, наче середньовічний лицар під латами, Анна до часу почувалася захищеною від світу. Мовчазна, піднесено шляхетна у своїй скорботі, вона знову мусить жити для дітей. І сонячного ранку в улюбленій альтанці за книжкою і кавою з кардамоном прислухатися до нової мелодії кохання, її гучних мажорних акордів і ледь чутної обіцянки чогось справжнього в майбутньому…

Даліо, Р. Принципи : життєві і робочі / Р. Даліо ; пер. з англ. Н. Ференс, Б. Превіра. - Київ : Видавнича група "КМ-БУКС", 2020. - 541 с. : іл.
Рей Даліо ділиться своїми нетрадиційними принципами, завдяки яким зі звичайного хлопця з лонг-айлендської родини середнього класу перетворився на одного з найуспішніших підприємців нашої доби, тож користуватися ними для досягнення власних цілей тепер отримає змогу будь-хто. Безцінні методи і напрацювання, якими поділився зі мною Рей Даліо, тепер доступні й вам у книжці "Принципи",- Білл Гейтс. Книжка справді надзвичайна. Кожна сторінка містить безліч оригінальних принципів і напрацювань, а ще мені страшенно сподобалося, як вишукано Рей вплітає в оповідь історію свого життя,- Тоні Роббінс. Я в захваті від цієї книжки. Написана чудово і повна мудрості, - Аріанна Гафінгтон.

Запека, В. Л. Бабах на всю голову / В. Л. Запека. - Харків : Віват, 2022. - 191 с. : портр.
Віталій Запека не боїться бути відвертим. У збірці воєнної прози — і перші чоловічі сльози, і справжнє кохання, і бувальщини та натуралістичні нариси з окопів Донеччини, і оповідь про перші дні повномасштабного вторгнення. Автор із притаманною йому щирістю досліджує, як у непростих обставинах українці зберігають людяність, розповідає про досвід російсько-української війни і про нашу безмежну жагу до життя і свободи. Ця книжка здатна розрадити тих, кого травмувала війна, і додати сил усім, хто наближає нашу перемогу.


Запека, В. Л. Герої, херої та не дуже : воєнно-сатиричний роман / В. Л. Запека ; фот. А. Чапала. - Вид. 2-ге, випр. і допов. - Житомир : Видавець О. О. Євенок, 2021. - 239 с. : фотоіл.
Воєнно-сатиричний роман – це ковток свіжого повітря на фоні сухих важких текстів про війну Росії проти України. Весело, смішно писати про серйозні речі – для цього, без сумніву, треба мати талант. І автор Віталій Запека, на рахунку якого вже декілька виданих книг, зокрема «Цуцик», «Батальйон Полтава: роки війни», безперечно, ним володіє. Роман «Герої, херої та не дуже» написаний на основі реальних подій, в яких Автор, воювавший три роки в добробаті, здебільшого брав безпосередню участь. Літератор Олександр Смурий про цей твір написав: «В романі все правда, навіть художня видумка». В книзі з гумором та сатирою описується життя, служба, стосунки, омани, ілюзії та сподівання вчорашніх бухгалтерів, будівельників тощо, котрі за покликом серця стали воїнами в добровольчих батальйонах. Попри все роман «Герої, херої та не дуже» написаний не лише, щоб передати Дух та Атмосферу початкового періоду війни, а й для того, щоб дати змогу читачу подумати.

Запека В. Л. Цуцик / В. Л. Запека. - Київ : Білка, 2023. - 278 с. : портр.
«Цуцик» Віталія Запека — безсумнівно, подія в сучасному літературному житті. І не лише тому, що роман до болі правдивий, бо за плечима автора — три роки російсько-української війни. На відміну від «окопної» прози, це перший справді АНТИВОЄННИЙ роман про події на Сході. Написаний Людиною, якій до болю те, що стільки років відбувається на Донбасі. Добра і зворушлива історія, пронизана правдивими емоціями. Недовірливе щеня шукає свою Людину. Йому не відомі складні абстрактні поняття, якими люди зазвичай виправдовують розпочаті ними війни, але воно розуміє, що таке дружба, доброта й самопожертва. «Цуцик» Віталія Запеки викликає в читача ніжність до головного героя і всіх, кого той любить. Ця історія зачіпає за живе і тримає увагу з першого слова до останньої крапки. Вона змушує посміхатися й переживати, хвилюватися й радіти, але точно нікого не залишає байдужим. Оповідь ведеться від імені малого цуценяти. Це погляд на нас, людей, ніби збоку. Чесний і відвертий.

Зотова, Н. В. Усе хлопчикам про дівчаток / Н. В. Зотова. - Харків : Ранок : Веста, 2010. - 63 с. : іл.
Відносини з людьми найскладніша з наук. А стосунки з дівчатками — взагалі вища математика! Що ти знаєш про природу цих «чарівних створінь»? Наша книга розповість усе, що тобі потрібно для кращого пізнавання дівчаток. Вона навчить проявляти свої почуття, виражати себе через протилежну стать, бути зрозумілим, кохати й бути коханим. Адже найбільше багатство, яке ми одержуємо в житті, — це досвід Дружби та Кохання.

Келлерман, Д. Чтиво : роман / Д. Келлерман ; пер укр. С. Орлової ; дизайнер обкл. І. І. Нестеренко. - Харків : Фабула : Ранок, 2017. - 415 с.
Багатогранний твір. Навіть важко визначити, що якого жанру його віднести, адже в ньому є і шпигунські пристрасті, і висміювання існуючих у сучасній літературі штампів, і розмірковування про долю письменників і письменництва, загалом. Про все по порядку. Основний сюжет роману будується довкола письменника-невдахи Пфефферкорна, який після зникнення його старого друга Білла, знаного письменника, зближується з його дружиною і опиняється втягнутим у шпигунські пристрасті між США та невідомою країною Злабією, через що Пфефферкорн неодноразово опиняється на межі загибелі. І якщо дивитися на цей твір як на шпигунський роман, то він прописаний ідеально – головний герой мужній та розумний, і у важкій ситуації хтось зажди в останній момент прийде йому на допомогу. Якщо розглядати цю книгу як детектив, то тут є цікава лінія, пов’язана із загадковим зникненням Білла, який успішно писав під псевдонімом Вільям де Валле. І події роману підкидають підказки для висунення припущень, що ж насправді відбулося з Біллом. Якщо дивитися на цей твір як на книгу про письменництво, то можна знайти декілька варіантів становлення особистості як письменника: писати, те що хочеться і подобається, але не мати слави; писати те, що публіка «їсть», і мати успіх; викрадати і доробляти чужі ідеї; чекати, доки хтось зробить всю роботу за тебе. І нарешті, якщо розглядати цей твір як сатиричний роман, то в ньому можна відшукати насмішки над прийнятими в літературі зразками, намаганнями письменників догодити читачам, людськими вадами, значенням літератури в сучасному світі і навіть трохи над політикою та спецслужбами. Отже, що це за книга – читайте і вирішуйте самі.

Клір, Д. Атомні звички : легкий і перевірений спосіб набути корисних звичок і позбутися звичок шкідливих : незначні зміни, значні результати / Д. Клір ; пер. з англ. А. Акуленко. - Київ : Видавнича група "КМ-БУКС", 2021. - 303 с. : схеми, табл., портр.
Незначні зміни, значні результати! Дізнайтеся секрет тривалих результатів! Нашпигована заснованими на фактах стратегіями із самовдосконалення, книга «Атомні звички» навчить, як набути манер і навиків, що працюватимуть на вас, а не проти вас. У книзі Джеймс Клір ділиться надзвичайно цікавою і по-справжньому продуктивною методикою напрацювання корисних звичок. В її основі лежить поняття чотириступеневої моделі звичок (подразник, прагнення, відгук, винагорода), а також чотири породжені цією моделлю закони зміни поведінки. Викладений матеріал підтверджується результатами наукових досліджень, проте книгу слід трактувати не як наукову розвідку, а як посібник з експлуатації, що містить мудрі практичні поради та пояснення механізмів створення і змінювання власних звичок. Єдиного правильного способу набуття корисних звичок, звісно, не існує, але автор пропонує найкращий із відомих підхід, який спрацює незалежно від того, з чого саме ви починаєте і що саме намагаєтеся змінити. Викладені стратегії стануть у пригоді всім, хто потребує покрокової інструкції з покращення незалежно від того, що мається на меті — покращення здоров'я чи добробуту, продуктивності праці чи стосунків, а можливо, всього переліченого разом.

