Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

понеділок, 24 вересня 2012 р.

День партизанської слави

22 вересня - День партизанської слави України. 
Він був заснований у зв'язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Цей ювілей відзначали 22 вересня 2001 року. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року День партизанської слави України був призначений офіційним державним святом.
День партизанської слави України покликаний висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Великої Вітчизняної війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху. У період Великої Вітчизняної війни налічувалося близько 6200 партизанських угруповань та загонів. В них служили майже мільйон солдат. Ці невидимі війська, яу і інші підрозділи Червоної Армії, понесли великі людські втрати під час боротьби з гітлерівськими військами. Але внесок пратизанських формувань в загальну перемогу людства над фашизмом просто неоціненний.
За роки війни вони ліквідували 465,0 тисяч німецьких солдатів і офіцерів, підірвали понад 5,0 тисяч халізничних ешелонів, знищили майже 1600 танків і бронемашин, 13,5 тисяч автомобілів, збили чи знищили на землі 211 літаків, підірвали 607 залізничних і майже 1600 шосейних мостів, вивели з роботи близько 2600 промислових об'єктів, розгромили до 500 німецьких гарнізонів, військових штабів, відділків поліцаїв. 
За мужність і героїзм, проявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджені орденами і медалями, 223 з них  - Герої Радянського Союзу.
День партизанської слави України - це лиш мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей сильних духом і з чистим сумлінням, людей, які своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов'ю до Батьківщини  всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам. 
Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто нехтуючи смерть зупинив фашистську навалу ціною власного життя. 
Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях.

Джерело: Beyond.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар