Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

четвер, 16 серпня 2012 р.

Національний Сорочинський ярмарок!


Ярмарковий рух в Україні має багатовікову історію. Уже в 40-х роках ХІХ століття тут діяло 12 тисяч ярмарків, в тому числі 178 великих і середніх. Сорочинський не був ні найбільшим, ні найвідомішим. Був нічим не примітним, одним з багатьох.
Сьогодні ж, на початку ХХІ століття, Сорочинський ярмарок став найвідомішим не лише на Полтавщині, але і в Україні, і в світі.
Село Великі Сороччинці Миргородського району, напевне, й залишилося б маловідомим, як і багато інших сіл Полтавщини, якби його не прославив на віки великий земляк - український і російський письменник Микола Васильович Гоголь. Сорочинський ярмарок став головним героєм одноіменного безсмертного літературного твору великого письменника і, аким чином, теж здобув собі безсмертя.
Нелегкою була доля ярмарку: на початку ХХ століття - занепад, в 1966 році - відновлення, на початку 90-х рків ХХ століття - знову занепад. Його нове сучасне відродження почалося в 1999 році, коли ярмарок нарешті одержав справжнього дбайливого господаря і нове ім'я - Національний.
Сьогодні його знає і любить кожен українець, відвідує цілий світ, він щороку стає кращим і змістовнішим.
Цього року Національний Сорочинський ярмарок проходить з 14 по 19 серпня. Це не тільки велике торгівельне свято, на якому представляють свою продукцію провідні підприємства України та інших країн. Як завжди, він насичений культурно - мистецькими заходами: виступами хореографічних, вокальних та народних фольклорно - етнографічних колективів України, концертними програмами за участю інших країн - учасниць.
В його програмі майстер класи з українського гопаку, приготування національних страв, виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, жіночих прикрас, писанок, іграшок з повітряних кульок, лозоплетіння, виготовлення гончарних виробів, ліпки, виробів із глини та інше.
Протягом всіх днів проходитимуть ярмаркові дійства "Сорочинське весілля", "Ярмаркові вечорниці". розважально-ігрові програми "Козацькі розваги", "Ярмаркове караоке", "Свято Полтавської галушки", "Дівоча коса - чарівність і краса" та, звичайно ж, фестиваль гумору "Сміємося разом із Гоголем".


Немає коментарів:

Дописати коментар