Кусумано, М. А. Стратегії геніїв : п'ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Ендрі Гроува та Стіва Джобса / М. А. Кусумано, Д. Б. Йоффі ; пер. з англ. С. Новікової ; дизайн обкл. Е. Новікова. - 4-те вид. - Харків : КСД, 2020. - 256 с. : іл.
Це книга про трьох видатних геніїв, які просто перевернули все 20-те століття і здійснили справжню цифрову революцію. Завдяки цим трьом красеням ми зараз з легкістю можемо сконтактувати з людиною на іншому кінці земної кулі, оформити замовлення через інтернет і отримати продукцію не виходячи з дому. Це книга про непереборну віру в себе, продукт, який ти створюєш та палке бажання змінювати світ і увійти в історію. Їм це вдалось. Особлива цінність книги полягає в тому, що тут не просто розповідають про історію становлення трьох компаній, а в тому, що автори є відомими бізнес-коучами і на прикладі Intel, Microsoft та Apple вони показують різноманітні ринкові механізми та принципи їх роботи. Книга написана в стилі порад для майбутніх підприємців, які прикріплені життєвими прикладами всесвітньо відомих корпорацій. Це розповідь про трьох геніїв, які уміли бачити не декілька століть уперед та узгоджували потреби з можливостями. В той час, поки вони змінювали світ та переписували історію, всі вважали їх божевільними. Тепер прізвища Джобс, Гейтс і Гроув у всіх на вустах. Попри те, що всі три компанії надзвичайно успішні, в кожного були перемоги та поразки. Автори показують, що навіть такі генії не могли прорахувати всі можливі варіанти, як наприклад Гейтс не вірив в швидке поширення інтернету і дозволив іншим компаніям обійти його в розробці програмних забезпечень, які враховують використання всесвітньої мережі. Джобс також чимало ставив на карту, випускаючи макінтош та айпод. "Чим швидше ти визнаєш свої помилки, тим менших втрат зазнаєш", - пояснюють автори. Ця книга, однозначно, одна з найкращих прикладів мотиваційної літератури. Це практично посібник успіху, адже вчитись потрібно і на чужих помилках.

Мирошнікова, В. В. Найцікавіше про... країни і народи : у питаннях і відповідях / В. В. Мирошнікова ; пер. В. М. Верховня ; худож. О. В. Назаренко. - Харків : Торнадо : Талант, 2009. - 95 с. : іл., фотоіл.
Автор цікаво виклав цю тему у питаннях та відповідях, не забувши про яскраві малюнки, які так подобаються маленьким читачам. Так що сьогодні я пропоную познайомитися з книжкою «Найцікавіше про… країни і народи: у питаннях і відповідях». У енциклопедії написано про людство, про раси і релігії, розповідається хто і коли винайшов абетку і вигадав писемність. В розділах «Дивовижна Європа», «Казковий світ Азії», «Чорний континент», «До берегів нового світу», «Таємниці Південної Америки», «На просторах океану» можна дізнатися про географічні цікавинки регіону, історію відкриття та дослідження, дізнатися про різноманітні таємниці.

Піддубний, В. М. Татова донечка / В. М. Піддубний ; іл. авт. - Житомир : Бук-Друк, 2021. - 162 с. : іл.
Автор книги-письменник і редактор тритомного збірника оповідань «Слово про війну», а також таких книг: «Словник солдатського сленгу своїми словами», «Історії», «Слово про війну 3», «++», «Татова донечка», співавтор збірки «Голос війни. Історії ветеранів», автор книги “Піастри, піастри…” (під псевдо Стівен Робертс), повісті-казки козацьких часів «Холодне серце» , «Козацькі байки».
"Татова донечка" про те, як дитина, що загубилася на війні, шукає свого татка, та знаходить відповідь на важливе питання... Ця книга буде цікавою не лише дорослим, але й дітям, котрі мають розуміти, що діється у їхній країні, за що воюють дорослі.

Рекгем, Н. Техніка продажу SPIN : як не прогавити великого клієнта / Н. Рекгем ; пер. з англ. О. Лотоцького. - Київ : Наш формат, 2019. - 247 с. : іл., схеми
Традиційні теорії про те, як продавати, можуть добре працювати у малих продажах, але перестають бути ефективними щойно масштаби зростають. Зрозумівши, із яким типом продажів має справу ваш бізнес, ви зможете продавати більше. Автор цієї книжки разом із командою протягом дванадцяти років досліджував роботу 10 тисяч торгових представників, проаналізував понад 35 тисяч комерційних контактів і напрацювали цю методику. Ця книжка для підприємців, менеджерів із продажів, керівників відділів продажів, маркетологів. Методика SPIN допоможе донести цінність вашої пропозиції до клієнта та напрацювати необхідні вміння та навички, щоб ловити велику рибу.

Саліпа, О. Брошка гімназистки / О. Саліпа ; худож. оформ. М. С. Мендор. - Харків : Фоліо, 2023. - 316 с. : іл., портр.
Наталія Харюзова, директорка приватного жіночого пансіонату в Проскурові, понад усе мріє, щоб заклад отримав статус гімназії. Бездоганна репутація — запорука успіху в цій справі. Але провокації недругів усе можуть звести на пси. Пансіонат опиняється у центрі політичних злочинів, а сестра директорки тікає від її надмірної опіки з коханим. Чи зможе Харюзова, яка й сама опиняється під арештом, вистояти і здійснити свою мрію? І головне — хто ж у цій історії справді на її боці?

Фоенкінос, Д. До краси : роман / Д. Фоенкінос ; пер. з фр. І. Славінської ; дизайн обкл. А Стефурак. - Львів : ВСЛ, 2019. -253 с.
Сильна книга, яка оголює непрості питання жіночого насильства. Зачаровує мало не з першої сторінки. Антуан Дюріс вирішує покинути успішну кар’єру науковця і стати звичайним доглядачем у музеї Орсе... Що могло змусити цього мовчазного і трохи відлюдькуватого дослідника творчості Модільяні обірвати усі старі зв’язки і не шукати нових? Яку страшну таємницю приховує його минуле? Здається, що Антуан від чогось втікає, і опинитися якомога ближче до краси — єдине, що зможе його врятувати. Можливо, так йому вдасться зцілитися від тягаря вини і навіть допомогти не лише собі...

Шварцман, С. А. Чого вартий успіх : уроки досягнення досконалості / С. А. Шварцман ; пер. з
англ. В. Глінки. - Київ : BOOKCHEF : Форс Україна, 2021. - 352 с.
Довгоочікувана книга Стефана А. Шварцмана — генерального директора, голови та співзасновника інвестиційної компанії Blackstone. Він — мільярдер, філантроп та діяч, думкою якого цікавляться очільники держав. Проте за цими досягненнями стоїть людина, яка все життя навчалась і розмірковувала про те, чого вартує досконалість. Це історія автора, яка покаже, як домогтися процвітання, будувати та розвивати бізнес. Його уроки досягнення досконалості ефективні для кожного: студента, підприємця, мецената, керівника чи просто людини, яка шукає шлях для ефективного втілення свого потенціалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар