Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

суботу, 1 вересня 2012 р.

1 вересня - День знань

Відчуття, які виникають 1 вересня, неможливо порвівняти ні з якими іншими відчуттями дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.
Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято викладачів і вчителів, студентів, учнів та батьків. Свято, осяяне радісними зустрічами та щасливими посмішками, сповнене щирих почуттів та світлих сподівань, озвучене першим дзвоником нового навчального року. 
Сьогодні ми вітаєм учнів, глибоко шануєм учителів - носіїв всього доброго, достойного, вічного!
Бажаємо всім в цей прекрасний день натхнення і наснаги в здобутті знань, яскравих досягнень у навчанні, успіхів у педагогічній діяльності!

Особливості святкування

Державним святом День знань було проголошено 1 вересня 1984 року Верховною Радою СРСР.
Для першокласників це "Свято Першого дзвоника", для всіх інших - початок нового навчального року.
Різні країни мають свої особливості в святкуванні Дня знань.
В Україні традиційно цього дня в школах проходять урочисті лінійки, присвячені початку навчального року. Прийнято в цей день дарувати квіти своїм вчителям. У всіх школах проходить перший святковий урок, який кожного року має різні теми. Після цього зазвичай вирішуються організаційні питання - іноді видача підручників, для першокласників визначають місця за партами, і на цьому навчальний день закінчується.
В Росії в школах проходять урочисті лінійки, також існує традиція дарувати квіти вчителям. Відбувається перший урок - "Урок Миру".
У Вірменії першого вересня відзначають "День знань, писемності та літератури". Цього ж дня починаються заняття у вищих навчальних закладах, проводяться урочисті збори і традиційний "перший дзвінок" для першокласників. 
Тукрменістан відзначає День знань та студентської молоді. Свято відзначається на самому високому державному рівні.
Першокласники Німеччини відрізняються тим, що у День знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні світа діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі. Вже сидячи за партою першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.
У Канаді 1 вересня діти не йдуть до школи - вони святкують разом з батьками не День знань, а останні дні літа. Перший понеділок вересня називається Днем Праці - Labor Day - і рахується офіційним закриттям літнього сезону. Зазвичай всі сім'ями їдуть за місто на вікенд, або ж сакують барбікю в сусідньому парку. А школа для всіх стартує на наступний день, у перший вівторок вересня.
В США навчання починається у серпні або у перший вівторок вересня. Єдиної програми для школярів нема: кожний шата встановлює їх окремо в своєму територіальному окрузі. Американчським учням пропонується система з 3-4 рівнів вивчення кожного предмету, тобто діти можуть отримувати поглибленні знання, займаючись, наприклад, в класі для "обдарованих".

Джерела:




Немає коментарів:

Дописати коментар