Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттівБагато читаючи, ви багато дізнаєтесь. А чим більше ви дізнаєтесь, тим більше робите нових цікавих відкриттів

ПОДЯКА

ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРУ ПОДЯКУ НАШИМ ЧИТАЧАМ ТА ВІДВІДУВУЧАМ ЗА УЧАСТЬ В АКЦІЯХ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ЗІ СХОДУ УКРАЇНИ, ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ ТА ЗСУ

середу, 22 квітня 2020 р.

Дітям про мистецтво

«Мистецькі» абетки – доволі популярний сучасний жанр дитячої літератури. Їх ілюструють класичними зображеннями або ж оригінальними роботами художників-ілюстраторів. З одного боку, такі книжки можна віднести до мистецьких альбомів-кросоверів, що дарують естетичну насолоду читачеві незалежно від його віку. З іншого, видавці всіляко підкреслюють їхню освітню функцію, адже можливість досхочу роздивлятися такі «картинки» змалечку – найкращий і найефективніший спосіб знайомства дитини з мистецькими творами, а також розвитку візуальної культури загалом. До вашої уваги книги, які є у фонді нашої бібліотеки.

Гізер, А. Знайомство з мистецтвом для дітей: світові шедеври живопису і скульптури / А. Гізер; пер. з англ. Я. Головченко; іл. М. Гамільтон. - Харків: Віват, 96 с.: іл.
Мистецтво всюди навколо нас — у парках, театрах, церквах, на стінах будівель і навіть у твоїй школі… І на сторінках цієї книжки, адже тут ти знайдеш визначні пам’ятки світового мистецтва, які зазвичай можна побачити лише в музеях. «Знайомство з мистецтвом для дітей» — унікальна нагода не лише торкнутися прекрасного, а й створити власний шедевр. В книзі коротко описується, які види творчості були ще у древніх людей, яке значення мало мистецтво в житті людей в різні періоди історії, що означали ті чи інші знаки, які були особливості мистецтва в різних регіонах світу і ін. Описується також, на що звертати увагу при відвідуванні музею та розгляданні картин. На сторінках книги представлені деякі факти з життя видатних художників і репродукції найвідоміших картин з описом того, на що треба звернути увагу на цих картинках, як художники їх малювали (тут і дорослі розширять свій кругозір).

Космолінська, Н. Гра в музей: цікава мандрівка Львівською Національною галереєю мистецтв ім. Б. Возницького / Космолінська, Наталія, Магдиш, Ірина. - Львів: ВСЛ, 2019. - 134 с. : іл.
Про що можна говорити з дітьми в музеї чи галереї? Як бавитись, спілкуючись про мистецтво? Як перетворити похід у музей на незабутній спогад дитинства? Наталія Космолінська та Ірина Магдиш підказують відповіді на ці та інші питання, цікаво та нестандартно розповідають про картини і скульптури, що експонуються у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького, пропонують різноманітні ідеї для родинного дозвілля та мандрівок цікавими місцинами Львівщини, а також діляться своєрідними асоціаціями до мистецьких творів: музикою, книжками, фільмами. Творять захопливу гру в музей!  Ця книжка неодмінно сподобається дітям, батькам, педагогам і всім, хто любить мистецтво та мислить яскраво.

Шматова, О. В. Самоучитель по рисованию акварелью: експресс-курс: обучение с нуля шаг за шагом / Шматова, Ольга Валериевна. - М.: Ексмо, 2007. - 79 с.
Про що ця книга? Ця книга являє собою сучасний самовчитель, у якому зібрані найрізноманітніші акварельні техніки. Готові прийоми дозволять початківцям художникам розвиватися як творчо, так і технічно, економлячи час і сили для подальшого професійного зростання. Ефективна і наочна методика навчання спрямована на розкриття природного потенціалу і дає можливість опанувати простими і доступними художніми навичками. Книга для тих, хто хоче: Оволодіти рекордною кількістю прийомів роботи аквареллю ;Використовувати всі живописні можливості, закладені в техніці; Ознайомитися з професійними прийомами роботи; Підняти свій технічний рівень

Як творити галерею / О. Хробак, Р. Коричанек, М. Ванєк, Я Пресс; пер. з чес. Л. Кіцили. - Львів: ВСЛ, 2019. - 62 с.: іл.
Ця майстерно проілюстрована книжка запрошує юних відвідувачів у світ музеїв та галерей. Ілюстратор Девід Бьом та письменники Ондржей Хробак, Ростіслав Коричанек і Мартін Ванєк презентують тут історію виникнення галереї, а ще розповідають, як організовано роботу галереї під час виставок. Читачі дізнаються про мистецькі скарби Празького Граду із колекції імператора Рудольфа і про те, чи можна вважати незастелене ліжко або замариновану акулу справжніми витворами мистецтва, а також знатимуть, що відбувається в галереї і хто у ній працює. Прочитавши цю книжку, діти вже не дивитимуться на галерею як на нудний і недоступний простір, навпаки, вони бачитимуть будинок, у якому відбувається просто неймовірна кількість цікавих справ, трапляються несподівані зустрічі та цікавезні історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар