Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 16 серпня 2012 р.

Компакт - диску - 30 років


Перший компакт-диск було створено 17 серпня 1982 року. Використовувати їх почали трохи пізніше, в жовтні місяці. А масовий випуск почався вже з1983 року. 
Спочатку компакт-диски розроблялися для запису музики, пізніше стало можливим використовувати запис інших типів даних. 
Перший прообраз сучасного компакт-диска був розроблений у середині 60-х років ХХ століття аспірантом Київського інституту кібернетики Петровим В'ячеславом Васильовичем й виготовлений на скляній підложці.
Існує версія про те, що компакт-диск винайшли зовсім не Philips i Sony, а американський фізик Дждеймс Рассел, який працював в компанії Optical Recording. вже в 1971 році він продемонстував свій винахід для зберігання даних. Винахідник компакт-диска не заробив на ньому ні цента. Робив він це для "особистих" цілей, бажаючи запобігти дряпання своїх вінілових платівок голками звукознімачів. через вісім років подібний пристрій було "незалежно" винайдено компаніями Philips i Sony.

Немає коментарів:

Дописати коментар